βράβευση παραολυμπιονικών ξιφασκίας

01-02-2018

 

 Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Ακαδημία Ξιφασκίας Χαϊδαρίου το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Χαϊδαρίου, όπου βρέθηκαν και οι αθλητές της ακαδημίας, μαζί με τους γονείς και τους προπονητές τους.

 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, βραβεύτηκαν οι παραολυμπιονίκες της ξιφασκίας με αμαξίδιο Κέλλυ Λουφάκη, Πάνος Τριανταφύλλου, Βασίλης Ντούνης και Γεράσιμος Πυλαρινός, αλλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Κάζαγλης. Την βράβευση πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητικών και Πολιτιστικών Υπηρεσιών, Νίκος Καραγιάννης, παρουσία του Προέδρου της Ακαδημίας, Ανέστη Κωστίδη.
Ο κος Κάζαγλης αναφέρθηκε στη σημασία της συγκεκριμένης βράβευσης, εξαίροντας παράλληλα και το έργο του προπονητικού δυναμικού της Ακαδημίας Ξιφασκίας Χαϊδαρίου. Ο προπονητής μίλησε για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας με αμαξίδιο, υπογραμμίζοντας πως συστατικά αυτής είναι η αγάπη του αθλητή προς αυτό που κάνει αλλά και η αλληλοστήριξη.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε πως η κοπή της βασιλόπιτας είναι ένα σημαντικό γεγονός, μια διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεται και να ενώνεται η οικογένεια της ξιφασκίας, ανταλλάσσοντας απόψεις, κάνοντας έναν απολογισμό για την χρονιά που πέρασε αλλά και έναν σχεδιασμό για την επόμενη. Υπενθύμισε, παράλληλα, πως φέτος είναι μια σημαντική χρονιά για το σύλλογο, καθώς κλείνει την πρώτη δεκαετία λειτουργίας του αλλά και μια πενταετία στο Χαϊδάρι.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην τιμή που αποτελεί το να βραβεύεις αυτούς τους αθλητές, «γιατί αυτοί οι άνθρωποι, πέρα από το τι θα καταφέρουν στον αθλητισμό, έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο της ζωής. Και αυτός ο αγώνας είναι πολύ πιο σημαντικός και δίνει πραγματικά μαθήματα σε όλους μας για το τι σημαίνει αγωνίζομαι, τι σημαίνει δεν σκύβω το κεφάλι, τι σημαίνει να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία με χαμόγελο».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο με την ανασκόπηση των πεπραγμένων και των επιτυχιών της Ακαδημίας αλλά και κλήρωση με δώρα για τα παιδιά.

copyrights © 2020 Evolution Projects