Παρουσίαση βιβλίου

23-05-2013

Το λογοτεχνικό έργο «Η Πριγκίπισσα Φλόγα» (Εκδόσεις Αρναούτη) της Ιωάννας Η. Μάστορα θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 8.00 μμ στο «Παλατάκι» Χαϊδαρίου με την αρωγή του Δήμου Χαϊδαρίου και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού- Αθλητισμού & Νεολαίας κας Κωνσταντίνας Αδαμοπούλου.

«Η Πριγκίπισσα Φλόγα» της Δρος Φιλοσοφίας του Παν/μίου Αθηνών Ιωάννας Η. Μάστορα, Μέλους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και Πολιτιστικής Εκπροσώπου Ολυμπιακής Ιδέας Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας είναι ένα αλληγορικό λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι μια φανταστική περιπέτεια για την φιλία, την ισότητα και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, την ανάγκη που έχουμε όλοι να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε. Οι χαρακτήρες των ηρώων, ο τρόπος της ζωής τους και η συμπεριφορά τους έχουν μια εμφανή διαχρονικότητα, όπως άλλωστε διαχρονικό είναι και το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η Ίλια προσωποποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας, που γεννήθηκε στην Ελλάδα κι έμελλε να γίνει κτήμα όλου του πολιτισμένου κόσμου, καλείται και πάλι να αφιερωθεί στην προσφορά και στη διάδοση των πολιτιστικών και κοινωνικών μηνυμάτων του Ολυμπισμού. Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Ίλια είναι υπαρξιακά και πανανθρώπινα. Το βιβλίο είναι βαθιά φιλοσοφικό, αλλά αποδίδεται με έναν πολύ απλό και παιδαγωγικό τρόπο ώστε να γίνεται εύληπτο και κατανοητό από μικρούς και μεγάλους. Ο μύθος λειτουργεί περισσότερο ως ανάμνηση και προτροπή μέθεξης. Το εξώφυλλο και την επιμέλεια γραφικών έκανε ο Γιάννης Ρούσσος.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, του Ομίλου για την UNESCO Σεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Χαιρετίζουν και ομιλούν προσωπικότητες της αθλητικής, πολιτιστικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Σην παρουσίαση συντονίζει ο Πάρις Κατσίβελος, Ηθοποιός, Συγγραφέας και Καθηγητής Δραματικής Σέχνης. Για το βιβλίο ομιλούν οι: Νίνα Διακοβασίλη, Γενική Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου κι Επιστημών Ελλάδας, Ζωγράφος, η Κωνσταντίνα Παλαμιώτου, Δρ. Φιλοσοφίας Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μάστερ στην Παιδαγωγική Ψυχολογία, τ. Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πέτρος Κασιμάτης, αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Μέμη Αναστασοπούλου και Παναγιώτης Μερέκος. Στο πιάνο ο Μαέστρος Πέτρος Πρόκος, Τραγούδι η σοπράνο Δέσποινα Σσολάκη. Ειδική σύμβουλος της διοργάνωσης η Χαιδαριώτισσα Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 

 

copyrights © 2019 Evolution Projects