εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

12-11-2014

Το Πολυτεχνείο δεν ήταν απλά ένα μαζικό και μαχητικό ξέσπασμα. Εξελίχθηκε σε μια αποφασιστική, αιματηρή σύγκρουση με τη στρατιωτικό-φασιστική δικτατορία, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Η κατάληψη του Πολυτεχνείου έγινε πόλος συσπείρωσης και κινητοποίησης ευρύτατων λαϊκών μαζών και νεολαίας.

Καμιά θυσία και κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αυτό αποδεικνύει η λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, που παρά την άγρια καταστολή της από τη Χούντα του Παπαδόπουλου και των υπολοίπων φασιστών, βοήθησε ουσιαστικά στην πτώση της λίγους μήνες μετά. Όταν το εργατικό - λαϊκό κίνημα, μαζί με τη νεολαία αποκτούν κοινό βηματισμό, αιτήματα, θέσεις και μορφές πάλης τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και τους πιο ισχυρούς εχθρούς του λαού μας.
Γι’ αυτό το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι πιο φλογερό από ποτέ. Σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, σε συνθήκες που ο λαός μας δέχεται απανωτά χτυπήματα από την εξουσία του κεφαλαίου, είναι εξαιρετικά επίκαιρα και χρήσιμα τα συμπεράσματα από τον ξεσηκωμό του Νοέμβρη του '73, συνολικά από την αντιδικτατορική πάλη κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, που είχαν επιβάλει μαζί η ντόπια πλουτοκρατία και το ΝΑΤΟ. Ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να αποτελούν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας. Απέναντι λοιπόν στους κυβερνητικούς μνηστήρες, παλιούς και νέους, για μας τα αιτήματα «ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν σύγχρονα αιτήματα πάλης για την ευημερία του λαού μας.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι:


Παρασκεύη 14 Νοεμβρίου

Θεατρικά δρώμενα από ομάδα του 1ου Γυμνασίου
Προβολή ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας τη χαμένη Εικόνα»
Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου
Παιδική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου
Παιδική Εικαστική Έκθεση

Σάββατο 15 Νοεμβρίου

Προβολή ντοκιμαντέρ «Γράμματα στο μέλλον»
Απαγγελεία ποιημάτων από ομάδα ανάγνωσης ποίησης του Πολιτιστικού συλλόγου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ
Συναυλία με την ορχήστρα ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ
Παιδική Εικαστική Έκθεση

Αμφιθέατρο Δημαρχείου 7μ.μ.
 

copyrights © 2020 Evolution Projects