Εορτασμός για την Πρωτομαγιά του 1944

28-04-2017

       

πατήστε  εδώ  για να δείτε το διαφημιστικό σποτ της εκδήλωσης

 Ο Δήμος Καισαριανής και ο Δήμος Χαϊδαρίου τιμούν τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του ‘44 από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα ως αντίποινα για ενέδρα του ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας. Ήταν κάποιοι μόνο από τους 600 κομμουνιστές Ακροναυπλιώτες που είχαν φυλακιστεί από τη Δικτατορία Μεταξά και παραδοθεί στους γερμανούς κατακτητές. Ήταν κάποιοι μόνο από τους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους για μια ζωή ελεύθερη, χωρίς εκμετάλλευση.

 Ο φετινός εορτασμός έχει την δική του βαρύτητα καθώς στην ευρύτερη περιοχή όλα μυρίζουν μπαρούτι. Οι πόλεμοι για τον έλεγχο των δρόμων του εμπορίου και των ενεργειακών πηγών σε Μαύρη Θάλασσα, Μέση Ανατολή, Κύπρο και Β. Αφρική μαίνονται. Χιλιάδες οι ροές των ξεσπιτωμένων. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Ο λαός μας πρέπει να οργανώσει τον αγώνα του για τη ζωή που του αξίζει, για να μην παλέψει κάτω από ξένη σημαία. Να καταδικάσει τον εθνικισμό, να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

 Με αυτά τα συνθήματα καλούμε όλο το λαό της πόλης μας, τους γονείς με τα παιδιά τους να αγκαλιάσουν τις πολιτικές - πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις του 2ημέρου 6&7 Μάη.

copyrights © 2020 Evolution Projects