Δράσεις και Πρωτοβουλίες για την Παιδεία και την Νεολαία

15-01-2010

Μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών πραγματοποίησε η Αντιδημαρχεία Παιδείας και Νεολαίας, ενώ προγραμματίζει σειρά νέων για το άμεσο μέλλον.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης η συγκεκριμένη Αντιδημαρχεία προχωράει στην αντιμετώπιση σχολικών κτηριακών προβλημάτων καθώς και στην εκπόνηση προγραμμάτων για τους νέους της πόλης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

• Από τον Δεκέμβριο ξεκίνησε η εγκατάσταση θυροτηλεφώνων σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.
• Επισκευάστηκε η μόνωση της στέγης του 13ου Νηπιαγωγείου καθώς επίσης και το εξ’ ολοκλήρου εξωτερικό βάψιμό του.
• Τοποθετήθηκε ο νέος τάπητας στα γήπεδα μπάσκετ των 5ου, 7ου και 8ου Δημ. Σχολείων.
• Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των μαθητικών τουαλετών στο 8ο Δημ. Σχολείο, ενώ προγραμματίζεται ήδη η ανακατασκευή των τουαλετών των δασκάλων.
• Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, δρομολογήθηκε και δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τον αγωγό όμβριων υδάτων που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο του 9ου Δημ. Σχολείου, με την κατασκευή νέου φρεατίου

Προγραμματίζονται οι εξής δράσεις:

• Η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ του 3ου Γεν. Λυκείου, καθώς επίσης και η διαμόρφωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
• Η ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και του προαύλιου χώρου του 10ου Δημ. Σχολείου.
Απεντομώσεις και μυοκτονίες για όλα τα σχολεία της πόλης μας.
• Ξεκινά εντός Ιανουαρίου, σε συνεργασία της Δημοτικής Φιλαρμονικής με τα δημοτικά και γυμνάσια της πόλης μας, το πρόγραμμα «Μαθαίνω τα όργανα της Φιλαρμονικής».
• Η νυχτερινή φύλαξη των μεγαλύτερων σχολικών Κτηρίων της πόλης μας (1ο Γ/σιο - 1ο Λύκειο, 2ο Γ/σιο - 2ο Λύκειο, 4ο Γ/σιο - 4ο Λύκειο, ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, ενώ) παραδόθηκε στους σχολικούς φύλακες νέος ρουχισμός κι απαραίτητος εξοπλισμός (φακός, κινητό τηλέφωνο για τα σχολεία που θα φυλάσσονται βράδυ).
• Για τις 31 Ιανουαρίου 2010 η μεγάλη ετήσια γιορτή του Γραφείου Παιδείας και Νεολαίας, όπου θα βραβευτούν με ένα σημαντικό δώρο όλοι οι αριστούχοι μαθητές της πόλης μας, καθώς κι αυτοί που εισάχθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το επιστέγασμα της γιορτής αυτής θα είναι μια μεγάλη συναυλία που θα δοθεί προς τιμή των μαθητών αυτών από το συγκρότημα «Κίτρινα Ποδήλατα».
• Η αλλαγή του ωραρίου του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων από διακεκομμένο σε συνεχές, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους μαθητές στης πόλης μας και να τους δίνει τη δυνατότητα να ετοιμάζουν δωρεάν όλες τις σχολικές τους εργασίες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Κ.Π.Ν.


Σε σχετική δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Μπαλοδήμας τόνισε:

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή, μία από τις βασικότερες προτεραιότητές που έθεσε είναι τα θέματα της παιδείας και της Νεολαίας της πόλης μας.

Με σταθερό βηματισμό συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε δράσεις που έχουν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, δίνοντας λύση σε χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε η εκπαιδευτική κοινότητα.

Ταυτόχρονα εκπονούμε προγράμματα για τις νέες και τους νέους της πόλης, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η Διοίκηση του Δήμου και συγκεκριμένα το Γραφείο Παιδείας και Νεολαίας θα συνεχίσει να κινείται σε τροχιά δράσεων και πρωτοβουλιών για θέματα που απασχολούν την σχολική κοινότητα αλλά και το σύνολο των νέων της πόλης μας».


copyrights © 2019 Evolution Projects