Δράσεις Γραφείου Παιδείας & Νεολαίας

20-04-2010

* Εκταμιεύτηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στα ταμεία του Δήμου μας τα χρήματα για την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών των σχολείων του Χαϊδαρίου. Δυστυχώς, προς μεγάλη έκπληξη όλων το ποσό της Α’ δόσης του 2010 είναι 93.000€, όταν το αντίστοιχο ποσό του 2009 ήταν 256.000€.

Για παράδειγμα, το 15ο Νηπιαγωγείο θα πάρει ως επιχορήγηση το ποσό των 790€, ενώ η αντίστοιχη επιχορήγηση του 2009 ήταν 2.200€. Δηλαδή, με απλούς αριθμούς το ποσό που θα διαθέσουμε σαν δήμος στα σχολεία μας είναι μειωμένο φέτος κατά 63%.
Αυτό όπως όλοι καταλαβαίνουμε θα οδηγήσει τα σχολεία μας σε οικονομικό μαρασμό, καθώς με τα χρήματα που αντιστοιχούν ανά σχολείο, είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν καν να εξοφληθούν οι λογαριασμοί (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) του κάθε σχολείου.

* Σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, προγραμματίζεται η εγκατάσταση ενός σταθμού μέτρησης της ρύπανσης και του θορύβου στην πόλη του Χαϊδαρίου. Αυτή η μονάδα θα εγκατασταθεί στην περιοχή της Γρηγορούσας, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου και σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Χ. ήδη δρομολογούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την εγκατάσταση της μονάδας.

* Με ενέργειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα στο γήπεδο μπάσκετ του 10ου δημοτικού σχολείου στη Γρηγορούσα, δίνοντας λύση σε ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο με τη γραμμογράφηση του γηπέδου, δίνοντας πλέον μια τελείως διαφορετική όψη στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

* Ολοκληρώθηκε το βάψιμο του 11ου δημοτικού σχολείου στο Δάσος Χαϊδαρίου. Το συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο δεν είχε βαφτεί από την εποχή που παραδόθηκε, έχει πλέον μια άλλη, πολύ όμορφη όψη, ενώ πέραν του κτιρίου της σχολικής μονάδας, βάφτηκε κι ο περιβάλλων χώρος του προαυλίου, ενώ έγινε και γραμμογράφηση του γηπέδου μπάσκετ.

* Ξεκινάει αυτές τις ημέρες η τοποθέτηση κουρτινών και το βάψιμο του αμφιθεάτρου στο 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, ενέργειες οι οποίες θα δώσουν μια εντελώς άλλη όψη στο συγκεκριμένο χώρο. Επίσης, ξεκινούν κι οι ενέργειες αποκατάστασης στις τουαλέτες του ιδίου σχολείου.

* Σε συνεργασία με τη Δημοτική συγκοινωνία και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου στο Δάσος, προγραμματίζονται τα δρομολόγια και τα ωράρια των λεωφορείων, ώστε οι μαθητές που μετακινούνται με την τοπική συγκοινωνία και να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην έγκαιρη προσέλευσή τους στο σχολείο το πρωί.

 

copyrights © 2019 Evolution Projects