Συνέντευξη του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια

21-04-2010

              "Η νεολαία είναι προτεραιότητά μας"

Την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την πόλη του κατάφερε να επιτύχει ο εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας.
Ο Δημήτρης Μαραβέλιας είναι άλλος ένας νέος ηλικιακά δήμαρχος (μόλις 42 ετών), ιδιαίτερα ενεργοποιημένος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα καθώς είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού της Ένωσης.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου μας μιλάει για τα προβλήματα της πόλης του, για τις ενέργειες επίλυσης τους, ενώ ανακοινώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα δε, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν διακατέχεται από κανένα «εξουσιαστικό σύνδρομο», καθώς και ότι για εκείνον πάνω από όλα είναι η δημιουργία για ένα « καλύτερο Χαϊδάρι».

1. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα του Δήμου σας με τα οποία έρχεστε αντιμέτωποι;

Θα έλεγα ότι δύο είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον για την πόλη μας.
Το κυκλοφοριακό και οι χώροι στάθμευσης.
Βεβαίως πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτά τα δύο προβλήματα δεν χαρακτηρίζουν αποκλειστικά την πόλη μας.
Είναι μια γενικότερη κατάσταση που παρατηρείται σε περιοχές με έντονη αστικοποίηση.
Έχουν καταβληθεί εκ μέρους μας σημαντικές προσπάθειες, με τεχνικές παρεμβάσεις, όπως η διάνοιξη της Γ. Παπανδρέου προς την έξοδό της, η διάνοιξη της Πλουτάρχου καθώς και με την δημιουργία των κόμβων επί της Λ. Αθηνών, της Πλουτάρχου, της Ρίμινι και της Φλούντζη, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα λειτουργικό εσωτερικό περιφερειακό οδικό δίκτυο, έργα δηλαδή που στοχεύουν στην άμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων.

2. Αγωνίζεστε ιδιαίτερα για να περιέλθει η ακτή Σκαραμαγκά στους πολίτες του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αττικής. Μιλήστε μας λίγο για αυτές σας τις προσπάθειες.

Δώσαμε έναν πάνδημο αγώνα ενάντια στην δημιουργία ιδιωτικού λιμανιού στον Σκαραμαγκά και καταφέραμε να αποτρέψουμε μία τέτοια δυσμενή προοπτική για το Χαϊδάρι.
Ταυτόχρονα διεκδικούμε, η θέση των 220 παρανόμως επιχωματωμένων στρεμμάτων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, να μετατραπεί σε ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής προκειμένου να το χαίρονται οι πολίτες του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αθήνας γενικότερα.
Θα έλεγα ότι διεκδικούμε το αυτονόητο, μιας και ο Σκαραμαγκάς αποτελεί την έξοδο της πόλης μας προς την θάλασσα.


3. Έχει ήδη ξεκινήσει η ανάπλαση της Ιεράς Οδού, ένα έργο που θέσατε ως προτεραιότητα από τις πρώτες κιόλας ημέρες που αναλάβατε τη Διοίκηση του Δήμου. Τι θα προσφέρει στον Δήμο σας αυτό το έργο;

Πράγματι, μιλάμε για έναν δρόμο τεράστιας ιστορικής αξίας, αφού αποτελεί τον αρχαιότερο δρόμο του κόσμου.
Θέσαμε ως προτεραιότητά μας το έργο αυτό, αφού η επί χρόνια εγκατάλειψή του προκαλούσε προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε ακόμα και θανατηφόρα δυστυχήματα.
Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, αλλάζουμε ριζικά τόσο την λειτουργική όσο και την αισθητική εικόνα της Ιεράς Οδού.
Μην ξεχνάτε ότι μαζί με την Εθνική Οδό Κορίνθου που διασχίζει την πόλη μας, η Ιερά Οδός αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα όχι μόνο για το Χαϊδάρι αλλά και ευρύτερα.
Ως εκ τούτου τα ευεργετήματα μετά την ολοκλήρωση του έργου θα τα καρπωθούν χιλιάδες οδηγοί, αλλά και πεζοί που χρησιμοποιούν το γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» για τις αθλητικές τους δραστηριότητες.


4. Μιλήστε μας για τις δράσεις που έχετε πραγματοποιήσει σχετικά με την Παιδεία και τη νεολαία.

Στεκόμαστε με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της Παιδείας και της Νεολαίας και όπως αντιλαμβάνεστε τα θέματα αυτά είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας.
Ενεργούμε βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης και θέσαμε ως κύριο μέλημά μας την ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων της πόλης μας.
Μέσα από το συγκεκριμένο σχέδιο με συνεχή εποπτεία και παρακολούθηση προσπαθούμε να λύσουμε άμεσα τα όποια προβλήματα.
Προχωρήσαμε στην δημιουργία νέων Παιδικών Σταθμών που είχε ως αποτέλεσμα των διπλασιασμό των θέσεων, ικανοποιώντας όλες τις αιτήσεις.
Κινήσαμε άμεσα τις διαδικασίες για την ανέγερση του 4ου Λυκείου στη Γρηγορούσα.
Αναπτύσσουμε νέες δράσεις για την Νεολαία.
Θεσμοθετήσαμε την «Γιορτή Νεολαίας», ένα τριήμερο ξεφάντωμα για τους νέους και τις νέες της πόλης μας, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν καλλιτέχνες και σχήματα εγνωσμένου κύρους, ενώ μέσα από τα «Βήματα Πολιτισμού» τους δίνετε η δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δικές τους καλλιτεχνικές προτάσεις.
Η φροντίδα για την νεολαία της πόλης μας είναι συνεχής.


5. Πώς αντιμετωπίζετε τις φήμες που θέλουν το Χαϊδάρι να ενώνεται με την Αγία Βαρβάρα στα πλαίσια του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ;

Καταρχήν αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι είμαστε υπέρ μιας διοικητικής μεταρρύθμισης που θα προωθεί την ανάπτυξη με την ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος, τη λαϊκή συμμετοχή, την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή των τοπικών κοινωνιών, τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, την αρχή της εγγύτητας καθώς και την παροχή υψηλών υπηρεσιών στην καθημερινότητα τού κάθε πολίτη.
Είναι συνεχής ο αγώνας μας για την πραγματική Πολιτική, Διοικητική και Οικονομική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών.
Από την άλλη πλευρά θέλω να τονίσω προς κάθε κατεύθυνση και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε κανένα τέτοιο σχέδιο ή οποιοδήποτε άλλο που αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της πόλης μας για να εξυπηρετήσουν κάθε είδους σκοπιμότητες.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή υπογραφών και τα πρώτα αποτελέσματα είναι καθοριστικά υπέρ της θέσης που σας εξέφρασα.


6. Θα θέσετε υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

Σας απαντώ ευθέως και κατηγορηματικά ΝΑΙ.

Επιτρέψτε μου, ολοκληρώνοντας αυτή την συζήτησή μας να στείλω ένα μήνυμα προς τους συμπολίτες μου, ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν διακατέχεται από κανένα εξουσιαστικό σύνδρομο, αλλά προσπαθεί μέσα και από πιθανά λάθη και από παραλείψεις να ενισχύσει όλες εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο Χαϊδάρι.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

copyrights © 2019 Evolution Projects