Συνάντηση Γονέων των παιδιών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

24-09-2010

Περισσότεροι από 700 γονείς παρακολούθησαν την παρουσίαση
της προέδρου του Ν.Π Παιδικών Σταθμών, κα Ελευθερίας Τοκατλίδη

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περίπου 700 γονιών πραγματοποιήθηκε στο Νέο Θέατρο η παρουσίαση του προγράμματος για τους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου για το έτος 2010-1011 από την πρόεδρο το Νομικού Προσώπου, κα Ελευθερία Τοκατλίδη, παρουσία και του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Μαραβέλια.

Η κα Τοκατλίδη ανέλυσε το πρόγραμμα που ακολουθούν οι παιδαγωγοί τα τελευταία χρόνια και έκανε έναν σύντομο απολογισμό της τετραετίας: «Όταν πριν από περίπου τέσσερα χρόνια αναλάμβανα τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν απελπιστική ή αν θέλετε δεν είχε καμία σχέση με ένα σύγχρονο παιδαγωγικό περιβάλλον» είπε η κα Τοκατλίδη και πρόσθεσε:

«Είχαμε όμως ένα όραμα. Να κάνουμε τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου πρότυπα κέντρα προσχολικής αγωγής. Ίσως κάποιοι τότε θεώρησαν ότι πρόκειται απλά για μια ακόμη εξαγγελία. Όμως τίποτε δεν είναι «ακατόρθωτο» όταν αποφασίζεις να εργαστείς συστηματικά, με πρόγραμμα και στόχο να αλλάξεις μία πραγματικότητα που δεν κάλυπτε ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών».

Αναφερόμενη στη σημερινή εικόνα τόνισε: «Μέσα σε τέσσερα χρόνια όλα έχουν αλλάξει. Η νέα πραγματικότητα των Παιδικών Σταθμών καλύπτει όλες τις ανάγκες των γονέων της πόλης του Χαϊδαρίου. Και φέτος σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας καταφέραμε να αυξήσουμε κατά περίπου 15% τον αριθμό των παιδιών στους παιδικούς Σταθμούς και από 662 που ήταν την περσινή σχολική χρονιά να φτάσουμε τα 740. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός ειδικά εάν αναλογιστείτε ότι το 2006, που αναλάβαμε, τα παιδιά ήταν μόλις 280!
Σήμερα λοιπόν ο Δήμος Χαϊδαρίου λειτουργεί 6 υπερσύγχρονους Σταθμούς, και διαθέτει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα ζήλευαν όχι μόνο άλλοι δήμοι στην Αττική, αλλά και πολλοί ιδιωτικοί Σταθμοί».

Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε αναλυτική ενημέρωση ανά παιδικό σταθμό και γονιό και παρέλαβαν όλοι τον φάκελο με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παιδιών, οδηγίες και πολλές συμβουλές. Οι γονείς ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν τις παιδαγωγούς, αλλά και την ψυχολόγο που ήταν παρούσα και να λύσουν απορίες, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Αν και αυτή ήταν μία κεντρική συνάντηση των γονέων με την πρόεδρο, κα Ελευθερία Τοκατλίδη, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν ήταν η πρώτη. Πέρσι έγιναν ανάλογες συναντήσεις με γονείς, ανά σταθμό ξεχωριστά και πάλι με πολύ μεγάλη συμμετοχή.


 

copyrights © 2019 Evolution Projects