Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

08-09-2011

Αγαπητά μου παιδιά,

Φίλοι γονείς και εκπαιδευτικοί ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρόνια.
Ευελπιστώ να είναι για όλους ένα έτος δημιουργικό, ιδιαίτερα για τους μαθητές. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι η φετινή χρόνια αρχίζει όχι μόνο για τα σχολεία του Δήμου μας, αλλά για όλα τα σχολεία της Ελλάδας με σοβαρά προβλήματα λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που διανύει η χώρα μας.
Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε ως σπουδαιότερο πρόβλημα αυτό που προέκυψε με την καθυστέρηση εφοδιασμού των σχολείων με τα σχολικά εγχειρίδια.
 

Τα προβλήματα αυτά δυστυχώς δημιουργούν ένα δυσμενές κλίμα σ’ όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία ήδη με το πρώτο κουδούνι.
Εγώ προσωπικά αλλά και το δημοτικό συμβούλιο εργαζόμαστε ώστε να έχετε εκ μέρους μας την απαραίτητη αρωγή στα μέτρα των δυνατοτήτων του Δήμου μας, για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες.
Αγαπητές μου μαθήτριες, αγαπητοί μου μαθητές
ασφαλώς και πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από μας έχετε συνοδοιπόρους στο δύσκολο δρόμο σας τους εκπαιδευτικούς, που με αγάπη, υπομονή και επιμονή προσπαθούν όχι μόνο να σας μεταδώσουν γνώσεις, αλλά και να σας εμφυσήσουν άξιες και ιδανικά καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες σας που αγωνιούν για την καθημερινή εξέλιξη, τις ανάγκες και τα προσωπικά άγχη σας.
Με την στήριξη όλων αυτών δεν έχετε λόγους να αμφιβάλετε για την ευόδωση των επιθυμιών σας όσο δύσκολες και αν είναι οι εποχές στις οποίες ζούμε.
Εσείς από την πλευρά σας φροντίστε τους χώρους εκπαίδευσης δείχνοντας ότι είστε υπεύθυνα μέλη της σχολικής κοινότητας προστατεύοντας τους από βανδαλισμούς και φθορές προκειμένου να παρακολουθείτε τα εκπαιδευτικά προγράμματα σε ασφαλή και ανθρώπινο περιβάλλον.
Με την έναρξη λοιπόν της σχολικής περιόδου εύχομαι να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατό γρηγορότερα οι αντίξοες συνθήκες που ήδη βιώνετε έτσι ώστε να έχετε μια δημιουργική και επιτυχημένη χρονιά.


 Με φιλικά αισθήματα

Ο Δήμαρχος


Δημήτρης Μαραβέλιας
 

copyrights © 2019 Evolution Projects