«Κόκκινο» στη συγχώνευση σχολείων του Χαϊδαρίου

02-03-2012
Δεν προχωρά τελικά η συγχώνευση Σχολείων του Χαϊδαρίου, μετά τη συνάντηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουμέντο. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου Χαϊδαρίου ώστε να σταματήσουν τα σχέδια συγχώνευσης
Είχε προηγηθεί εισήγηση του προέδρου της ΔΕΠ Χαιδαρίου κ. Α. Βουρλούμη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 22 Φεβρουαρίου 2012, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να μη δεχθεί τη συγχώνευση ή την κατάργηση κανενός σχολείου στην πόλη του Χαϊδαρίου. Η πρόταση της Γ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε λόγο για συγχώνευση του 1ου με το 3ο Γυμνάσιο και κατάργηση του ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου.
Η δέσμευση του κ. Κουμέντου ήταν πως δεν θα γίνουν αλλαγές και στην επαγγελματική εκπαίδευση, μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος για το τεχνολογικό Λύκειο.
Επίσης ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβαθμιστεί το 5ο Δημοτικό από 7θέσιο σε 10θέσιο και να ιδρυθεί Νηπιαγωγείο στο Δάσος, για να αποσυμφορηθεί το 8ο Νηπιαγωγείο.
 

copyrights © 2019 Evolution Projects