Καλή και αγωνιστική χρονιά!

16-09-2016

 

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 12/9 η νέα σχολική χρονιά και για μια ακόμα χρονιά η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου βρέθηκε δίπλα στους μαθητές, στους δάσκαλους και καθηγητές, στους γονείς για να τους ευχηθεί καλή χρονιά με υγεία, δίψα για μάθηση και επιτυχία στους στόχους τους.

 Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι επισκέφθηκαν το σύνολο των Νηπιαγωγείων, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας. Αφού συζήτησαν με τους καθηγητές και τους γονείς, απευθύναν χαιρετισμό προς τους μαθητές μετά την τέλεση του Αγιασμού.
 Ακόμα μία σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της ξεκινούν τα όνειρα και οι στόχοι για τους μαθητές μας. Ξέρουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αυτό το άδικο εκπαιδευτικό σύστημα δημιουργεί στους μαθητές όσο και στους γονείς, αφού η μάθηση αποτελεί πλέον κοστοβόρο αγαθό, δυσπρόσβατο για τη λαϊκή οικογένεια. Τα βιβλία, τα φροντιστήρια, τα δίδακτρα για τις ξένες γλώσσες είναι μόνο ορισμένα από τα πολλά έξοδα που καλείτε να πληρώσει ο γονιός για το παιδί του.
 Για εμάς είναι ξεκάθαρό, Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ, ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΟ, ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ.
 Καλή επιτυχία δεν πρέπει να σημαίνει, ότι έχουμε δασκάλους και βιβλία, αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο το 2016. Επιτυχία σημαίνει το εκπαιδευτικό σύστημα να είναι δομημένο και προσανατολισμένο ώστε να αναδεικνύει τις ικανότητες όλων των παιδιών και ταυτόχρονα να τα εκπαιδεύει, επιτυχία σημαίνει εξασφάλιση ενός μέλλοντος με δικαιώματα στην εργασία, χωρίς ανεργία.
 Ιδιαιτέρως, θέλουμε να καλωσορίσουμε τα «πρωτάκια». Τους νέους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου που ξεκινούν την εκπαιδευτική τους διαδρομή, με χαρά και προσμονή, αφού είναι κάτι ολότελα καινούργιο για εκείνα.
 Ως Δημοτική Αρχή, θα εργαστούμε και κυρίως θα αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε τη συνολική βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. Όμως, αυτός δεν είναι ένας αγώνας που αφορά μόνο εμάς. Αφορά κυρίως τους εργαζόμενους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

copyrights © 2019 Evolution Projects