Εγκαταλελειμμένα οχήματα

10-09-2010

Συνεχής και αδιάλειπτη η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μαραβέλια για την απομάκρυνση από τους δρόμους της πόλης όλων των Εγκαταλελειμμένων οχημάτων!
Ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου φέτος και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η απομάκρυνση όλων των παλαιών και εγκαταλελειμμένων οχημάτων

και αντικειμένων από τους δρόμους της πόλης μας με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μένουν ελεύθεροι και να μπορούν κυρίως να καθαρίζονται.

Επίσης με την συνεχή απομάκρυνση των παλαιών οχημάτων ελευθερώνονται αρκετές θέσεις parking και κυρίως ικανοποιείται το αίσθημα των δημοτών για ένα καλύτερο Χαϊδάρι.
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Αναστάσιος Βουρλούμης καθημερινά ανταποκρίνεται άμεσα σε όλα τα αιτήματα των δημοτών για απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων οχημάτων σε συνεργασία με την υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τέλος, αφού σας ενημερώσουμε ότι μπορείτε καθημερινά να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της Δημοτικής Αστυνομίας (213-2047237 - 213-2047236) και στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου 213-2047200 για θέματα απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένου οχήματος ,σας παραθέτουμε το νέο ισχύον προεδρικό διάταγμα για την δράση αυτή, ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι για την διαδικασία που ακολουθείται:
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 116/15-3-2004
Ο νέος νόμος για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα θέλει να μπαίνει σήμα ανάλογα με την περίπτωση, άμεσα με τον εντοπισμό, σε 30 ημέρες ή σε 90 ημέρες μετά τον εντοπισμό. Έτσι όταν εντοπίζουμε ένα όχημα που νομίζουμε ότι είναι εγκαταλελειμμένο τότε:
α) Αν η κατάσταση του είναι τέτοια ώστε να μπορούμε να πούμε ότι είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια ή την υγεία των πολιτών (π.χ. είναι ανοιχτό, έχει σπασμένα τζάμια, είναι υπερβολικά βρώμικο) ή ότι δεν μπορεί πια να εκτελέσει τον προορισμό του (π.χ. δεν έχει τροχούς, δεν έχει τιμόνι, δεν έχει μηχανή, δεν έχει καθίσματα, είναι καμένο, είναι πολύ τρακαρισμένο κλπ. ) τοποθετούμε άμεσα το ειδικό σήμα.
β) Αν η κατάσταση του δεν το κατατάσσει στο α) και είναι σε σημείο όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση, το καταγράφουμε και του τοποθετούμε το ειδικό σήμα μετά από 30 ημέρες.
γ) Αν βρίσκεται σε σημείο όπου δεν απαγορεύεται η στάθμευση (ακόμα και σε οικόπεδο ή πρασιά) το καταγράφουμε και τοποθετούμε σήμα μετά από 90 ημέρες.
Σε κάθε περίπτωση που τοποθετούμε σήμα η προθεσμία του ιδιοκτήτη για να το απομακρύνει είναι 45 ημέρες και όχι 15 που ήταν μέχρι σήμερα. Σε κάθε περίπτωση που τοποθετούμε σήμα θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να δώσουμε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε στην Αστυνομία και στην Τροχαία για να ελέγξουν αν το όχημα έχει οποιαδήποτε εκκρεμότητα νομική και αν έχει πινακίδες θα πρέπει και μέσω του Υπ. Μεταφορών να αναζητήσουμε και να ειδοποιήσουμε τον ιδιοκτήτη του.
 

copyrights © 2019 Evolution Projects