«Γιορτή Τσικουδιάς 2009»

25-11-2009

Επίτιμο μέλος της Εστίας Κρητών
ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας

Επίτιμο μέλος ανακηρύχθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλια, από την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, για την προσφορά του στον σύλλογο, στην «Γιορτή Τσικουδιάς 2009» που διοργάνωσαν η Εστία Κρητών και ο Δήμος Χαϊδαρίου, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

Τόσο η βράβευση του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια, όσο και η επιτυχημένη εκδήλωση αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά την πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Χαϊδαρίου με την Εστία Κρητών Χαϊδαρίου.

Η «Γιορτή Τσικουδιάς 2009» άνοιξε τις «πύλες» της το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, με τα ρακοκάζανα να παίρνουν φωτιά και τα Κρητικά εδέσματα να μη λείπουν από κανένα τραπέζι, απολαμβάνοντας το μεγάλο Κρητικό ερμηνευτή και λυράρη Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τον οποίο βράβευσαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλια με τον Πρόεδρο της Εστίας Κρητών Γιώργο Συριανόγλου για την προσφορά του στο μουσικό πολιτισμό της Κρήτης και γενικότερα της Ελλάδας.

Τηνδεύτερη μέρα, Κυριακή 15 Νοεμβρίου, η «Γιορτή Τσικουδιάς» συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς, με τα χορευτικά τμήματα της Εστίας Κρητών να δέχονται το πιο θερμό χειροκρότημα, υπό τους ήχους της λύρας του Γιώργη Δαγαλάκη και του συγκροτήματός του.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μαραβέλιας κατά τον χαιρετισμό του είπε:
«Η «Γιορτή Τσικουδιάς» είναι θεσμός για την πόλη του Χαϊδαρίου και για ακόμα μία φορά η Εστία Κρητών σύνδεσε το Χαϊδάρι με τη Κρήτη.
Εντυπωσιάστηκα από τα μικρά Κρητικόπουλα που χόρεψαν και εκεί φαίνεται η πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει η Εστία Κρητών με τη μετάδοση της κρητικής κληρονομιάς στις νέες γενιές.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο και στο Διοικητικό Συμβούλιο για την σπουδαία δουλειά που κάνουν.
Η Διοίκηση του Δήμου στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που επενδύεται για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα σε όλους όσοι μεταφέρουν τον πολιτισμό των ιδιαίτερων πατρίδων τους και τον προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην πόλη μας».


 

copyrights © 2019 Evolution Projects