"Βήματα Πολιτισμού 2010"

01-06-2010

 

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου ανοίγοντας την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, διοργάνωσε και φέτος τριήμερες εκδηλώσεις καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης των τμημάτων του, την Παρασκευή 28, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Μαΐου από τις 8:00 μ.μ στο Παλατάκι.
 

Για ακόμα μια χρονιά οι εκδηλώσεις αυτές στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, τόσο με την εντυπωσιακή παρουσία και το πλήθος των έργων των τμημάτων όσο και με την παρουσία του κοινού και τις τρείς ημέρες της εκδήλωσης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου περιελάμβανε :


Παρασκευή 28/5 - Ημέρα αφιερωμένη στη Θεατρική Τέχνη 
- Απόσπασμα από το έργο του Δ. Ψαθά «Ένας βλάκας και μισός» από την Θεατρική ομάδα του Πνευματικού Κέντρου (θίασος Πλειάδες)
- Αφιέρωμα στον Θεατρικό συγγραφέα Φ.Γ.Λόρκα με αποσπάσματα έργων του Ισπανού συγγραφέα, από το Θεατρικό Εργαστήρι «Έρμος»

Σάββατο 29/5 – Ημέρα αφιερωμένη στη Μουσική
- Συναυλίες του Μουσικού τμήματος (κλασσικά, Ροκ, Λαϊκά κ.α.)καθώς και συμμετοχή των γκρουπ της Αίθουσας Μουσικής και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Κυριακή 30/5 – Ημέρα αφιερωμένη στο Χορό
- Παρουσίαση όλων των τμημάτων του Χορευτικού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου (Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί – Μοντέρνοι Χοροί – Λατινοαμερικάνικοι και Ευρωπαϊκοί καθώς και το τμήμα μπαλέτου)

Στον χώρο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και τις τρείς ημέρες Εκθέσεις του Εικαστικού τμήματος .
Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δημιουργίες από τα τμήματα
Ζωγραφικής, παιδικής Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Ψηφιδωτού, Αγιογραφίας, Κεραμικής, Ξυλογλυπτικής, Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, χειρ. Κοσμήματος, Ενδυματολογίας, Διακόσμησης.

 

Παρουσία είχε η Κοινωνική Υπηρεσία «Έρεισμα», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) καθώς και το Κέντρο Πρόληψης Εξάρτησης και Αγωγής Υγείας «Άρηξις»


Το τμήμα της Βιβλιοθήκης συμμετείχε με δραστηριότητες που τις ονομάζει «Λεξοχαρές και Λεξοπανηγύρια» (τίτλος παρμένος από βιβλίο της Θέτης . Χορτιάτη).

1. Παιχνίδια γνώσεων γύρω από το βιβλίο (συμπλήρωση ερωτηματολογίου με τον τίτλο, το συγγραφέα ή το περιεχόμενο του βιβλίου).

2. Κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα κι έξω από τη Βιβλιοθήκη

3. Παντομίμα με θέματα από παιδικά βιβλία και τη συμμετοχή ομάδων παιδιών

4. Ζωγραφική με θέμα το βιβλίο και τη βιβλιοθήκη (ομαδική συμμετοχή και δημιουργία αφίσας).

5. Παιχνίδια με λέξεις και εικόνες από παιδικά βιβλία (κρυπτόλεξα – σταυρόλεξα)

 

copyrights © 2019 Evolution Projects