Έκθεση Ζωγραφικής Κινέζικης Τέχνης

28-09-2012

  

πατήστε εδώ για μεγέθυνση

Μία πολλή σημαντική έκθεση ζωγραφικής Κινεζικής Τέχνης υπό τον τίτλο “The dimension of ink and water” εγκαινίασε ο Δήμος Χαϊδαρίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 και θα διαρκέσει έως τις 30 μέσα στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, σε συνεργασία με τον Κινέζικο Οργανισμό Γραμμάτων και Τεχνών του Παραρτήματος της Σαγκάης, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτισμού της Σαγκάης, την Ένωση των καλλιτεχνών της Σαγκάης καθώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου.
 

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χώρο της έκθεσης και δικαίως χαρακτηρίστηκε ως πολυπολιτισμικό γεφύρωμα αφού παρέστησαν άνθρωποι απ΄ όλες σχεδόν τις ηπείρους.
Συγκεκριμένα υπήρξε εκπροσώπηση της Κινεζικής Πρεσβείας από τη σύζυγο του Πρέσβη κα. Du Ki Wuen και της μορφωτικής ακολούθου της κας Chien Chiao, της κας Wang Wei Li, διευθύντριας των Διεθνών σχέσεων του Οργανισμού Γραμμάτων και Τεχνών της Σαγκάης, της αναπλ. κας Ye Hong καθώς και των καλλιτεχνών, διευθυντή και γεν. γραμματέα αντίστοιχα της ένωσης καλλιτεχνών Σαγκάης κου Wang Jia Fang καιChen Qi. Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού και Πολιτισμού κος Πέτρος Καραβίτης και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Μάριος Λιακόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής ενωτικής κίνησης Χαϊδαρίου κος Μιχάλης Σελέκος, το μέλος της επιτροπής πολιτισμού κα Λαυρεντία Λινάρδου , η εκπρ. του Οργανισμού Σχολικών κτηρίων κα Ιωάννα Κουρή κ.α.
Επίσης τιμητική ήταν και η παρουσία του Διοικητικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης κου Στυλιανού Μανή, της Προέδρου του Ελληνικού Επιμελητηρίου των Εικαστικών Τεχνών κας Εύας Μελά , της Υπ. Δημ. Σχέσεων κας Νανάς Χουντά, του Ρώσου Καθηγητή αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ κου Igor Kondrashin, του προέδρου της UNESCO των Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών Αθηνών κου Ηλία Δερμιτζόγλου, του διάσημου τενόρου της Λυρικής Σκηνής Μπάμπη Βελισσάριου και του γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού του δευτέρου προγράμματος της ΕΡΤ και πιανίστα Ναχμία Δαβίδ, καθώς και πολλών ακόμη ανθρώπων των γραμμάτων και των Τεχνών.
Την εκδήλωση παρουσίασε εκ μέρους του Δήμου η επικεφαλής της επιτροπής Πολιτισμού, δημοσιογράφος κα Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη και εκ μέρους του Ελληνικού Επιμελητηρίου των Καλών Τεχνών χαιρέτησε ο Χαϊδαριώτης γλύπτης Χάρης Λαλές. Στη μετάφραση βοήθησε η Χαϊδαριώτισσα κα Ελένη Τύρου ομογενής από την Αυστραλία.
Εξαιρετικές εντυπώσεις απέσπασε το μουσικό σχήμα «Λύραυλος» του κ. Παναγιώτη Στέφου (με καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Φάνη Καφούσια) που καλωσόρισε τους μακρινούς μας φίλους με ήχους βγαλμένους από την ίδια τη φύση που παραπέμπουν στην Αρχαία Ελλάδα θυμίζοντας ταυτόχρονα την μακραίωνη ιστορία των δύο πολιτισμών που όσα χρόνια κι αν περάσουν είναι καλά ριζωμένοι.
Οι στέρεες σχέσεις που υφάνθηκαν μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και της Σαγκάης αριθμούν 6 συναπτά έτη και είναι μια επιτυχία των εργαζομένων του Πνευματικού Κέντρου και της Βιβλιοθήκης του Δήμου υπο τη διεύθυνση της κας Μέλλου Δέσποινας που κατάφερε πριν από λίγα χρόνια να αδελφοποιηθεί με μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου, τη βιβλιοθήκη της Σαγκάης.
Οι καρποί της Ελληνοκινεζικής Φιλίας και συγκεκριμένα του Δήμου Χαϊδαρίου και της δυσανάλογης σε έκταση Σαγκάης φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς και εκφράστηκαν μέσα από τα λόγια της κας Wang Wei Li που προσκάλεσε σε ένα χρόνο από τώρα να πραγματοποιηθεί στη Σαγκάη έκθεση ζωγραφικής 100 Ελλήνων καλλιτεχνών.
 

copyrights © 2020 Evolution Projects