το "πλοίο της αγάπης" έδεσε στο Χαϊδάρι

02-05-2013

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη συνέπεια, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, η πρώτη παράδοση τροφίμων από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στο Δήμο Χαϊδαρίου στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων με κοινό στόχο την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Τα δέματα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έφτασαν στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου το πρωί της Μ. Πέμπτης και άρχισε αμέσως η διανομή τους στους δικαιούχους του προγράμματος που είναι 120 οικογένειες με παιδιά που στερούνται την αγορά βασικών καταναλωτικών αγαθών.
 

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Δημήτρης Μαραβέλιας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), κ. Θεόδωρο Βενιάμη, περιγράφοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες μας, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στην περιοχή και την προσπάθεια που καταβάλει η Κοινωνική Υπηρεσία. Η ανταπόκριση της Ένωσης και του προέδρου της, κ. Βενιάμη ήταν άμεση. Εκπρόσωπος της ΕΕΕ επισκέφθηκε τον Δήμο και είχε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Προστασίας και Αλληλεγγύης, κα Ελευθερία Τοκατλίδη προκειμένου να βρεθούν οι δικαιούχοι σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει βάλει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.
Η ταχύτητα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών ήταν τέτοια που επέτρεψε στον Δήμο Χαϊδαρίου να παραλάβει τα πακέτα βάρους 35 κιλών, για κάθε οικογένεια και να μοιραστούν πριν από το Πάσχα στους δικαιούχους του προγράμματος. «Η ενίσχυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών είναι καθοριστικής σημασίας για τους δημότες μας» υποστηρίζει ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, κ. Μαραβέλιας και πρόσθεσε: «Η συγκεκριμένη προσφορά είναι απόδειξη της αλληλεγγύης που πρέπει να δείξουμε όλοι μας σε μία δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα».

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Προστασίας και Αλληλεγγύης, κα Ελευθερία Τοκατλίδη αναφερόμενη στη συνεργασία με την ΕΕΕ τόνισε: «Πραγματικά η προσπάθεια που κάνει η ΕΕΕ είναι άξια συγχαρητηρίων, αφού η υποστήριξη σε μηνιαία βάση 120 οικογενειών πραγματικά δίνει ανακούφιση, ελπίδα και χείρα βοηθείας σε άνεργους και άπορους γονείς απέναντι στα προβλήματα. Η οργανωμένη επιχείρηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας επέτρεψε στην άμεση διανομή των πακέτων στους δικαιούχους πριν από το Πάσχα. Η συνεργασία μας με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών μόλις άρχισε και διαγράφεται άριστη. Θα συνεχιστεί τους ερχόμενους μήνες, ενώ ο αριθμός των δικαιούχων θα αυξηθεί».

 

copyrights © 2020 Evolution Projects