Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των απολυμένων στα ΚΔΒΜ

10-03-2016

 Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το κλείσιμο του έργου των ΚΔΒΜ στις 29 Φλεβάρη. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι οι 450 διοικητικοί εργαζόμενοι και χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων να μένουν άνεργοι, αντιμέτωποι μόνο με υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ , φόρους κ.α).
Δομές οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο των δήμων και επιμόρφωσαν δωρεάν, χιλιάδες εκπαιδευόμενους, βάζουν λουκέτο. Στο Χαϊδάρι το ΚΔΒΜ φιλοξενούνταν στο κτήριο Γύζη και τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 120 εκπαιδευτικοί είχαν προσφέρει τις γνώσεις τους σε περισσότερους από 2200 συνδημότες μας, κυρίως ηλικιωμένους και ανέργους.

 

 Κάποια από τα μαθήματα που ήδη υλοποιούνταν με μεγάλη συμμετοχή συνδημοτών μας ήταν επιμόρφωση στους Η/Υ όπως ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ, SOCIAL MEDIA, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ-ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ, ξενόγλωσσα όπως ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ και πολλά άλλα μεταξύ των οποίων ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ , ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ και ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Η υπόσχεση για την επαναλειτουργία των κέντρων το Σεπτέμβρη του 2016 δεν είναι εγγυημένη, γιατί η υλοποίηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ είναι στον αέρα. Ο νέος σχεδιασμός, αν ισχύσει, προβλέπει την κατάργηση του 70% των θέσεων στελεχών που λειτουργούσαν το πρόγραμμα.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το κλείσιμο και άλλων ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (Διάπολις, Οδυσσέας κ.α.) και τις αόριστες υποσχέσεις για επαναλειτουργία τους όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι σχεδιασμοί της ΕΕ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει πιστά την εφαρμογή της πολιτικής που εναλλάσσει παλιούς και νέους εργαζόμενους στην ανεργία.
Η ζωή και οι ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν στις εκάστοτε επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε επαίτες ούτε ωφελούμενοι, όπως θέλει να τους παρουσιάσει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Στεκόμαστε στο πλάι της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Εκπαίδευσης Ενηλίκων και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα ΚΔΒΜ για:

  • Απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος, σε όλα τα ΚΔΒΜ της χώρας, με παράταση αντίστοιχη αυτής που δόθηκε στα ΚΔΒΜ της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, μέχρι και τον Ιούλιο του 2016, ως πρώτο βήμα.
  • Πλήρη χρηματοδότηση του από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να παρασχεθεί στους εκπαιδευτές και στο διοικητικό προσωπικό, πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

copyrights © 2019 Evolution Projects