Συνάντηση του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Άμυνας για την παραχώρηση στο Δήμο του Χώρου των 66 Στρεμμάτων από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου

20-09-2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Είχαμε  δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα την παραχώρηση του χώρου των 66 στρεμμάτων από την έκταση του Στρατοπέδου στον Δήμο Χαϊδαρίου ώστε να δοθεί σε χρήση στους πολίτες του τόπου μας. Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα που θα δώσει πνοή στο Χαϊδάρι.

Σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019,  ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συζήτησε αναλυτικά το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση.

Το ζήτημα θα εξεταστεί άμεσα και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την πόλη μας.

Επιπλέον, συζητήσαμε το αίτημα, για το οποίο έχει συμφωνήσει ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ώστε να χαρακτηριστεί ολόκληρο το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ως χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί συνολικά στον Δήμο Χαϊδαρίου με την παράλληλη μετατροπή του Μπλοκ 15 σε μουσείο.

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Οικονόμου,  τη συνδρομή του Υπουργείου στην απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου  της αντιπλημμυρικής τάφρου περιμετρικά των Στρατοπέδων. Είναι κρίσιμο να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

copyrights © 2020 Evolution Projects