Συμμετοχή του Δημάρχου Βαγγέλη Ντηνιακού στην Εβδομάδα Πόλεων και Περιφερειών στις Βρυξέλλες (!)

09-10-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τις πόλεις και τις περιφέρειες την οποία διοργάνωσε στις Βρυξέλλες όπως κάθε χρόνο η Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ,  συμμετείχε την Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Οκτωβρίου,  ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός. Από τις εκδηλώσεις που συμμετείχε και τις συναντήσεις με Έλληνες Ευρωβουλευτές και Ευρωπαίους Αξιωματούχους ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κατάσταση του Δήμου,  ο Δήμαρχος μετέβη στις Βρυξέλες με προσωπικά του έξοδα.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συμμετείχε σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Π.Ε.Δ. Αττικής μαζί με αντίστοιχες Ενώσεις κρατών – μελών της ΕΕ για τις προοπτικές χρηματοδότησης των Δήμων μέσω του προσεχούς ΕΣΠΑ.

Επίσης συμμετείχε σε συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης Ελλήνων Δημάρχων με  Έλληνες Ευρωβουλευτές και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την συμμετοχή των Δήμων σε προγράμματα χρηματοδότησης πέραν του ΕΣΠΑ, μια σημαντική διάσταση για την διεύρυνση των πόρων που είναι στην διάθεση του Δήμου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ειδικά «εργαστήρια» για τις έξυπνες πόλεις και την πολιτική κοινωνικής συνοχής.

Από την τεχνική πληροφόρηση και τις πολιτικές συναντήσεις που έγιναν, επιβεβαιώνεται ότι κάνοντας τον Δήμο Χαϊδαρίου  περισσότερο σύγχρονο και εξωστρεφή,  μπορούμε να διασφαλίσουμε σημαντικά οφέλη για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

copyrights © 2020 Evolution Projects