Ανακοινώσεις

Διάθεση εγχώριων προϊόντων στους δημότες Χαϊδαρίου από Έλληνες παραγωγούς.

07-12-2012

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου προχωρά στη δεύτερη διανομή προϊόντων χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, σε βασικά είδη διατροφής, προϊόντα της ελληνικής γης, στην όσο το δυνατόν καλύτερη τιμή και ποιότητα, με τη συνεργασία Ελλήνων παραγωγών.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τις 09:00 - 15:00, στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης.
 

Κινητοποιήσεις των Δήμων 12 και 13 Σεπτεμβρίου.

11-09-2012

Σε υλοποίηση της πρόσφατης απόφασης του Έκτατου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, μετά τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους κατά 60% πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι όλης της χώρας προχωρούν σε διήμερη αναστολή της λειτουργίας τους, αύριο Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

 

 

Aπόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔΑ.

23-08-2012

Η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ στη συνεδρίασή της την Τετάρτη 22 Αυγούστου αποφάσισε τις παρακάτω κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης:

Αντίθετη η Αυτοδιοίκηση στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

17-07-2012

Σταθερά αντίθετη παραμένει η θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής σε κάθε προσπάθεια, από όπου και αν προέρχεται, υποβάθμισης της λειτουργίας του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα». Με αφορμή φήμες των τελευταίων ημερών για κλείσιμο του Νοσοκομείου, άμεση υπήρξε η αντίδραση των τριών Δημάρχων της περιοχής, Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη, Αιγάλεω Χρήστου Καρδαρά και Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, οι οποίοι ζήτησαν συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Σαλμά. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού, οι τρείς Δήμαρχοι επικαιροποίησαν κατ΄ αρχήν, την κατηγορηματική τους αντίθεση σε πιθανό κλείσιμο του Νοσοκομείου, ενώ διατυπώθηκε εκ νέου προς τον κ. Υφυπουργό το αίτημα για την αναβάθμιση του εν λόγω Νοσοκομείου.
 

Το Χαϊδάρι στο πράσινο ταμείο

05-04-2012

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, δεσμεύτηκε πίστωση ύψους 36.992.632,95 ευρώ από πόρους του Πράσινου Ταμείου, για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος “Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Χώρων στις Πόλεις”.
Το πρόγραμμα αφορά στη διαδικασία απόκτησης 14 κοινόχρηστων χώρων σε 9 δήμους της Αττικής και 5 δήμους της υπόλοιπης χώρας.
Όσον αφορά τον Δήμο Χαϊδαρίου, συμμετέχει στο πρόγραμμα με έναν χώρο πρασίνου έκτασης 1.530 τ.μ. στα Ο.Τ. 336-337Α.
Το ποσό που δεσμεύεται από το Πράσινο Ταμείο για τον συγκεκριμένο χώρο στο Χαϊδάρι είναι 918.000 ευρώ.
 

Εκδήλωση στο νέο Δημαρχείο "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"

30-03-2012

Ο Σύλλογος Οικογενειών Τριών Τέκνων Δήμου Χαϊδαρίου διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στο Αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου στις 6:00 μ.μ. με θέμα :
Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό - Κοινωνικά Δικαιώματα
(Η Οικογένεια στην εποχή των Μνημονίων)
Με ομιλητή τον καθηγητή εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο. (θα ακολουθήσει συζήτηση)

 

Ευχαριστίες για την προσφορά του Δήμου στην Μονάδα 18 Άνω

06-03-2012

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, η Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω επί της Ιερά Οδού, με επιστολή της απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο του Χαϊδαρίου, Δημήτρη Μαραβέλια και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο Δημοτικής Επιχείρησης, Πέτρο Καραβίτη, τους ευχαριστεί για την προσφορά ποδοσφαιρικού υλικού στην ομάδα της.

Ομόφωνο και βροντερό «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη λειτουργία Μονάδας ΟΚΑΝΑ στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

06-03-2012

Με επιστολή του προς τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ αλλά και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ», ο Δήμος Χαϊδαρίου τους καλεί να επανεξετάσουν την απόφαση, για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας χορήγησης υποκατάστατων (μεθαδόνης), εντός του χώρου του Νοσοκομείου, αναθεωρώντας, στην ουσία, την μέχρι πρότινος, στάση τους.
 

Σχεδιασμός δράσης Δήμου Χαϊδαρίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

09-02-2012

Με δεδομένη την εμφάνιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, τα οποία εμφανίζονται τη χειμερινή περίοδο, η Υπηρεσία Καθαριότητας δρομολόγησε πρόγραμμα συντονισμένων έργων και δράσεων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Τα έργα και οι δράσεις που θα κινήσει η Υπηρεσία για έγκαιρη προετοιμασία και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο είναι τα εξής:
 

Ψήφισμα της Π.Ε.Δ.Α. για τα έσοδα των Δήμων

07-12-2011

Το Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α εμμένει στις πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης ότι ουδεμία μείωση των εσόδων της είναι πλέον ανεκτή.

Ζητά από την Κ.Ε.Δ.Ε να συγκαλέσει εντός του Ιανουαρίου έκτακτο συνέδριο για το Θέμα των οικονομικών των Δήμων.

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα της 5ης Δεκεμβρίου 2011
 

copyrights © 2019 Evolution Projects