Ανακοινώσεις

Επιτέλους, το ΜΠΛΟΚ 15 γίνεται Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

24-10-2011

Οι προσπάθειες χρόνων της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια παίρνουν σάρκα και οστά. Το κτίριο «Μπλοκ 15» του πρώην στρατοπέδου «Καραϊσκάκη» στο Χαϊδάρι, το οποίο την περίοδο της Κατοχής 1941-1944 χρησιμοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα ως χώρος φυλάκισης και βασανισμού αγωνιστών-πατριωτών, επιτέλους γίνεται Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης!

 

Ποδηλατοβόλτα και Βραδυπορεία

04-10-2011
κάντε κλικ στην εικόνα
Με ολόκληρο το σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο, το Χαϊδάρι καλωσόρισε τον Οκτώβριο.
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου έγινε στο Παλατάκι πρωτότυπος αγώνας βραδυπορείας με ποδήλατο και οι δύο τελευταίοι ακολουθώντας το ρητό «πήγαινε αργά για να φθάσεις γρήγορα», επιβραβεύτηκαν παίρνοντας ως έπαθλο από ένα ποδήλατο. Άλλοι τρεις μικροί ποδηλάτες που τερμάτισαν στην προτελευταία θέση, εξασφάλισαν μια ετήσια συνδρομή στον Δημοτικό Οργανισμό.

Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατο

27-09-2011

Tην Κυριακή 2 Οκτώβρη, ώρα 9:30 οι Δήμοι Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, & ο ΑΣΔΑ (Υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Άθλησης & Διατροφής του ΥΠΥΚΑ) διοργανώνουν πρωινή κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους των τριών Δήμων με σκοπό την προώθηση της ποδηλατοκίνησης ως μέσο εναλλακτικής μετακίνησης & άθλησης.

Καθαρισμός της Λεωφόρου Αθηνών το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

23-09-2011

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το δήμο Χαϊδαρίου θα επιχειρήσουν καθαρισμό στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος της Μονής Δαφνίου έως τη γέφυρα της λεωφόρου Σχιστού. Η δράση θα περιλαμβάνει καθαρισμό από σκουπίδια, πλαστικά και παράνομες αφίσες. Σημείο συνάντησης είναι η είσοδος του οικισμού της αρχαίας Αφαίας

Επαναλειτουργεί η γραμμή 803

07-09-2011

 

- Επανέρχεται σε λειτουργία η γραμμή 803 (Δάσος-Χαϊδάρι-Πειραιά) από τις 12 Σεπτεμβρίου

- Είμαστε στις επάλξεις του αγώνα διεκδικώντας την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων γραμμών

- Διεκδικούμε επιπλέον την προέκταση της διαδρομής του 811 από το Δαφνί στην περιοχή της Αφαίας

 

Αντιδραση της ΤΕΔΚΝΑ στην απόφαση του ΟΑΣΑ.

09-08-2011

Στην φωνή διαμαρτυρίας των κατοίκων του Χαϊδαρίου αλλά και πολλών άλλων φορέων για την απόφαση του ΟΑΣΑ να διακόψει τις λεωφορειακές γραμμές του Χαϊδαρίου προστέθεικε η αντίδραση της ΤΕΔΚΝΑ.
Με επιστολή που υπογράφει ο Πρόεδρός της, Δημήτρης Καλογερόπουλος, διευκρινίζει ότι δεν θα δεχθεί την αυθαίρετη απόφαση του ΟΑΣΑ για διακοπή πολλών λεωφορειακών γραμμών σε όλο το λεκανοπέδιο.
Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Καλογερόπουλου προς τον ΟΑΣΑ έχει ως εξής.

Μέγα Πλήθος - Μέγα Πάθος

02-06-2011

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Επιστολή Δημάρχου προς Υπουργό Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο

25-05-2011

Επιστολή του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρεα Λοβέρδο σχετικά με την μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο.

Διαβάστε το περιεχόμενο της επιστολής

Το Χαϊδάρι γέφυρα στη συνεργασία ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

24-05-2011

Διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται κυρίως στη Γερμανία, μέλη του Γερμανoελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) συνόδεψαν τον ομοσπονδιακό βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Στέφεν Μπίλγκερ στην επίσκεψη του στο Δημαρχείο της πόλης, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, οι άμεσοι συνεργάτες του και επιχειρηματίες του Χαϊδαρίου.

Συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"

24-05-2011

Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη».
 

copyrights © 2019 Evolution Projects