Ανακοινώσεις

Το Χαϊδάρι στο πράσινο ταμείο

05-04-2012

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, δεσμεύτηκε πίστωση ύψους 36.992.632,95 ευρώ από πόρους του Πράσινου Ταμείου, για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος “Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Χώρων στις Πόλεις”.
Το πρόγραμμα αφορά στη διαδικασία απόκτησης 14 κοινόχρηστων χώρων σε 9 δήμους της Αττικής και 5 δήμους της υπόλοιπης χώρας.
Όσον αφορά τον Δήμο Χαϊδαρίου, συμμετέχει στο πρόγραμμα με έναν χώρο πρασίνου έκτασης 1.530 τ.μ. στα Ο.Τ. 336-337Α.
Το ποσό που δεσμεύεται από το Πράσινο Ταμείο για τον συγκεκριμένο χώρο στο Χαϊδάρι είναι 918.000 ευρώ.
 

Εκδήλωση στο νέο Δημαρχείο "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"

30-03-2012

Ο Σύλλογος Οικογενειών Τριών Τέκνων Δήμου Χαϊδαρίου διοργανώνει εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στο Αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου στις 6:00 μ.μ. με θέμα :
Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό - Κοινωνικά Δικαιώματα
(Η Οικογένεια στην εποχή των Μνημονίων)
Με ομιλητή τον καθηγητή εργατικού Δικαίου κ. Αλέξη Μητρόπουλο. (θα ακολουθήσει συζήτηση)

 

Ευχαριστίες για την προσφορά του Δήμου στην Μονάδα 18 Άνω

06-03-2012

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου. Συγκεκριμένα, η Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω επί της Ιερά Οδού, με επιστολή της απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο του Χαϊδαρίου, Δημήτρη Μαραβέλια και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο Δημοτικής Επιχείρησης, Πέτρο Καραβίτη, τους ευχαριστεί για την προσφορά ποδοσφαιρικού υλικού στην ομάδα της.

Ομόφωνο και βροντερό «ΟΧΙ» από το Δημοτικό Συμβούλιο, στη λειτουργία Μονάδας ΟΚΑΝΑ στο ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ

06-03-2012

Με επιστολή του προς τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών ΟΚΑΝΑ αλλά και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «ΔΡΟΜΟΚΑΊΤΕΙΟ», ο Δήμος Χαϊδαρίου τους καλεί να επανεξετάσουν την απόφαση, για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας χορήγησης υποκατάστατων (μεθαδόνης), εντός του χώρου του Νοσοκομείου, αναθεωρώντας, στην ουσία, την μέχρι πρότινος, στάση τους.
 

Σχεδιασμός δράσης Δήμου Χαϊδαρίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

09-02-2012

Με δεδομένη την εμφάνιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο της πόλης μας, τα οποία εμφανίζονται τη χειμερινή περίοδο, η Υπηρεσία Καθαριότητας δρομολόγησε πρόγραμμα συντονισμένων έργων και δράσεων που θα συμβάλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.
Τα έργα και οι δράσεις που θα κινήσει η Υπηρεσία για έγκαιρη προετοιμασία και ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από έντονες χιονοπτώσεις και παγετό στο οδικό δίκτυο είναι τα εξής:
 

Ψήφισμα της Π.Ε.Δ.Α. για τα έσοδα των Δήμων

07-12-2011

Το Δ.Σ της Π.Ε.Δ.Α εμμένει στις πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης ότι ουδεμία μείωση των εσόδων της είναι πλέον ανεκτή.

Ζητά από την Κ.Ε.Δ.Ε να συγκαλέσει εντός του Ιανουαρίου έκτακτο συνέδριο για το Θέμα των οικονομικών των Δήμων.

Σας παραθέτουμε το ψήφισμα της 5ης Δεκεμβρίου 2011
 

Επιτέλους, το ΜΠΛΟΚ 15 γίνεται Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

24-10-2011

Οι προσπάθειες χρόνων της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια παίρνουν σάρκα και οστά. Το κτίριο «Μπλοκ 15» του πρώην στρατοπέδου «Καραϊσκάκη» στο Χαϊδάρι, το οποίο την περίοδο της Κατοχής 1941-1944 χρησιμοποιήθηκε από τα γερμανικά στρατεύματα ως χώρος φυλάκισης και βασανισμού αγωνιστών-πατριωτών, επιτέλους γίνεται Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης!

 

Ποδηλατοβόλτα και Βραδυπορεία

04-10-2011
κάντε κλικ στην εικόνα
Με ολόκληρο το σαββατοκύριακο αφιερωμένο στο ποδήλατο, το Χαϊδάρι καλωσόρισε τον Οκτώβριο.
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου έγινε στο Παλατάκι πρωτότυπος αγώνας βραδυπορείας με ποδήλατο και οι δύο τελευταίοι ακολουθώντας το ρητό «πήγαινε αργά για να φθάσεις γρήγορα», επιβραβεύτηκαν παίρνοντας ως έπαθλο από ένα ποδήλατο. Άλλοι τρεις μικροί ποδηλάτες που τερμάτισαν στην προτελευταία θέση, εξασφάλισαν μια ετήσια συνδρομή στον Δημοτικό Οργανισμό.

Κυριακάτικη βόλτα με ποδήλατο

27-09-2011

Tην Κυριακή 2 Οκτώβρη, ώρα 9:30 οι Δήμοι Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, & ο ΑΣΔΑ (Υπό την Αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Άθλησης & Διατροφής του ΥΠΥΚΑ) διοργανώνουν πρωινή κυριακάτικη ποδηλατοβόλτα στους δρόμους των τριών Δήμων με σκοπό την προώθηση της ποδηλατοκίνησης ως μέσο εναλλακτικής μετακίνησης & άθλησης.

Καθαρισμός της Λεωφόρου Αθηνών το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

23-09-2011

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το δήμο Χαϊδαρίου θα επιχειρήσουν καθαρισμό στη λεωφόρο Αθηνών, από το ύψος της Μονής Δαφνίου έως τη γέφυρα της λεωφόρου Σχιστού. Η δράση θα περιλαμβάνει καθαρισμό από σκουπίδια, πλαστικά και παράνομες αφίσες. Σημείο συνάντησης είναι η είσοδος του οικισμού της αρχαίας Αφαίας

copyrights © 2020 Evolution Projects