Ανακοινώσεις

Το Χαϊδάρι γέφυρα στη συνεργασία ΕΛΛΑΔΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

24-05-2011

Διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται κυρίως στη Γερμανία, μέλη του Γερμανoελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) συνόδεψαν τον ομοσπονδιακό βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Στέφεν Μπίλγκερ στην επίσκεψη του στο Δημαρχείο της πόλης, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας, οι άμεσοι συνεργάτες του και επιχειρηματίες του Χαϊδαρίου.

Συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα "ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"

24-05-2011

Το «Εργαστήρι Πολιτικής» είναι ένα ερευνητικό έργο που έχει ως στόχο την ανάδειξη ενός μοντέλου συμμετοχής των νέων στην τοπική κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως διαμορφώνονται πλέον με τον «Καλλικράτη».
 

ΨΗΦΙΣΜΑ

09-02-2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου στην 4η Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στις 31-01-2011, αφού συζήτησε ως κατεπείγον το θέμα της ενδεχόμενης κατασκευής μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής Α.Ε. αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την συμπόρευσή του με τις θέσεις του Δήμου Ελευσίνας (18-01-2011) με το παρακάτω κείμενο :

Η δικαίωση

03-05-2010

Διατηρώντας χαμηλούς τόνους, όπως συνηθίζει άλλωστε, από την ημέρα που ανέλαβε Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ο Δημήτρης Μαραβέλιας κράτησε την ίδια στάση και στο θέμα της δικαίωσής του σε σχέση με τον Καλλικράτη.
Τις θέσεις και τις απόψεις που διατύπωσε από την αρχή για τους λόγους που καθιστούσαν αδύνατη την συνένωση με την Αγία Βαρβάρα, όπως προέβλεπε αρχικά ο Καλλικράτης, ενστερνίσθηκαν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις στο Χαϊδάρι.

Επιστολή Κακλαμάνη προς Ραγκούση

30-03-2010

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ κου Κακλαμάνη στον Υπουργό Εσωτερικών κο Ραγκούση : 

"Χωρίς τις οικονομικές προϋποθέσεις είναι αδύνατη η υλοποίηση του προγράμματος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ…"

διαβάστε την  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Να περιέλθει η ακτή Σκαραμαγκά στους πολίτες του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αττικής

15-01-2010

 

• Να περιέλθει η ακτή Σκαραμαγκά στους πολίτες του Χαϊδαρίου και της Δυτικής Αττικής

• Επιστολές Δημάρχου προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων

ΟΧΙ Μαραβέλια στην ένωση με την Αγία Βαρβάρα

15-01-2010

«Είμαστε υπέρ κάθε μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε την λογική του «κολάζ», που επιχειρεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της πόλης μας», τόνισε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας

Το κατηγορηματικό ΟΧΙ του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια και της πλειοψηφίας ήταν η απάντηση στις φήμες και στις διαρροές που φέρουν τον Δήμο Χαϊδαρίου να συνενώνεται με τον Δήμο της Αγίας Βαρβάρας στο σχέδιο «Καλλικράτης» που προωθεί η κυβέρνηση για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας μας.

Ρεαλιστικός Προϋπολογισμός σε αναπτυξιακή τροχιά

10-12-2009

 

Επισκέψεις του Δημάρχου στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης

27-10-2009

 

 Σειρά επισκέψεων πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης προκειμένου να συζητήσει από κοντά με τους κατοίκους, ώστε να καταγράψει τον γενικότερο προβληματισμό τους καθώς και τις προτάσεις τους.

Ήδη ο Δήμαρχος επισκέφτηκε τον οικισμό της Αφαίας Σκαραμαγκά, όπου περπάτησε και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους για τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ του κατέθεσαν και τις απόψεις τους.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT II NeT – TOPIC

15-10-2009

Ο Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει μαζί με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφερειακές πόλεις στο πρόγραμμα URBACT II NeT – TOPIC, το οποίο στοχεύει στην ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ πόλεων που δίνει την δυνατότητα συνεργασίας καθώς και στην εξεύρεση βέλτιστων πρακτικών σε μείζονες προκλήσεις.


Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν Ευρωπαϊκές Περιφερειακές πόλεις που έχουν ανάγκη μετασχηματισμού με κοινά προβλήματα, όπως βιομηχανική παρακμή, εδαφικό κατακερματισμό από μια Εθνική οδό η μία μεγάλη σιδηροδρομική γραμμή καθώς και κοινωνική πόλωση.


Βρίσκονται κοντά στις μεγάλες πόλεις και έχουν την πρόθεση να μεταμορφώσουν την πόλη τους σε μια Ελκυστική Αστική Περιοχή με έμφαση στην Αειφόρο Ανάπτυξη και παράλληλα να διατηρήσουν και να αναπτύξουν την Πολιτιστική τους ταυτότητα.

copyrights © 2019 Evolution Projects