Ανακοινώσεις

Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!

31-03-2016

 Εργαζόμενοι- Άνεργοι- Αυτοαπασχολούμενοι- Συνταξιούχοι του Χαϊδαρίου,
Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειές είναι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για παρερμηνείες, αποτυπώνουν ωμά την πραγματικότητα: 3.641.682 απασχολούμενοι και 1.174.658 άνεργοι. Με ποσοστό ανεργίας να υπολογίζεται σε 24,4%, ολοένα αυξανόμενο.
 

Προτάσεις του Δήμου προς τον ΑΣΔΑ

28-03-2016

 Ο Δήμος Χαϊδαρίου συνεχίζοντας την προσπάθεια να πραγματοποιηθούν βασικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας, αιτήθηκε στον ΑΣΔΑ να περιλάβει έναν κατάλογο ώριμων έργων που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του εταιρικού συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) και να αιτηθούν στο Υπουργείο Υποδομών την πραγματοποίηση αυτής της πρότασης.
Ακολουθεί απόσπασμα από το αίτημα προς το Υπουργείο.

 

Ψήφισμα για την απόσυρση της τροπολογίας του Υπ. Υγείας

10-03-2016

 που αφορά στη χρηματοδότηση των δημοσίων δομών από τους προϋπολογισμούς των Δήμων αλλά και τη λειτουργία τους με εργαζόμενους των ΟΤΑ

 

Μόνο επικίνδυνη για την υγεία του λαού του Χαϊδαρίου, αλλά και συνολικά της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με την τροπολογία θα μπορεί να μεταφέρεται το λειτουργικό κόστος των δημόσιων μονάδων Υγείας στην Τοπική Διοίκηση.
 

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των απολυμένων στα ΚΔΒΜ

10-03-2016

 Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το κλείσιμο του έργου των ΚΔΒΜ στις 29 Φλεβάρη. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι οι 450 διοικητικοί εργαζόμενοι και χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων να μένουν άνεργοι, αντιμέτωποι μόνο με υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ , φόρους κ.α).
Δομές οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο των δήμων και επιμόρφωσαν δωρεάν, χιλιάδες εκπαιδευόμενους, βάζουν λουκέτο. Στο Χαϊδάρι το ΚΔΒΜ φιλοξενούνταν στο κτήριο Γύζη και τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 120 εκπαιδευτικοί είχαν προσφέρει τις γνώσεις τους σε περισσότερους από 2200 συνδημότες μας, κυρίως ηλικιωμένους και ανέργους.

 

H Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου εκφράζει άμεσα και έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες

05-03-2016

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου κάνει έκκληση, για ακόμα μια φορα, σε όλους τους Χαϊδαριώτες να συμβάλλουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη, με την εξασφάλιση υλικής βοήθειας και στήριξης των προσφύγων με κάθε τρόπο, καθώς η κατάσταση μέρα τη μέρα χειροτερεύει.

Παύση λειτουργίας υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας

04-03-2016

Επιστολή του Δημάρχου προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για το ξαφνικό κλείσιμο του υποκαταστήματος Στρ. Καραϊσκάκη και Επαύλεως.

διαβάστε την επιστολή  εδώ

 

Κινητοποιήσεις Δήμου Χαϊδαρίου

15-02-2016

Πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, η συγκέντρωση υποδοχής και αλληλεγγύης των αγροτών, που διοργάνωσε ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Λαϊκή Επιτροπή Χαϊδαρίου, Σωματεία και μαζικοί φορείς.
Σε μια μαζική συγκέντρωση, εκατοντάδες Χαϊδαριώτες με τις μαζικές τους οργανώσεις έδωσαν μαζικό παρόν, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά.
Συλλαλητήριο του Σαββάτου στις 11:00 στην Ομόνοια.

Αδέσποτα ζώα συντροφιάς

03-02-2016

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει, σύμφωνα με τα αρχεία του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) που τηρούνται για το Δήμο μας, για το χρονικό διάστημα από 1/1/2015 έως 31/12/2015 ο Δήμος μας, σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο, του εθελοντές του Σωματείου καθώς και φιλόζωους Δημότες, έχουν φροντίσει για την περισυλλογή 253 αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Από αυτές οι 64 αφορούσαν επαναεισαγωγές.
Οι περισυλλογές αυτές αφορούσαν περίθαλψη αρρώστων ή τραυματισμένων ζώων συντροφιάς, εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 54 στειρώσεις.

Ασφαλιστικό

29-01-2016

Την Πέμπτη 21/1, η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο, άπλωσε πανό από το μπαλκόνι του Γραφείου του Δημάρχου για το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Το σύνθημά του, «ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Όλοι στη μάχη για Κοινωνική Ασφάλιση Αποκλειστικά ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ», δείχνει το ταξικό στίγμα που έχει ο Δήμος Χαϊδαρίου, καλώντας, όλους τους Δημότες σε ξεσηκωμό, σε αγώνα για να μην περάσει το αντιλαϊκό νομοσχέδιο.
 

κινητοποιήσεις ενάντια στη διακοπή ρεύματος

23-12-2015

Την Τρίτη 22/12/2015 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τις Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω, Περιστερίου και Χαϊδαρίου ενάντια στις διακοπές ρεύματος, διεκδικώντας ταυτόχρονα φθηνό ρεύμα για το λαό.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώτης Σαντζαρίδης από την Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω και ο Βασίλης Παντελάρος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου, ενώ παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

copyrights © 2019 Evolution Projects