Ανακοινώσεις

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ AΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

02-01-2019

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ

Κατά τη χειμερινή περίοδο και στα πλαίσια της ετοιμότητας για την προστασία των πολιτών (και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων), από ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να εμφανισθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, ο Δήμος Χαϊδαρίου λειτουργεί θερμαινόμενους χώρους οι οποίοι έχουν καθοριστεί για να φιλοξενήσουν-προστατέψουν πολίτες.

Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών και  ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Χαϊδαρίου θα λειτουργήσει θερμαινόμενο χώρο, από 2/1/2019 έως 3/1/2019, στο:

1ο ΚΑΠΗ ΧΑΙΔΑΡΪΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 5) για ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2105812080

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες συμφώνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις εξής ενέργειες, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. 

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Παράλληλα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση ή συνθήκες παγετού).

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

24-12-2018

 Προφάσεις εν αμαρτίαις…

Η αποχώρηση της παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά» από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, είναι εξόφθαλμα προσχηματική και βεβαίως καμία σχέση δεν έχει με την διαδικασία και τη λειτουργία του Δημοτικού  Συμβουλίου και την στάση του Προεδρείου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγοντας την πολιτική αντιπαράθεση με επιχειρήματα καθώς η αντιπολιτευτική της τακτική βασίζεται σε ανακρίβειες και αστήρικτες κατηγορίες για την Δημοτική Αρχή και προσωπικά για τον Δήμαρχο της Πόλης.

Η δήθεν σοβαρή αντιπολίτευση που ασκεί, εξαντλείται στα δελτία τύπου στα οποία αποκρύπτει ή διαστρεβλώνει τη θέση της δημοτικής αρχής. «Μεθόδευση» είναι η αποχώρηση της παράταξης του κ. Ντηνιακού από τη συζήτηση , η οποία έγινε για ένα και μόνο λόγο: για να αποφύγει να εκτεθεί πολιτικά με τις θέσεις και τις απόψεις για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν τα προβλήματα του λαού της πόλης.  

Για την αποκατάσταση της αλήθειας….

            Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον Χαϊδαριώτικο  λαό ότι τα προηγούμενα χρόνια, πριν την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής από τη Λαϊκή Συσπείρωση, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού, γινόταν εισηγητική ομιλία από τον αντιδήμαρχο οικονομικών, στην συνέχεια ομιλία του Δημάρχου και όλων των αντιδημάρχων και στο τέλος έπαιρνε το λόγο η αντιπολίτευση, κατά παράβαση βεβαίως του κανονισμού. Αυτό από την ανάληψη των καθηκόντων μας και μετά σταμάτησε να γίνεται και οι επικεφαλής των παρατάξεων παίρνουν το λόγο αμέσως μετά την εισηγητική ομιλία, πριν από τον Δήμαρχο και πριν από τους αντιδημάρχους.

            Έτσι, στην συνεδρίαση της 19ης Δεκέμβρη, μετά την ομιλία του αντιδημάρχου οικονομικών, η οποία διήρκεσε 13 λεπτά, τοποθετήθηκαν κατά σειρά οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, οι οποίοι μίλησαν συνολικά 1 ώρα και 30 λεπτά, χωρίς κανείς να τους διακόψει.

            Στην συνέχεια ζήτησε το λόγο ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόσο με βάση τον κανονισμό του Δ.Σ. όσο και στην πράξη, αφού ποτέ κανείς και σε θητείες άλλων Δημάρχων, δεν αμφισβήτησε αυτό τους το δικαίωμα.

            Ο κ. Ντηνιακός, για πρώτη φορά στα χρονικά, αμφισβητεί αυτή τη διαδικασία, την οποία γνωρίζουν καλά οι παρατάξεις που εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και οι πιο έμπειροι συνεργάτες του κ. Ντηνιακού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Βασίλης Παντελάρος

 

Υ.Γ.  Στα 4 αυτά χρόνια, η συζήτηση της Διοίκησης με τις 7 παρατάξεις της αντιπολίτευσης που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν πάντα στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και η κριτική στο Προεδρείο για λάθη και παραλείψεις πάντοτε σεβαστή. Η μόνη παράταξη που αποχωρεί χωρίς λόγο και αιτία, κυρίως για να αποφύγει να πάρει θέση είναι το «Χαϊδάρι Ξανά».

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ για το έτος 2019

21-12-2018

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό µε ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου για την κατασκευή του έργου : «∆ιάνοιξη οδού Αρεοπόλεως στο ύψος της οδού Σύρου»

20-12-2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2018

19-12-2018

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2018

ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

 

Τετάρτη 19/12/2018, ώρα 18:30 Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου

Μια πολύ ιδιαίτερη Γιορτή Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με τα παιδιά από το ΕΡΕΙΣΜΑ

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πόλη μας!!!

Ένας εντυπωσιακά στολισμένος χώρος περιμένει μικρούς και μεγάλους καθημερινά!

Φωτάκια και άλλα στολίδια φτιάχνουν ένα παραμυθένιο κόσμο για τα παιδιά!

Από την Πέμπτη 20/12/2018 έως και την Πέμπτη 3/1/2019 καθημερινά στην πλατεία Δημαρχείου

Ο Άγιος Βασίλης με τα εξωτικά περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να παίξουν και να χαρούν!

Οι εκδηλώσεις, θέτουν στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια και θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις και παιδικά εργαστήρια αλλά και πολύ παιχνίδι !!

Το Τρενάκι θα ταξιδέψει του Μικρούς μας φίλους, Φουσκωτά παιχνίδια για να παίξουν και να τρέξουν όλα τα παιδιά και πολλές μαγικές εκπλήξεις στα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια του Χωριού!

Καθημερινά

Happy  Santa Clause Corner - Η γωνιά του Αι Βασίλη  

Τα παιδιά θα εντυπωσιαστούν με το σπιτάκι  του Αη Βασίλη , ένα υπέροχο σκηνικό στολισμένα χριστουγεννιάτικα και φυσικά τον αγαπητό Αη Βασίλη για αξέχαστες φωτογραφίες.

Happy  Clown  Corner - Face Painting

Η μοναδική ανιματέρ  με την πολύχρονη εμπειρία της θα διασκεδάσει αφάνταστα μικρούς και μεγάλους με την παροχή face painting (Ζωγραφική προσώπου).

Κλόουν που φτιάχνει  μπαλονοκατασκεύες έχει ένα ξεχωριστό δώρα για κάθε παιδάκι

Ταχυδακτυλουργός  με κόλπα και μαγικά  σε μία τρομερή παράσταση!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣΚΩΤ ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»

20/12

19μ.μ. – 22.00

 

21/12

10.30 -2.30

5.30-8.00

22/12

11.00 -8.00

 

23/12

11.00 -8.00

 

24/12

11.00 -8.00

 

25/12

11.00 -8.00

 

26/12

11.00-2.30

5.30-8.00

27/12

11.00-2.30

5.30-8.00

28/12

11.00-2.30

5.30-8.00

29/12

11.00 -8.00

 

30/12

11.00 -8.00

 

31/12

11.00 -8.00

 

1/1

11.00 -8.00

 

2/1

11.00-2.30

5.30-8.00

Πέμπτη 20/12/2018, ώρα 17:00 με 20:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη (Παλατάκι)

Ένα ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγεννιάτικών παραμυθιών. Παιχνίδι, Ζωγραφιές και Τραγούδι!

Παρασκευή 21/12/2018, ώρα 19:00, Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου βραβεύει του επιτυχόντες μαθητές που πέτυχαν στα Πανεπιστήμια!

Σάββατο 22/12/2018, ώρα 18:00, Πλατεία Δημαρχείου

Θέατρο Σκιών, Ο αυθεντικός, λαϊκός, παιδικός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές έρχεται να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους!

Κυριακή 23/12/2018

  • Πλατεία Δημαρχείου, ώρα 12:00: Ταχυδακτυλουργός, Μάγος και Κλόουν περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις και ατελείωτο παιχνίδι!
  • Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου, ώρα 19:00 : Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το «Χριστοδούλιο» Ίδρυμα

Τετάρτη 26/12/2018, ώρα 18:00, Πλατεία Δημαρχείου

Θέατρο Σκιών, Ο αυθεντικός, λαϊκός, παιδικός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές έρχεται να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους!

Πέμπτη 27/12/2018, ώρα 12:00, Πλατεία Δημαρχείου

Ταχυδακτυλουργός, Μάγος και Κλόουν περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις και ατελείωτο παιχνίδι!

Σάββατο 29/12/2018, ώρα 12:00, Πλατεία Δημαρχείου

Ταχυδακτυλουργός, Μάγος και Κλόουν περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις και ατελείωτο παιχνίδι!

Δευτέρα 31/12/2018, ώρα 18:00, Πλατεία Δημαρχείου

Θέατρο Σκιών, Ο αυθεντικός, λαϊκός, παιδικός μας ήρωας, ο Καραγκιόζης, που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές έρχεται να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους!

Τρίτη 1/1/2019, ώρα 12:00, Πλατεία Δημαρχείου

Ταχυδακτυλουργός, Μάγος και Κλόουν περιμένουν τους μικρούς μας φίλους με πολλές εκπλήξεις και ατελείωτο παιχνίδι!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανάρτηση Πινάκων κατάταξης και επιλογής προσωπικού, καθώς και πίνακες απορριφθέντων, της ΣME1/2018 Ανακοίνωσης μας

14-11-2018

Aνάρτηση Πινάκων Κατάταξης και επιλογής προσωπικού, καθώς και πίνακες απορριφθέντων (συνολικά 8 πίνακες), της Ανακοίνωσης ΣΜΕ 1/2018 που αφορά τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου συνολικά έξι (6) ατόμων

Πρακτικό Κατάρτισης Πινάκων της ΣΜΕ2/2018 ανακοίνωσης, κατόπιν ενστάσεως

12-11-2018

Πρακτικό Κατάρτισης Πινάκων της ΣΜΕ2/2018 Ανακοίνωσης, κατόπιν ενστάσεως

Ανακοίνωση ΣΜΕ1/2018

24-10-2018

αφορά τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου με συνολικά έξι (6) άτομα κλάδου ΠΕ Καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Υποβολή αιτήσεων: από Πέμπτη 25-10-2018 έως και Δευτέρα 5-11-2018.

Διαγωνισμός Προμήθειας Λιπαντικών

24-10-2018

Ο Δήμος Χαϊδαρίου διακηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την προμήθεια Λιπαντικών για την κίνηση μεταφορικών μέσων του Δήμου

ανακοίνωση υπηρεσίας καθαριότητας

29-07-2018

 Για μια ακόμη φορά, κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να μην βγάζουν κλαδέματα και ογκώδη αντικείμενα στους δρόμους.

Το εργοστάσιο υποδοχής και επεξεργασίας πρασίνου θα παραμείνει κλειστό από σήμερα Παρασκευή 27/7/2018 μέχρι και την Κυριακή 5/8/2018, λόγω έργων συντήρησης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η αποκομιδή.

Τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν -προς το παρόν- να καθαρίσουν την πόλη. 
Η συνεργασία Δήμου και Δημοτών όμως, είναι αυτή που θα φέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, να γίνει πράξη η απόκτηση νέου στόλου οχημάτων καθαριότητας αφού ο σχετικός διαγωνισμός βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο της διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Χαϊδαρίου θα ενισχυθεί με: 
4 νέα απορριμματοφόρα
1 πλυντήριο κάδων
1 σκούπα
1 φορτηγό 
1 φορτωτή
Από την πλευρά των Δημοτών θα πρέπει:
- να μην αφήνουν σακούλες με σκουπίδια εκτός κάδων (αυτό παρατηρείται πολλές φορές και όταν οι κάδοι είναι άδειοι)
- για τα ογκώδη και τα κλαδέματα να τηλεφωνούν πρώτα στην υπηρεσία Καθαριότητας – Πρασίνου στα τηλ. 210-5818860 210-5822368 για προγραμματισμό άμεσης αποκομιδής
- να γίνεται σωστά ο διαχωρισμός μεταξύ απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων στους αντίστοιχους κάδους
- Οι χάρτινες συσκευασίες (κούτες) θα πρέπει να σπάνε και να διπλώνονται πριν τοποθετηθούν στους κάδους ανακύκλωσης
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία.

 

copyrights © 2020 Evolution Projects