Ανακοινώσεις

Με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση επί της Φαβιέρου

25-04-2017

 

 Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και της επιτροπής κατοίκων της γειτονιάς. Το κεντρικό αίτημα της συγκέντρωσης ήταν να μην εγκατασταθεί κεραία στην ταράτσα παρακείμενου κτιρίου της Γρηγορούσας.

Κινητοποίηση στις 21 Μάρτη ενάντια στο κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά

20-03-2017

 Το θράσος της κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η κυβέρνηση και η διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής επιμένουν στην απόφασή τους για το κλείσιμο του Ιδρύματος Χρονίων Παθήσεων Παίδων Σκαραμαγκά με πρόσχημα το απαξιωμένο των εγκαταστάσεων. Οι εγκαταστάσεις βεβαίως έχουν σοβαρά προβλήματα, αλλά η αιτία είναι η εγκατάλειψή τους από τη διοίκηση και την κυβέρνηση μέσω της υποχρηματοδότησης. Οι ελλείψεις δε σε προσωπικό είναι τραγικές, εκθέτοντας σε κίνδυνο εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.

Όλοι στις λαϊκές συγκεντρώσεις της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου

10-10-2016

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου προσκαλεί όλους τους Χαϊδαριώτες στις συγκεντρώσεις ανά συνοικία που θα πραγματοποιήσει με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την ανάληψη της διοίκησης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Επιστολή διάψευσης προς τον Διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών

23-05-2016

 Την Παρασκευή 20 Μαΐου η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε άρθρο του κ. Δημήτρη Αγγελίδη με τίτλο «Γύρω στην ελπίδα το συρματόπλεγμα», με θέμα την κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Σκαραμαγκά.
Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο Δήμος έκοψε το νερό σε βρύση που είχαν πρόσβαση 40 πρόσφυγες που μένουν έξω από τη δομή φιλοξενίας. ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗΣ. ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ Ή ΠΑΡΟΧΗ ΝΕΡΟΥ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

επιστολή προς "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ"

13-05-2016

 

Επιστολή Δημάρχου Χαϊδαρίου προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της "ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ". 

 

διαβάστε το πλήρες έγγραφο

Εκδήλωση του Δήμου Χαϊδαρίου για τους πρόσφυγες

19-04-2016

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου πιστός στην αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια των λαών, πραγματοποίησε εκδήλωση για τα παιδιά των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά το απόγευμα της Κυριακής. Ήταν μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στη συνολική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα που τα καραβάνια των ξεριζωμένων έφταναν στην χώρα μας.

 

Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα!

31-03-2016

 Εργαζόμενοι- Άνεργοι- Αυτοαπασχολούμενοι- Συνταξιούχοι του Χαϊδαρίου,
Ένα από τα πιο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειές είναι το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Τα στοιχεία δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν για παρερμηνείες, αποτυπώνουν ωμά την πραγματικότητα: 3.641.682 απασχολούμενοι και 1.174.658 άνεργοι. Με ποσοστό ανεργίας να υπολογίζεται σε 24,4%, ολοένα αυξανόμενο.
 

Προτάσεις του Δήμου προς τον ΑΣΔΑ

28-03-2016

 Ο Δήμος Χαϊδαρίου συνεχίζοντας την προσπάθεια να πραγματοποιηθούν βασικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη μας, αιτήθηκε στον ΑΣΔΑ να περιλάβει έναν κατάλογο ώριμων έργων που μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο του εταιρικού συμφώνου για το πλαίσιο ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) και να αιτηθούν στο Υπουργείο Υποδομών την πραγματοποίηση αυτής της πρότασης.
Ακολουθεί απόσπασμα από το αίτημα προς το Υπουργείο.

 

Ψήφισμα για την απόσυρση της τροπολογίας του Υπ. Υγείας

10-03-2016

 που αφορά στη χρηματοδότηση των δημοσίων δομών από τους προϋπολογισμούς των Δήμων αλλά και τη λειτουργία τους με εργαζόμενους των ΟΤΑ

 

Μόνο επικίνδυνη για την υγεία του λαού του Χαϊδαρίου, αλλά και συνολικά της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηριστεί η τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με την τροπολογία θα μπορεί να μεταφέρεται το λειτουργικό κόστος των δημόσιων μονάδων Υγείας στην Τοπική Διοίκηση.
 

Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των απολυμένων στα ΚΔΒΜ

10-03-2016

 Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη για το κλείσιμο του έργου των ΚΔΒΜ στις 29 Φλεβάρη. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι οι 450 διοικητικοί εργαζόμενοι και χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων να μένουν άνεργοι, αντιμέτωποι μόνο με υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ , φόρους κ.α).
Δομές οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο των δήμων και επιμόρφωσαν δωρεάν, χιλιάδες εκπαιδευόμενους, βάζουν λουκέτο. Στο Χαϊδάρι το ΚΔΒΜ φιλοξενούνταν στο κτήριο Γύζη και τα τελευταία δύο χρόνια πάνω από 120 εκπαιδευτικοί είχαν προσφέρει τις γνώσεις τους σε περισσότερους από 2200 συνδημότες μας, κυρίως ηλικιωμένους και ανέργους.

 

copyrights © 2020 Evolution Projects