Πολιτισμός

Βραδιά Πολιτισμού & Ελληνικής Παράδοσης

13-11-2012

Εικαστικές, καλλιτεχνικές δημιουργίες από την καλλιτεχνική ομάδα Χαϊδαρίου

07-11-2012

Πολιτιστική ποδηλατάδα 2012 στη Δυτική Αθήνα

05-10-2012

Σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 14-10-2012 θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Ποδηλατάδα Δυτικής Αθήνας 2012 «Στα χνάρια της Αρχαίας Ιεράς Οδού». Η εκδήλωση θα ξεκινήσει 10.00 π.μ. με σημείο εκκίνησης την πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω.
 Ένας συνδυασμός του χθες και του σήμερα στην Ιερά Οδό. Από την πομπή των Ελευσίνιων Μυστηρίων που γινόταν την ίδια περίοδο στην αρχαιότητα σε μια σύγχρονη ποδηλατάδα:

Έκθεση Ζωγραφικής Κινέζικης Τέχνης

28-09-2012

  

πατήστε εδώ για μεγέθυνση

Μία πολλή σημαντική έκθεση ζωγραφικής Κινεζικής Τέχνης υπό τον τίτλο “The dimension of ink and water” εγκαινίασε ο Δήμος Χαϊδαρίου στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 και θα διαρκέσει έως τις 30 μέσα στο αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, σε συνεργασία με τον Κινέζικο Οργανισμό Γραμμάτων και Τεχνών του Παραρτήματος της Σαγκάης, τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτισμού της Σαγκάης, την Ένωση των καλλιτεχνών της Σαγκάης καθώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου.
 

Έκθεση ζωγραφικής κινέζικης τέχνης

18-09-2012

Στα πλαίσια της Ελληνοκινεζικής Φιλίας και ιδιαίτερα της πολιτιστικής γεφύρωσης που έχει επιτύχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χαϊδαρίου με μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου την βιβλιοθήκη της Σαγκάη, ο Δήμος μας θα φιλοξενήσει από τις 24-30 Σεπτεμβρίου μέσα στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου την έκθεση Ζωγραφικής Κινέζικης Τέχνης
<<Τhe Dimension of Ink and Water>>

 

 

Βήματα Πολιτισμού - Σεπτέμβιος 2012

07-09-2012

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ο Σεπτέμβρης, μήνας θεάτρου και μουσικής ελπίζω να αποτελέσει στις γκρίζες μέρες που περνάμε μία όαση ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.
Οι παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στηρίζονται σε εσωτερικές παραγωγές και σε χορηγίες, έτσι ώστε να υπάρξει ελάχιστο κόστος επιβάρυνσης για το Δήμο μας. Παράλληλα, η επιλογή τους έγινε με γνώμονα την ποιότητά τους, που ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει καθιερώσει στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις και προσφέρει δωρεάν στους δημότες του.
Σας καλώ λοιπόν να συμμετάσχετε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας και σας εύχομαι καλή διασκέδαση και καλό φθινόπωρο.

Φιλικά,
Ο Δήμαρχος
 

 

Θεατρική Παράσταση «Η αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου»

24-07-2012

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Σε μια εποχή κοινωνικής κρίσης, άρνησης και αμφισβήτησης των θεσμών, είναι σαφές ότι η προώθηση του κλασικού πολιτισμού και των γραμμάτων καθίσταται αναγκαία.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας με τη συνεργασία του Δήμου Χαϊδαρίου διοργάνωσε στο Νέο Θέατρο στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης Χαϊδαρίου τη θεατρική παράσταση «Η αρκούδα» και «Πρόταση Γάμου» του Άντον Τσέχωφ.
Την παράσταση παρουσίασε η θεατρική ομάδα «Εκτός Δρόμου» του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.
 

Διεξαγωγή θεατρικής παράστασης Lost love stories

10-07-2012
 
  
πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση
 
Σημαντική ήταν η προσέλευση του κόσμου στην εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο «Lost Love Stories», που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Στέγη Πολιτισμού, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα».
 Πριν από την παράσταση οι θεατές είχαν την ευκαιρία να δουν έργα που εκτέθηκαν στη διάρκεια έκθεσης ζωγραφικής που λειτούργησε στον προαύλειο χώρο αλλά και δράσεις από την ομάδα δημιουργίας του μικρού Πολυτεχνείου.
Η θεατρική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο της Δράσης «Τέχνη και Διαπολιτισμικότητα», συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης κατά 75% από Κοινοτικούς Πόρους και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους.
 

4η Εικαστική Έκθεση "Τεχνόσφαιρα"

08-05-2012

Ο Δήμος Χαϊδαρίου & η «ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ» -Σύλλογος Ελλήνων Εικαστικών & Πολιτισμικών Δημιουργών, σας προσκαλούν στην 4η Εικαστική Έκθεση, με Τίτλο:

«ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ..»

& Σειρά Πολιτισμικών Εκδηλώσεων της,που θα γίνονται καθημερινά παράλληλα με την Έκθεση, η ΔΙΑΡΚΕΙΑ της οποίας θα είναι από Παρασκευή 11/5 έως Τρίτη 15/5,στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου –Λεωφ.Αθηνών & Καραϊσκάκη.

Έκθεση βιβλίου στο Παλατάκι

08-05-2012

copyrights © 2020 Evolution Projects