Πολιτισμός

Γιορτή Τσικουδιάς

29-10-2010

Δύο όμορφες Κρητικές βραδιές με άφθονη τσικουδιά και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι του συλλόγου «Εστία Κρητών Χαϊδαρίου», στις 16 & 17 Οκτωβρίου στο Παλατάκι.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη γιορτή της τσικουδιάς η οποία διοργανώνεται για 26η συνεχή χρονιά.
Το ρακοκάζανο είχε την τιμητική του (παραδοσιακός τρόπος απόσταξης τσικουδιάς) αλλά και πολλά περίπτερα με κρητικά προϊόντα που στήθηκαν από το απόγευμα στο Παλατάκι.
Στη γιορτή έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος ,σύσσωμη η δημοτική αρχή της πόλης αλλά και οι πρόεδροι των νομικών προσώπων οι οποίοι διασκέδασαν με χορό και τραγούδι από την ορχήστρα και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου αλλά και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες .
Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.
 

Αποκαλυπτήρια αγάλματος Μ.Αλέξανδρου

29-10-2010

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής “Μ. Αλέξανδρος” σε συνεργασία με τον Δήμο Χαϊδαρίου την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με εκφώνηση λόγου για τον Μ.Αλέξανδρο από τον Πρέσβη επί Τιμής Καραγιάννη Ιωάννη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Νομάρχη Αθηνών Ιωάννη Σγουρού και του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια, οι οποίοι έκαναν και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
 

Ανάπτυξη καλλιτεχνικών εργαστηρίων του Πνευματικού Κέντρου

12-10-2010

 

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χαϊδαρίου θέλοντας να συμβάλει στα θέματα Τέχνης και Πολιτισμού προχώρησε στην ανάπτυξη καλλιτεχνικών εργαστηρίων με στόχο την ανάδειξη, αξιοποίηση και διεύρυνση του ντόπιου δυναμικού της πόλης μας.
 Μετά την παραλαβή από τον Δήμο του κτιριακού συγκροτήματος Στέγη Πολιτισμού στην οδό Κολοκοτρώνη (πρώην Ν.Ε.Λ.Ε.) με εμβαδό 2000 τ.μ. και κυρίως με τις περαιτέρω εργασίες αξιοποίησης των χώρων από το 2007 έως και σήμερα, αναβαθμίστηκε κατακόρυφα η κτιριακή υποδομή του Πνευματικού Κέντρου.
 

Γλέντι με την τρίτη ηλικία

08-10-2010

 Με μια όμορφη εκδήλωση που ονομάσθηκε "Γλέντι με την 3η ηλικία", Δήμος και πολίτες διασκέδασαν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου σε μια συναυλία με το Σπύρο Πολυκανδριώτη ,αφιερωμένη στον Βαγγέλη Περπινιάδη.
 Η βραδιά ήταν μια πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου σε συνεργασία με τα Κ.Α.Π.Η. Χαϊδαρίου και πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ηρώων.

 

Συνάντηση Χορωδιών

24-09-2010

Μια συγκινητική βραδιά έζησαν όσοι παρακολούθησαν την συναυλία χορωδιακής μουσικής στο Νέο Θέατρο της πόλης μας.
Η αυλαία άνοιξε με ένα χαιρετισμό του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια προς το μουσικό εργαστήρι «ΑΜΦΙΩΝ» που συνδιοργάνωσε μαζί με τον Δήμο Χαϊδαρίου την υπέροχη αυτή βραδιά.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αμφίονα Παντελής Μουρελάτος απένειμε στο Δήμαρχο ένα αναμνηστικό μουσικό πεντάγραμμο.
Οι χορωδίες που εμφανίστηκαν ήταν τα «Μουσικά Κύματα», «η μικτή τετράφωνη Χορωδία του δήμου Κορυδαλλού» και η «μικτή τετράφωνη χορωδία του Αμφίονα». Ακούστηκαν αξιόλογες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή όπως συνθέσεις του Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσου, Γ. Κατσαρού αλλά και από την ξένη όπως J.Phillips (California Dreamin’), ABBA (Mamma Mia).
Η παράσταση έκλεισε με ενθουσιασμό από το κοινό, ανάμεσα στο οποίο βρίσκονταν και πολλοί εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των νομικών προσώπων του δήμου, που με το θερμό τους χειροκρότημα σφράγισαν την επιτυχία της πολιτιστικής βραδιάς.
 

Θεατρική Παράσταση "Μαλλιά κουβάρια"

10-09-2010

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης & Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης) η Θεατρική παράσταση «Μαλλιά Κουβάρια» του Ν. Λάσκαρη από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και τον Θεατρικό Οργανισμό Αττική Αυλαία σε σκηνοθεσία Θ. Θεολόγη με τους Γ. Παρτσαλάκη , Ελ. Καστάνη, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κώστας Φλωκατούλα και άλλους γνωστούς ηθοποιούς .

Θεατρικό εργαστήρι "ΕΡΜΟΣ"

10-09-2010

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Χαϊδαρίου «ΕΡΜΟΣ», ξεκινάει το νέο διδακτικό έτος 2010-2011 για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Τα μαθήματα περιλαμβάνουν υποκριτική, ορθοφωνία, χορό, κινησιολογία, μουσική, δραματολογία, αυτοσχεδιασμό, σκηνογραφία και ενδυματολογία.
 

Βήματα Πολιτισμού καλοκαίρι 2010

02-07-2010

κάντε κλικ στην εικόνα

  Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου στις Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Βήματα Πολιτισμού 2010 που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας, παρουσιάζοντας ένα ποιοτικό πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα από καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Αποκαλυπτήρια του μνημείου εθνικής αντίστασης

01-07-2010

 

κάντε κλικ στην εικόνα

  Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Εθνικής Αντίστασης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 στο Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης.

3ο Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας

10-06-2010

  

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010 στις 19:00 στον αύλειο χώρο του κτιρίου Ν. Γύζη  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 3ου Φεστιβάλ Εικαστικών Δημιουργιών
των παιδιών του Χαϊδαρίου 2010 στα Δημοτικά σχολεία.
 

copyrights © 2020 Evolution Projects