Παιδεία - Νεολαία

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας για την Ανακοίνωση των Βάσεων

27-08-2015

Θέλουμε να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους Χαϊδαριώτες, που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, που κατάφεραν να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια, υψηλής δυσκολίας θέματα. Ο καινούργιος δρόμος που επέλεξαν θα είναι εξίσου σημαντικός και θα έχει δυσκολίες, όμως δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες νέους, να χρησιμοποιήσουν την περαιτέρω επιστημονική τους μόρφωση προς όφελος της συνολικής κοινωνικής εξέλιξης.
Για όλους τους νέους που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα τριτοβάθμια ιδρύματα, πρέπει να δοθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους χωρίς πρόσθετες δυσκολίες, με ειδική μέριμνα για τους φοιτητές και σπουδαστές που φοιτούν μακριά από τον τόπο κατοικίας, όπως η δωρεάν σίτιση και στέγαση, η απαραίτητη βιβλιογραφία κλπ.
 

Ξεκίνησαν τα καλοκαιρινά camp του Δήμου Χαϊδαρίου

22-06-2015

Με καθολική συμμετοχή, ξεκίνησαν σήμερα Δεύτερα 22/6/2015 τα καλοκαιρινά camp του Δήμου Χαϊδαρίου, σφύζοντας από ζωή, καθώς γέμισαν από παιδιά.

 

Γιορτή Ρυθμικής Γυμναστικής

08-06-2015

 

Φροντιστήριο αλληλεγγύης

12-03-2015

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαϊδαρίου πήρε την πρωτοβουλία να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο αλληλεγγύης.

 

Φροντιστήριο αλληλεγγύης από τον Δήμο Χαϊδαρίου

12-02-2015

Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα αδυνατεί να καλύψει τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα διαρκές εξεταστικό κέντρο. Η μόρφωση γίνεται από αγαθό εμπόρευμα, στο οποίο έχει πρόσβαση όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης, της οποίας η παιδεία είναι από τα πρώτα θύματά της, είναι περισσότερο αναγκαίο να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά της πόλης μας και τις οικογένειές τους.

Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον Δήμο Χαϊδαρίου

03-02-2015

Μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος σε καθηγητές και γονείς υπήρξε ανταπόκριση από δεκάδες μαθητές και αρκετούς καθηγητές για συμμετοχή στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Χαϊδαρίου.
Πρόθεση του Δήμου είναι να λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο την απογευματινή βοηθητική ζώνη, ως πρόσθετη εκπαιδευτική βοήθεια σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη, από τον Φλεβάρη, δεδομένου ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Πρόσκληση σε συζήτηση για τα προβλήματα της παιδείας

20-11-2014
 
Προς την Ένωση Γονέων τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων,
τα 15μελή γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ του δήμου Χαϊδαρίου και την τοπική ΕΛΜΕ
 

Με αφορμή τον αγώνα των μαθητών που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Δημοτική Αρχή σας καλεί να συζητήσουμε για τα προβλήματα της Παιδείας την Δευτέρα 24/11/2014 και ώρα 5μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
 

Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα "Δια Βίου Μάθησης"

30-09-2014

 

Αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα "Δια Βίου Μάθησης"  2014-2015

 

  

Ακαδημία Πλάτωνος

18-06-2014

Εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για αποφοίτους ανώτατης εκπαίδευσης

διαβάστε το πλήρες έγγραφο 

Ό,τι και να σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο

12-06-2014

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαϊδαρίου, για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε μια μικρή όαση χαράς και φαντασίας.. Σε συνεργασία με το Future Library και χορηγό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνει εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας.
 

copyrights © 2019 Evolution Projects