Παιδεία - Νεολαία

Ευρωπαϊκή κάρτα νέων

22-03-2012
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης προωθούν ένα εργαλείο επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και πληροφόρησης των νέων Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων.
Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων: αυστηρά μόνο για νέους!
Την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων μπορούν να έχουν όλοι οι νέοι, ηλικίας 13 - 30 ετών. Ισχύει για ένα χρόνο, στοιχίζει 10 ευρώ και μπορείς να την ανανεώνεις κάθε χρόνο μέχρι να κλείσεις τα 30. Πρόκειται για εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
 

«Κόκκινο» στη συγχώνευση σχολείων του Χαϊδαρίου

02-03-2012
Δεν προχωρά τελικά η συγχώνευση Σχολείων του Χαϊδαρίου, μετά τη συνάντηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουμέντο. Η επίσκεψη έλαβε χώρα στο πλαίσιο της κινητοποίησης όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας του δήμου Χαϊδαρίου ώστε να σταματήσουν τα σχέδια συγχώνευσης
Είχε προηγηθεί εισήγηση του προέδρου της ΔΕΠ Χαιδαρίου κ. Α. Βουρλούμη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 22 Φεβρουαρίου 2012, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε να μη δεχθεί τη συγχώνευση ή την κατάργηση κανενός σχολείου στην πόλη του Χαϊδαρίου. Η πρόταση της Γ’ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έκανε λόγο για συγχώνευση του 1ου με το 3ο Γυμνάσιο και κατάργηση του ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου.
Η δέσμευση του κ. Κουμέντου ήταν πως δεν θα γίνουν αλλαγές και στην επαγγελματική εκπαίδευση, μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος για το τεχνολογικό Λύκειο.
Επίσης ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβαθμιστεί το 5ο Δημοτικό από 7θέσιο σε 10θέσιο και να ιδρυθεί Νηπιαγωγείο στο Δάσος, για να αποσυμφορηθεί το 8ο Νηπιαγωγείο.
 

Ξεφάντωσαν μικροί και μεγάλοι στο πάρτυ του Δήμου

20-02-2012
 
Ανέμελες στιγμές πέρασαν στην αποκριάτικη γιορτή του δήμου, μικροί και μεγάλοι το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχ είου.
Η γιορτή άρχισε στις 7μμ με την «Μπάντα των Πειρατών» οι οποίοι διασκέδασαν τους μικρούς φίλους με πολύ χορό και ξέφρενο παιχνίδι.
 
 

 

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στο 6ο Γυμνάσιο

10-01-2012

Στα πλαίσια της εορταστικής περιόδου των χριστουγέννων, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Ισιδώρα Γκίκα, που πρόσφερε προσωπικές δημιουργίες, καθώς και μερικών γονέων, οργάνωσε χριστουγεννιάτικο bazaar με χειροποίητες κατασκευές όπως στεφάνια, κορνίζες, γούρια κ.α. αποσκοπώντας στην ενίσχυση του ταμείου της μαθητικής κοινότητας. Η έκθεση λειτούργησε από τις 19 έως τις 21 Δεκεμβρίου εντός του σχολικού χώρου και είχε μεγάλη επιτυχία αφού προσέλκυσε κυρίως γονείς και μαθητές.

Ο Δήμαρχος Δ. Μαραβέλιας Κοντά στους μαθητές του Χαϊδαρίου

12-09-2011
κάντε κλικ στην εικόνα
Η νέα σχολική χρονιά άρχισε και στα σχολεία του Χαϊδαρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό. Μικροί και μεγάλοι μαθητές ξεκινούν τη νέα προσπάθεια προσδοκώντας καλύτερο επίπεδο μόρφωσης και επαγγελματική αποκατάσταση στο μέλλον.
 

 

Μήνυμα Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

08-09-2011

Αγαπητά μου παιδιά,

Φίλοι γονείς και εκπαιδευτικοί ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρόνια.
Ευελπιστώ να είναι για όλους ένα έτος δημιουργικό, ιδιαίτερα για τους μαθητές. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι η φετινή χρόνια αρχίζει όχι μόνο για τα σχολεία του Δήμου μας, αλλά για όλα τα σχολεία της Ελλάδας με σοβαρά προβλήματα λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που διανύει η χώρα μας.
Οφείλουμε βέβαια να επισημάνουμε ως σπουδαιότερο πρόβλημα αυτό που προέκυψε με την καθυστέρηση εφοδιασμού των σχολείων με τα σχολικά εγχειρίδια.
 

Απεντομώσεις και μυοκτονίες στα σχολεία της πόλης μας

18-07-2011

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς κι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκίνησαν απεντομώσεις και μυοκτονίες σε όλες τις Σχολικές Μονάδες όλων των βαθμίδων της πόλης μας και θα ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου.
 

Δημιουργικό Καλοκαίρι για τους μικρούς μας φίλους

03-06-2011
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», για μία ακόμη χρονιά θα απασχολήσει τα παιδιά των εργαζόμενων γονιών με το πρόγραμμα :
 
«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»
 
 

Βραβεύσεις μαθητών του τμήματος Ζωγραφικής του Πνευματικού μας Κέντρου στον Διαγωνισμό της TOΥOTA

12-05-2011

κάντε κλικ πάνω στην εικόνα

Η Toyota Motor Corporation πραγματοποίησε για 5η χρονιά τον Διεθνή Διαγωνισμό Ζωγραφικής Τέχνης, ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 15 ετών, με θέμα «Το Αυτοκίνητο των Ονείρων σου». 
 

Επίσκεψη του 4ου Λυκείου στην VILLENEUVE D’ASCQ

07-04-2011

Το 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου επισκέφθηκε την αδελφοποιημένη μας πόλη της Γαλλίας Villeneuve-d’Ascq. Επ’ ευκαιρία της ημέρας της Εθνικής μας Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία του Δημάρχου της πόλης Gerard Caudron και της Προέδρου του Συλλόγου Αδελφοποίησης κυρίας Marie-Pierre Tournakis, η οποία ανάγνωσε την επιστολή του Δημάρχου μας Δημήτρη Μαραβέλια προς το Δήμαρχο Gerard Caudron και τους κατοίκους της Villeneuve-d’Ascq.

copyrights © 2019 Evolution Projects