Παιδεία - Νεολαία

Πλάνο Διατροφικής Αγωγής στα τμήματα των Παιδικών Σταθμών

22-02-2011

Με πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου και σε συνεργασία με την πτυχιούχο διατροφολόγο Μυρτώ – Μαρία Μυλωνά, ειδικευμένη σε θέματα παιδικής διατροφής και συνεργάτη του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ξεκίνησε πλάνο διατροφικής αγωγής σε όλα τα τμήματα των παιδικών σταθμών της πόλης μας, με μενού που βασίζονται στη μεσογειακή διατροφή.
 

Μεταστέγαση του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων

03-02-2011

Ολοκληρώνονται στο τέλος της εβδομάδας οι διαδικασίες μεταστέγασης του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων (Κ.Π.Ν.) από την οδό Στρ. Καραϊσκάκη στο Ιστορικό Κτίριο Γύζη.
 

Σχολές Γονέων

26-01-2011

Ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ίδρυσε και θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. H λειτουργία του έργου υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Εργασίες στο 1ο Λύκειο

18-01-2011

 

Μετά από χρόνιο αίτημα της Σχολικής Κοινότητας της πόλης μας, ξεκίνησαν οι διαδικασίες αντικατάστασης των κουφωμάτων στο 1o Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου. Οι εργασίας αυτές πραγματοποιούνται από τον Ο.Σ.Κ. ο οποίος κινητοποιήθηκε μετά από αίτημα της Μαθητικής Κοινότητας και συντονισμένες ενέργειες του γραφείου Παιδείας & Νεολαίας και του αρμόδιου Αντιδημάρχου κου Σταύρου Μπαλοδήμα.

Καταργούνται σύμφωνα με τον Καλλικράτη οι Σχολικές Επιτροπές

18-01-2011

Βάση του Καλλικράτη επίκειται κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών με τη μορφή που είχαμε μέχρι σήμερα και σύσταση δύο νέων Σχολικών Επιτροπών, μία για την Πρωτοβάθμια και μία για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠ.ΕΣ. Μέχρι την έκδοσή της οι Σχολικές Επιτροπές θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν μέχρι σήμερα.

Προγραμματική Σύμβαση με τον Ο.Σ.Κ. αναμένεται να υπογράψει ο Δήμος Χαϊδαρίου

18-01-2011

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για συνολική αναβάθμιση της ποιότητας της Σχολικής Στέγης στο Χαϊδάρι, το γραφείο Παιδείας και Νεολαίας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, εκπόνησαν ένα ολοκληρωμένο πλάνο εργασιών αναβάθμισης υποδομών των σχολείων της πόλης μας.

Αγιασμός στη Νέα Πτέρυγα του Πρώην ΙΒΣΑ

05-11-2010

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Αγιασμό των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Χαϊδαρίου, που έγινε στο νέο κτιριακό συγκρότημα του πρώην ΙΒΣΑ. Περισσότερα από 500 άτομα γονείς και παιδιά, βρέθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Μαραβέλια και της Προέδρου του Νομικού Προσώπου των Παιδικών Σταθμών, κα Ελευθερίας Τοκατλίδη.

Εγκαίνια Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.)

29-10-2010

 

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, εγκαινίασαν το νέο χώρο του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.), στην οδό Επαύλεως 14.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία Δημοτικών Συμβούλων τόσο της Συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης του Δήμου μας.
 

Συνάντηση Γονέων των παιδιών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

24-09-2010

Περισσότεροι από 700 γονείς παρακολούθησαν την παρουσίαση
της προέδρου του Ν.Π Παιδικών Σταθμών, κα Ελευθερίας Τοκατλίδη

 

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή περίπου 700 γονιών πραγματοποιήθηκε στο Νέο Θέατρο η παρουσίαση του προγράμματος για τους παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου για το έτος 2010-1011 από την πρόεδρο το Νομικού Προσώπου, κα Ελευθερία Τοκατλίδη, παρουσία και του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Μαραβέλια.

Θερινό Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης

01-07-2010

 

 

κάντε κλικ στην εικόνα

 Ο Δήμος Χαϊδαρίου στο πλαίσιο της προσπάθειας για παροχή κοινωνικής στήριξης προς τους δημότες του εφαρμόζει για πρώτη χρονιά φέτος το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

copyrights © 2019 Evolution Projects