Παιδεία - Νεολαία

Αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Σταύρος Μπαλοδήμας : "Παιδεία με ... πήλινα πόδια"

29-04-2010

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι «λεφτά υπάρχουν…» μόνο για κάποιους. Τα σχολειά του Χαϊδαρίου όμως μάλλον δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Παρά λοιπόν τις εξαγγελίες για σύγχρονα, μοντέρνα σχολεία και για την προτεραιότητα στα θέματα παιδείας, ήρθε και στην πόλη μας ο «μποναμάς» της τακτικής επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών.

Απόφαση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας

26-04-2010

 

Συνέντευξη του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια

21-04-2010

              "Η νεολαία είναι προτεραιότητά μας"

Την επίλυση σημαντικών προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες την πόλη του κατάφερε να επιτύχει ο εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας.
Ο Δημήτρης Μαραβέλιας είναι άλλος ένας νέος ηλικιακά δήμαρχος (μόλις 42 ετών), ιδιαίτερα ενεργοποιημένος στα αυτοδιοικητικά δρώμενα καθώς είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ και πρόεδρος της επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού της Ένωσης.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου μας μιλάει για τα προβλήματα της πόλης του, για τις ενέργειες επίλυσης τους, ενώ ανακοινώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ταυτόχρονα δε, δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν διακατέχεται από κανένα «εξουσιαστικό σύνδρομο», καθώς και ότι για εκείνον πάνω από όλα είναι η δημιουργία για ένα « καλύτερο Χαϊδάρι».

Δράσεις Γραφείου Παιδείας & Νεολαίας

20-04-2010

* Εκταμιεύτηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών στα ταμεία του Δήμου μας τα χρήματα για την επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών των σχολείων του Χαϊδαρίου. Δυστυχώς, προς μεγάλη έκπληξη όλων το ποσό της Α’ δόσης του 2010 είναι 93.000€, όταν το αντίστοιχο ποσό του 2009 ήταν 256.000€.

Βράβευση σχολείου

12-04-2010

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας βράβευσε το σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Εικαστικής Δημιουργίας.

Το 11ο Δημοτικό του Δήμου μας έτυχε αυτής της εξαιρετικής τιμής και το συμβολικό δώρο ήταν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του σχολείου και του προσωπικού του.

Σχολές Γονέων

31-03-2010

To Υπουργείο Παιδείας Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία Σχολές Γονέων σε όλους τους νομούς της χώρας.

 

Πραγματικό στολίδι ο νέος παιδικός σταθμός

24-03-2010

Σε πλήρη λειτουργία η προέκταση του Σταθμού του πρώην ΙΒΣΑ

Η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Ελευθερία Τοκατλίδη δηλώνει ότι πλέον οι σταθμοί εξυπηρετούν συνολικά 700 παιδιά
Ο «νέος» Παιδικός Σταθμός (Πόντου 21) του Δήμου Χαϊδαρίου είναι πραγματικότητα. Είναι σε λειτουργία και με δυνατότητα κάλυψης 100 θέσεων. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση σε χώρους και υποδομές.

Δράσεις και Πρωτοβουλίες για την Παιδεία και την Νεολαία

15-01-2010

Μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών πραγματοποίησε η Αντιδημαρχεία Παιδείας και Νεολαίας, ενώ προγραμματίζει σειρά νέων για το άμεσο μέλλον.

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης η συγκεκριμένη Αντιδημαρχεία προχωράει στην αντιμετώπιση σχολικών κτηριακών προβλημάτων καθώς και στην εκπόνηση προγραμμάτων για τους νέους της πόλης.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

Χριστουγεννιάτικα Βιβλία εμπλούτισαν τις βιβλιοθήκες των Παιδικών Σταθμών

17-12-2009

• Από τις 10 μέχρις τις 19 Δεκεμβρίου αφηγήσεις παραμυθιών από την γνωστή αφηγήτρια Αγνή Στρουμπούλη

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Χαϊδαρίου και γέμισε με Χριστουγεννιάτικα βιβλία τις βιβλιοθήκες των Σταθμών.

1η του Δεκέμβρη και 13 διαφορετικοί τίτλοι βιβλίων, 140 τεμάχια συνολικά, επιλεγμένα με φροντίδα , έδωσαν χαρά στους μικρούς μας φίλους, που θα ταξιδέψουν σε Χριστουγεννιάτικες εικόνες και ιστορίες.
Ιστορίες Χριστουγέννων μέσα από Λαϊκά Παραμύθια θα ζωντανέψει η γνωστή Αφηγήτρια Παραμυθιών, κ. Αγνή Στρουμπούλη από τις 10 έως τις 19 του Δεκέμβρη.
Η παραμυθού με το δικό της μοναδικό τρόπο θα μυήσει τα παιδιά στον πανάρχαιο κύκλο της Αφήγησης βιωματικά μοιράζοντάς τα σε ομάδες κάνοντάς τα μέρος της ιστορίας.
Τα παιδιά των παιδικών σταθμών θα πάρουν λοιπόν πολύ χαρά, μα θα νιώσουν το μήνυμα των Χριστουγέννων δίνοντας χαρά. Με μια κίνηση ευαισθησίας και αγάπης το Νομικό πρόσωπο Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ήρθε σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Oργανισμό Action Aid με σκοπό την αναδοχή παιδιών του τρίτου Κόσμου από τους Σταθμούς. Έτσι , κάθε Σταθμός συγκεντρώνοντας ένα χρηματικό ποσό θα γίνει ανάδοχος, δίνοντας την ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον σε παιδιά που ζουν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
Το Νομικό πρόσωπο σκοπεύει τις επόμενες μέρες να ενημερώσει τους υπαλλήλους του Δήμου Χαϊδαρίου για τα «Προγράμματα στην Πρώτη Γραμμή» της Action Aid και τις δράσεις τους, με την ελπίδα ότι θα συγκεντρωθεί συλλογικά ένα ποσό για την ενίσχυση κάποιου από τα έξι προγράμματα.

Λεωφοριακή γραμμή για τους φοιτητές

02-10-2009

Λεωφορειακή Γραμμή για τους Φοιτητές θα λειτουργήσει στις 12 Οκτωβρίου από τον Δήμο Χαϊδαρίου, με στόχο την ασφαλή και έγκυρη μετάβαση των φοιτητών της πόλης, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Η λεωφορειακή γραμμή για τους Φοιτητές θα διέρχεται από κεντρικά σημεία της πόλης για την επιβίβασή τους και θα καταλήγει στα κεντρικά σημεία των Ανώτερων και Ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για την αποβίβασή τους.

copyrights © 2019 Evolution Projects