Περιβάλλον

Παγκόσμια ημέρα νερού

22-03-2013

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, πήρε τη σχετική απόφαση και όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.


Ο Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει ενεργά στη δράση.

 

Η Ώρα της Γης

20-03-2013

O Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας καλεί όλους τους δημότες το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:30 να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα - την Ώρα της Γης, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα για τη μείωση του ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Μετά από πέντε χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.
Δηλώνουμε λοιπόν και εμείς συμμετοχή, δίνοντας αυτή τη φορά την προσωπική μας δέσμευση, ξεπερνώντας και τη μια ώρα «αποχής» από το φως!
 

Το Χαϊδάρι υπέγραψε το Σύμφωνο των Δημάρχων

06-11-2012

Το Σύμφωνο των Δημάρχων (Covenant of Mayors) αποτελεί την κυριότερη ευρωπαϊκή κίνηση στην οποία συμμετέχουν τοπικές και περιφερειακές αρχές, οι οποίες δεσμεύονται εθελοντικά να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις περιοχές τους. Με τη δέσμευσή τους, οι υπογράφοντες το Σύμφωνο σκοπεύουν να επιτύχουν και να υπερβούν το στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% έως το 2020.
 

Δεδομένα μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Δήμο Χαϊδαρίου

06-11-2012

Aπό το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, εστάλη στο Δήμο Χαϊδαρίου η έκθεση που αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης μας σύμφωνα με την μέτρηση που έγινε για το διάστημα από 1/9/2010 έως 24/6/2011:

 

Πρόσκληση για ανοιχτή συζήτηση

17-10-2012

Σας προσκαλούµε να συµµετάσχετε σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά µε την ίδρυση συλλόγου µε την επωνυµία «Ελληνικός Σύλλογος για την Δενδροκοµία». H δενδροκοµία (arboriculture), όπως αυτή υφίσταται και ανθίζει στην υπόλοιπη Ευρώπη, που θα αποτελεί και το αντικείµενο του συλλόγου, ασχολείται µε την προστασία των αστικών κυρίως δένδρων καθώς και µε τη φροντίδα αυτών. Ειδικότερα θέµατα σχετικά µε τα δένδρα θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Δεκτές προτάσεις και ιδέες τόσο για την υλοποίηση της συνάντησης (π.χ. µέρος, ηµεροµηνία), καθώς και για τη γενικότερη συγκρότηση και πορεία του συλλόγου.
Παρακαλούµε πολύ τους ενδιαφερόµενους να δηλώσουν συµµετοχή, ώστε να υπάρχει ένας ενδεικτικός αριθµός των ατόµων που θα παρευρεθούν και βάσει αυτού να ρυθµιστεί ο τόπος και η ηµεροµηνία της συνάντησης.
 

Μηνάς Τσακιρίδης Arborist
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210¬8625182 E¬mail επικοινωνίας: dendrot@otenet.gr
 

Ώρα της Γης

20-03-2012
 
O Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας καλεί όλους τους δημότες το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 και ώρα 20:30 να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα - την Ώρα της Γης, συμβάλλοντας έτσι στον αγώνα για την μείωση του ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη.

 

Ο Δήμος διαθέτει 42 νέους κάδους

07-12-2011

Ο Δήμος Χαϊδαρίου συνεχίζοντας το πρόγραμμα κομποστοποίησης θα διαθέσει 42 νέους κάδους σε δημότες της πόλης μας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν γραπτώς το αίτημά τους στο Δήμο Χαϊδαρίου, προκειμένου να ικανοποιηθεί. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου στο 210-5818860.
 

Συνάντηση εκπαιδευτικών για την ανακύκλωση συσκευών

06-04-2011

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 8ουΔημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου ,τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ υποδέχτηκαν όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων Αγ. Βαρβάρας , Αιγάλεω και Χαϊδαρίου για να ενημερωθούν από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Ανακύκλωσης Συσκευών κ. Αλέξανδρο Αλούκο σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η ώρα της γης

17-03-2011

 Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας καλεί όλους τους δημότες το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και ώρα 20:30 να σβήσουν τα φώτα τους για μια ώρα - την Ώρα της Γης, συμβάλλοντας έτσι στoν αγώνα για την μείωση του ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.
 

Εγκαταλελειμμένα οχήματα

10-09-2010

Συνεχής και αδιάλειπτη η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Μαραβέλια για την απομάκρυνση από τους δρόμους της πόλης όλων των Εγκαταλελειμμένων οχημάτων!
Ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου φέτος και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η απομάκρυνση όλων των παλαιών και εγκαταλελειμμένων οχημάτων

copyrights © 2019 Evolution Projects