Περιβάλλον

Καθαρισμός ακτής Σκαραμαγκά

08-06-2010

 

   Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους πραγματοποίησαν και εφέτος την Κυριακή 30 Μαΐου τον εθελοντικό καθαρισμό της ακτής Σκαραμαγκά.
   Στον καθαρισμό συμμετείχαν εθελοντικά πολίτες και φορείς του Χαϊδαρίου.
 

Περιβαλλοντική εξόρμηση

28-05-2010

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

Την Κυριακή 30 Μαΐου 2010, στις 10:00 το πρωί ο Δήμος Χαϊδαρίου οργανώνει περιβαλλοντική εξόρμηση για τον καθαρισμό της Ακτής Σκαραμαγκά με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων, των εκπαιδευτικών, την εκκλησίας και κυρίως των μαθητών της πόλης.
 

Καθαριότητα και πράσινο 24 ώρες στην υπηρεσία των δημοτών μας

28-04-2010

Όταν πριν από μερικές ημέρες ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Γιάννη Κέντρη να μας δώσει ορισμένα στοιχεία για τις δράσεις της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Δήμου μας, δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι θα βρισκόμασταν μπροστά σε μία μίνι εγκυκλοπαίδεια.
Γιατί αναμφίβολα είναι η μοναδική υπηρεσία που εργάζεται σε εικοσιτετράωρη βάση, για να κρατάει καθαρή την πόλη μας.

Φιλόξενες πλατείες

20-04-2010

Ένα ακόμη μήνυμα ανθρωπιάς και αγάπης από το Δήμο Χαϊδαρίου στους δημότες του.
Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια και υλοποίηση από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Γιάννη Κέντρη, τέσσερις πλατείες του Δήμου μας αναμορφώθηκαν με ελάχιστο χρηματικό κόστος.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ

19-03-2010

 

 O Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία του WWF.

 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου συμμετέχει στην παγκόσμια περιβαλλοντική εκστρατεία της WWF Ελλάς «Η Ώρα της Γης», ενάντια στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη μας.

Νέες αγορές οχημάτων για την καθαριότητα από τον Δήμο Χαϊδαρίου

15-01-2010

Στην αγορά νέων οχημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας προχώρησε η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια προκειμένου να αντικατασταθούν τα παλαιά οχήματα με καινούργια και να ενισχυθεί η αποτελεσματικότερη λειτουργία της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, στο τομέα την καθαριότητας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ειδικότερα αποκτώνται τα παρακάτω οχήματα:

Αυξάνεται το πράσινο στο Χαϊδάρι

25-11-2009

Αναδάσωση στην περιοχή του προφήτη Ηλία
από τη Δημοτική Αρχή


Η Διοίκηση του Δήμου με γνώμονα τη διαρκή ενίσχυση και αύξηση του πρασίνου στην πόλη, προχώρησε στην αναδάσωση της περιοχής του Προφήτη Ηλία, φυτεύοντας 1200 νέα δέντρα.

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει με σταθερά βήματα την εφαρμογή ενός στοχευμένου στρατηγικού σχεδίου δράσης, που έχει χαράξει από την αρχή της θητείας της, έχοντας ως βασική παράμετρο την αναβάθμιση και την προστασία του Περιβάλλοντος.

Φυτεύσεις στους αύλειους χώρους

25-11-2009

Περισσότερο πράσινο στα σχολεία

Σε φυτεύσεις δέντρων στους αύλειους σχολικούς χώρους προχώρησε η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια, μέσω της Υπηρεσίας Πρασίνου, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το πράσινο στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.
Οι συγκεκριμένες φυτεύσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών αναβαθμίσεων που έχει εκπονήσει η Διοίκηση του Δήμου για την αύξηση του αστικού πρασίνου στην πόλη, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία του Χαϊδαρίου.

Πυρασφάλεια

22-09-2009

 Υπάλληλοι και Εθελοντές στην πρώτη γραμμή

Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρέθηκε για ακόμα μία φορά η υπηρεσία Πυρασφάλειας και περιφρούρησης του αστικού – περιαστικού και δασικού πρασίνου της πόλης μας.
Υπηρεσιακοί και εθελοντές σε απόλυτη συνεργασία και φέτος, περιφρούρησαν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το φυσικό πράσινο της πόλης μας.

Μέτρα αντιπυρικής προστασίας

05-05-2009

Αυξημένος ο αριθμός εθελοντών της πόλης μας.

Ύστερα από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε στις 28/4/09 ειδική σύσκεψη για τη λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας του αστικού, περιαστικού και δασικού πρασίνου της πόλης, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, των Αστυνομικών και Στρατιωτικών αρχών, των πολιτικών κομμάτων, των Δημοτικών παρατάξεων, των Νοσοκομείων, του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου, των οικολογικών, εθελοντικών, εξωραϊστικών και εθνικοτοπικών συλλόγων της πόλης.

copyrights © 2019 Evolution Projects