Δελτία Τύπου

Επίσκεψη στον Δήμο Χαϊδαρίου αντιπροσωπείας από την Βιλνέβ Ντ΄ Άσκ

23-09-2019

Αντιπροσωπεία  από την Γαλλική πόλη Βιλνέβ ντ’ Άσκ και μέλη συλλόγου του εκεί αντίστοιχου θεσμού των ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν το Χαϊδάρι και ξεναγήθηκαν στην πόλη μας και ευρύτερα στην Αθήνα από τον Δήμο Χαϊδαρίου. Το Χαϊδάρι και η Βιλνέβ ντ’ Άσκ είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 2001,  ανταλλάσουν σε σταθερή βάση επισκέψεις αντιπροσωπειών και διατηρούν πολιτιστική συνεργασία.

Την αντιπροσωπεία της Βιλνέβ ντ’ Άσκ υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μάνος Πετούσης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος για τα ΚΑΠΗ του Δήμου Δήμητρα Δούμουρα.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Γ.Γ Υπ. Άμυνας για την παραχώρηση του χώρου των 66 στρεμμάτων από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου

20-09-2019

Είχαμε  δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα διεκδικήσουμε με αποφασιστικότητα την παραχώρηση του χώρου των 66 στρεμμάτων από την έκταση του Στρατοπέδου στον Δήμο Χαϊδαρίου ώστε να δοθεί σε χρήση στους πολίτες του τόπου μας. Ένα χρόνιο και δίκαιο αίτημα που θα δώσει πνοή στο Χαϊδάρι.

Σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συζήτησε  αναλυτικά το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Άμυνας, κ. Αντώνη Οικονόμου, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση. Το ζήτημα θα εξεταστεί άμεσα και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την πόλη μας. Επιπλέον, συζητήσαμε το αίτημά, για το οποίο έχει συμφωνήσει ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ώστε να χαρακτηριστεί ολόκληρο το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ως χώρος ιστορικής μνήμης και να αποδοθεί συνολικά στον Δήμο Χαϊδαρίου με την παράλληλη μετατροπή του Μπλοκ 15 σε μουσείο.

Τέλος, ζητήσαμε από τον κ. Οικονόμου τη συνδρομή του Υπουργείου στην απρόσκοπτη εκτέλεση του έργου  της αντιπλημμυρικής τάφρου περιμετρικά των Στρατοπέδων. Είναι κρίσιμο να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Αντικατάσταση λαμπτήρων στο δημοτικό δίκτυο οδοφωτισμού

20-09-2019

Τεχνικό Συνεργείο του Δήμου Χαϊδαρίου σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε με χρήση ανυψωτικού μηχανήματος αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων σε διάφορα σημεία του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης. Οι εργασίες αντικατάστασης λαμπτήρων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Η συνεχής και σωστή συντήρηση του δημοτικού δικτύου οδοφωτισμού είναι προτεραιότητα της Διοίκησης του Δήμου γιατί πόλη φωτεινή όλο το 24ωρο σημαίνει πόλη ασφαλής για πεζούς και οχήματα.

Λειτουργούν ήδη κανονικά τα σχολικά κτίρια. Επισκευάστηκαν ταχύτατα μετά το σεισμό

17-09-2019

Τα σχολεία του Δήμου μας που είχαν υποστεί ζημιές από τον σεισμό και ολοκληρώθηκε ήδη η επισκευή τους ( 4ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο,  1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό)  επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 17/9 ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τεχνικής Υπηρεσίας Βασίλη Καρατζαφέρη.

Χάρη στην άμεση διασφάλιση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών και στην ταχύτατη έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής, τα σχολικά κτίρια παραδόθηκαν ήδη σε χρήση και διεξάγονται κανονικά τα μαθήματα. Το κτίριο του ΕΠΑΛ, όπου υπήρχε ανάγκη μεγαλύτερης κλίμακας επισκευών, θα παραδοθεί στα τέλη του μήνα.

Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός εξέφρασε τα συγχαρητήρια του σε όλους όσους εργάστηκαν για την τόσο ταχεία απόδοση των σχολείων σε χρήση, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους και να γίνει ομαλά η έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Χαϊδάρι.

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της ΕΛ. ΑΣ. & του Δήμου Χαϊδαρίου για Θέματα Κίνησης των Πεζών & Ασφάλειας των Πολιτών !

16-09-2019

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων του Δημαρχείου η ενημερωτική ημερίδα της  Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, για θέματα απρόσκοπτης κίνησης των πεζών, μητέρων με παιδιά, ΑμεΑ, τήρησης Κ.Ο.Κ. αλλά και γενικότερα θέματα ασφαλείας των πολιτών.

Ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο Διοικητής του Α.Τ. Χαϊδαρίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κωνσταντίνος Παχύς.  Την ημερίδα παρακολούθησε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, ο οποίος τόνισε  την σημασία της συνεργασίας Δήμου και ΕΛ.ΑΣ. και της σωστής ενημέρωσης των πολιτών για θέματα ασφάλειας στην κίνηση και την  καθημερινότητα τους. Παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό  ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες σε Δράση» κ. Θοδωρής Σπηλιόπουλος και από την Διοίκηση του Δήμου οι κκ. Βαγγέλης Ζεβόλης, Γιάννης Ηλιάδης, Βασίλης Καρατζαφέρης, Ελένη Μπέλα, Μάνος Πετούσης, Μόρφη Σάββα. 

 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ     

Ανακοινώθηκαν τα Οριστικά Αποτελέσματα για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ΕΣΠΑ 2019-2020

26-07-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr) τα οριστικά αποτελέσματα για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, ΕΣΠΑ 2019 – 2020.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν από την 6η Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2019 και οι ωφελούμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα voucher στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου, στο υπόγειο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, καθημερινά (εκτός Σαββάτου & Κυριακής) 8.00 με 15.00, ώστε να προχωρήσουν στην εγγραφή τους.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 213-20.47.364 & 213-20.47.368.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά:

 1. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ
 2. ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ 2018
 3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (Ζητείται αυτεπάγγελτα αν η Οικoγενειακή Μερίδα είναι στο Χαϊδάρι)
 4. ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥ

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Υποβολή αιτήσεων χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για ζημιές από το σεισμό της 19 Ιουλίου 2019

26-07-2019

Χαϊδάρι, 26/7/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ΚΑΛΕΙ τους δημότες, που υπέστησαν ζημιές από το σεισμό που  έπληξε το Δήμο μας την  19η Ιουλίου  2019, να υποβάλλουν αιτήσεις χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης, ως εξής :

1. Στο Δημοτικό Κατάστημα Χαϊδαρίου, Στρ. Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως,  κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30-15:30.

2.  ΜΟΝΟ για τις κύριες κατοικίες τους και όχι για κτίρια άλλης χρήσης (π.χ. βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, καταστήματα κ.λ.π.), σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. 33862/06-05-2019 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών: “Διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές” (ΦΕΚ Β’ 1699/16-05-2019).

Οι Δημότες που επλήγησαν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εντός ενός μήνα από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία).
 2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 4. Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος (έντυπο Ε1) τελευταίου φορολογικού έτους.
 5. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος τελευταίου φορολογικού έτους.
 6. Αντίγραφο Εντύπου Ε9 το οποίο θα συνοδεύεται από α) υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει μεταβολή, σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας. και β) από υπεύθυνη δήλωση των υπολοίπων συγκατοίκων σε περίπτωση που υπάρχουν, ότι συναινούν να χορηγηθεί σε αυτόν η ενίσχυση.
 7. Μισθωτήριο συμβόλαιο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ (για ενοικιαζόμενη κατοικία) συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση των υπολοίπων συγκατοίκων σε περίπτωση που υπάρχουν, ότι συναινούν να χορηγηθεί σε αυτόν η ενίσχυση.
 8. Για άτομα με αναπηρίες απαιτείται απόφαση έγκρισης ή βεβαίωση χορήγησης επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 213-20.47.200  και 213-20.47.267.

Το έντυπο της αίτησης και οι υπεύθυνες δηλώσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου www.haidari.gr.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τα σχετικά έντυπα και από το Κ.Ε.Π. του Δήμου Χαϊδαρίου, επί της οδού,  Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 34.

 

O ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΕΛΕΚΟΣ

Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από την Κυβέρνηση για το Σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019 !

24-07-2019

Δελτίο Τύπου

Ο πρόσφατος σεισμός έφερε στην επιφάνεια τις χρόνιες ελλείψεις σε αντισεισμική θωράκιση, τόσο στο Χαϊδάρι όσο και συνολικά στη Δυτική Αττική.

Όσον αφορά το Δήμο μας, πάνω από 1.500 είναι οι κατοικίες και τα κτίρια που έχουν πάθει ζημιές, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης.

Ο σεισμός έπληξε ιδιαίτερα τους κατοίκους των περιοχών του Δάσους και του Δαφνιού. Επιπλέον, πρόκειται για κατοικίες ήδη επιβαρυμένες από το σεισμό του 1999.

Από τις πρώτες ώρες μετά το σεισμό, οι υπηρεσίες του Δήμου τέθηκαν σε επιφυλακή και συνδράμουν τα ειδικά συνεργεία από το Υπουργείο Υποδομών, το οποίο έχει και την ευθύνη για τη διενέργεια των ελέγχων.

Η Κυβέρνηση γνωρίζει όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα οποία καταστούν άμεση την παρέμβαση του κράτους με ουσιαστική βοήθεια σε εξειδικευμένο προσωπικό για να ολοκληρωθούν σύντομα οι έλεγχοι, αλλά και σε αποζημιώσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι επισκευές των κτιρίων.

Ενώ πολλά σπίτια και καταστήματα στο Χαϊδάρι επλήγησαν από το σεισμό της 19ης Ιουλίου, μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός. Δεν αναφέρονται πουθενά ούτε από κυβερνητικά στελέχη, αλλά ούτε και από τα κεντρικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή. Οι ζημιές, είναι αμέτρητες και για να αποκατασταθούν χρειάζονται παρά πολλά χρήματα. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της πόλης μας, με την οικονομική κρίση που βιώνουμε, πολλές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Απαιτούμε απ’ την Κυβέρνηση, να προχωρήσουν άμεσα οι έλεγχοι σε σπίτια, καταστήματα και Δημόσια κτίρια (Νοσοκομεία, Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Αθλητικές και Πολιτιστικές Εγκαταστάσεις). Να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών και να δοθεί επίδομα σε όλους τους πληγέντες και αποζημιώσεις σε όλους τους σεισμόπληκτους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, δίχωςκαμία καθυστέρηση.

Η Δημοτική Αρχή, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν δώσει λύση σε αυτά τα θέματα, θα προχωρήσει προκηρύσσοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο πλευρό των κατοίκων της πόλης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Έλαμψαν οι νεαροί πρωταγωνιστές στη «Δωδέκατη Νύχτα» του Σαίξπηρ

12-06-2019

Με σημαντική προσέλευση θεατών, η παιδική θεατρική ομάδα του Δήμου, παρουσίασε την θεατρική Κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Δωδέκατη Νύχτα» την Πέμπτη 6/6 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Οι νέοι πρωταγωνιστές αποτύπωσαν στο «σανίδι», με περίτεχνό τρόπο, τους χαρακτήρες του έργου, «βγάζοντας» στη σκηνή όλα όσα είχαν μάθει κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο Παιδικό Θεατρικό Τμήμα του Δήμου.

Στη θεατρική παράσταση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Καραγιάννης και Μόσχος Χουδελούδης.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους πρωταγωνιστές γι’ αυτή την ωραία παράσταση, που ικανοποίησε το σύνολο του κοινού, ενώ στάθηκε στην ποιοτική και αναβαθμισμένη δουλειά των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Χαϊδαρίου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης και σχεδιασμένης προσπάθειας. Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις στο ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ 2019, όπου θα παρουσιαστεί το σύνολο της πολιτιστικής δουλειάς που έγινε από τα τμήματα του Δήμου τη χρονιά που μας πέρασε.

Οι μικροί ηθοποιοί μαζί με τον καθηγητή τους κ. Γιαννακόπουλο καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλη τη χρονιά και για την αξιόλογη παράσταση που παρουσίασαν στο κοινό.

Γιορτή ρυθμικής γυμναστικής

12-06-2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Ρυθμικής Γυμναστικής το Σαββατοκύριακο 8-9 Ιουνίου από το τμήμα αθλητισμού του Δήμου μας. Σε μια εξαιρετική εμφάνιση όλων των κοριτσιών οι θεατές απόλαυσαν τις μικρές αθλήτριες κατά τη διάρκεια των επιδείξεων.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Το τμήμα της ρυθμικής μας κάνει για μια ακόμη φορά υπερήφανους και οφείλουμε πολλά συγχαρητήρια στις υπεύθυνες των προγραμμάτων Ρυθμικής Γυμναστικής, Δέσποινα Πρωτογέρου, Ηρώ Λάμπρου και Χαρά Βάκρου, για τη σπουδαία δουλειά που κάνουν, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στο αθλητικό - τεχνικό κομμάτι, αλλά και στη διαπαιδαγώγηση των κοριτσιών ώστε να γίνουν ολοκληρωμένες αθλήτριες με προσωπικότητα.»

Στο τέλος των επιδείξεων Ρυθμικής Γυμναστικής οι αθλήτριες όλων των ηλικιών τιμήθηκαν με μετάλλια και επαίνους.

Ευχόμαστε ξεχωριστά στα αγωνιστικά τμήματα της Ρυθμικής Γυμναστικής, κάθε επιτυχία στο μεγάλο διαγωνισμό Cosmogym Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου.

Το τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής του Δήμου μας είναι από τα ελάχιστα που λειτουργούν σε Πανελλαδικό επίπεδο, με τεράστια επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή παιδιών.

Η αξιόλογη δουλειά που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια δίνουν τη δυνατότητα στο αγωνιστικό τμήμα, να συμμετέχει με αξιώσεις σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς και να συναγωνίζεται με συλλόγους και σχολές που λειτουργούν στο υψηλότερο τεχνικά επίπεδο.

copyrights © 2020 Evolution Projects