Δελτία Τύπου

Το Γαρ πολύ της Θλίψεως Γεννά Παραφροσύνη!

28-03-2019

Για μια ακόμα φορά ο κ. Σπηλιόπουλος και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Πολίτες σε Δράση», αποδεικνύουν περίτρανα με τη στάση τους ότι λειτουργούν όχι μόνο ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, απολογητές και χειροκροτητές μιας ανάλγητης, αντιλαϊκής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής, αλλά - ακόμα χειρότερα - αφού μπροστά στην αγωνία τους να συγκρατήσουν τον κόσμο που τους πίστεψε και τους ψήφισε, ενώ τώρα τους γυρίζει καθημερινά την πλάτη, προσπαθούν με λάσπη και αισχρά δημοσιεύματα, να παραφράσουν και να αλλοιώσουν το νόημα της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Προφανώς, ο κ. Σπηλιόπουλος, για μια ακόμα φορά ξεχνάει,  να αναφερθεί στις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα. Ξεχνάει, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε μια σειρά χώρες. Κυρίως ξεχνάει, προφανώς συνειδητά, τον επαίσχυντο ρόλο της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, στο να δεθεί η χώρα μας όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Παραθέτουμε, στον παρακάτω σύνδεσμο, ολόκληρη την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στην εξαθλίωση χιλιάδες πρόσφυγες» προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα που έχουμε.

Αλήθεια, είναι ρατσισμός και ξενοφοβία να απαιτούμε να κλείσουν τα HOT SPOT και να ζήσουν οι πρόσφυγες σε σπίτια, σε ανθρώπινες συνθήκες;

Αλήθεια, «εξυπηρετούμε σκοτεινά κέντρα» επειδή απαιτούμε να δοθούν στους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου, να διασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλισθεί στέγη για όλους, να καταργηθούν οι συμφωνίες ποσόστωσης που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας;

Η κατρακύλα του κ. Σπηλιόπουλου, προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια και να αθωώσει την κυβερνητική πολιτική, δεν έχει όρια.

Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος,  μπορεί εύκολα να συγκρίνει τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων και την επίλυση των προβλημάτων τους-  με την παραπληροφόρηση,  που φτάνει στα όρια της χυδαιότητας, μέσω της ανακοίνωσης του κ. Σπηλιόπουλου.

Οι Χαϊδαριώτες,  αλλά και συνολικά ο λαός μας, γνωρίζει πως υποδέχτηκε και στηρίζει η Δημοτική Αρχή τους πρόσφυγες, όπως γνωρίζουν και ποιοι αντιπαλεύουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις που εκφράζονται σε πολλούς Δήμους.

Προτείνουμε στον κ. Σπηλιόπουλο να μπει στον κόπο να κάνει μια βόλτα στον Σκαραμαγκά και να ενημερωθεί για την κατάσταση στα άλλα «Κέντρα Φιλοξενίας» και να μας πει αν αυτές είναι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χιλιάδων συνανθρώπων μας (οι 3.000 χιλιάδες από αυτούς, στο Σκαραμαγκά).

Εμείς δεν θα συνεχίσουμε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον κ. Σπηλιόπουλο, ο οποίος είναι φανερό ότι κινείται και ζει εκτός της πραγματικής ζωής του λαού μας αλλά και των προσφύγων. Πιθανά  οι «επιτυχίες» της «πρώτης φορά αριστερά» Νατοϊκής κυβέρνησης τον έχουν τυφλώσει.

 

Υ.Γ. 1

Το προσφυγικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να το χρησιμοποιεί ο κ. Σπηλιόπουλος για «μικροπολιτική» πολεμική μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές. Να  θυμίσουμε μόνο, ότι σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, ο κ. Σπηλιόπουλος ήταν από τους πρώτους που εγκωμίαζε τη στάση που κράτησε η  Δημοτική Αρχή,  απέναντι στο Προσφυγικό.

Ας μας απαντήσει λοιπόν τι άλλαξε 2 μήνες πριν τις εκλογές;;;

Υ.Γ. 2

Να μεταφέρει ο κ. Σπηλιόπουλος στην Κυβέρνηση, τα «συγχαρητήρια» μας για την επέμβαση των ΜΑΤ σε Καλλιθέα και Λιόσια, απέναντι σε σωματεία, συλλόγους και φορείς που διαδήλωναν και προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των φασιστών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Έπειτα από 4 χρόνια συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά του Καμμένου, τους εναγκαλισμούς με τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και την κωλυσιεργία της δίκης τους, τα συγχαρητήρια του Τράμπ, της ΕΕ, του ΣΕΒ και όλων των «διαβολικά καλών» τύπων με τους οποίους συναγελάζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θυμηθήκατε ότι είστε τάχα αριστεροί και αντιφασίστες!!!

Σας αφήνουμε στη μήνι του λαού!!!

Διανομή Ειδών Προσωπικής Υγιεινής από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου & την Ένωση ''Μαζί για το Παιδί''

20-03-2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χαϊδαρίου και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στις 07/03/2019 πραγματοποιήθηκε διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής για τις ετήσιες ανάγκες κοριτσιών 12 – 18 ετών.  Τα κορίτσια που τα προμηθεύτηκαν ήταν από το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και προέρχονταν από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Η διανομή του προϊόντος έγινε στο χώρο του Δημαρχείου του Δήμου Χαϊδαρίου από ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» και αφορούσε 35 κορίτσια. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και με την παρουσία ενός ατόμου από το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και ενός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία μας την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης της Υγείας του λαού

18-03-2019

Για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας πάνω από 35 σωματεία, μαζικοί φορείς και η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου συντόνισαν τα βήματά τους και διαδήλωσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκινώντας από την είσοδο του νοσοκομείου «Αττικόν». Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου.

Στην κεντρική ομιλία ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος τόνισε,

«Η σημερινή συγκέντρωση εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά και την απαίτησή μας να διεκδικήσουμε Δημόσια- Δωρεάν και ποιοτική Υγεία για το λαό.

Τα θέματα της Υγείας μας αφορούν όλους…»

«Υποχρηματοδότηση, μείωση προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, συρρίκνωση κλινικών και εργαστηρίων, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χτύπημα των προνοιακών δομών κόψιμο αναπηρικών ποσοστών και συντάξεων, έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, ράντζα στους διαδρόμους με ασθενείς σε δημόσια θέα με ορούς και καθετήρες.

Πολύμηνες αναμονές για Ιατρικά ραντεβού και πολύωρες στα επείγοντα περιστατικά, πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία, έλλειψη ασθενοφόρων, χημειοθεραπεία σε καρέκλες και βέβαια τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που πολλές φορές τρέχει κυριολεκτικά χωρίς ανάσα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς…»

Ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας, «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί με το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύει μεθοδικά και το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας». «Είναι τουλάχιστον κοροϊδία», είπε σε άλλο σημείο, « να ισχυρίζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του κόστους - οφέλους, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης(...).»

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Χαϊδαρίου, από το «Αττικό» και μέσω της Καραϊσκάκη η πορεία κατέληξε στην είσοδο του «Δρομοκαΐτειου».

Βασικά αιτήματα των μαζικών φορέων είναι:

  • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
  • Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου.
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.
  • Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.
  • Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Με Μεγάλη Επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Χαϊδαρίου!

12-03-2019

Αποκριάτικοι ρυθμοί, ξέφρενοι χοροί, φαντασία και πολύχρωμες στολές έδωσαν το στίγμα της Κυριακής της Αποκριάς, με τους καρναβαλιστές να κατακλύζουν κάθε σημείο από την αρχή της κεντρικής οδού Καραϊσκάκη έως το τέλος της.

Η παρέλαση των Καρναβαλιστών ξεκινούσε από την πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο) και τερμάτιζε στην Πλατεία Ηρώων όπου στήνονταν ένα ξέφρενος υπαίθριος χορός.

Στη μεγάλη παρέλαση του Χαϊδαριώτικου Καρναβαλιού συμμετείχαν χιλιάδες Χαϊδαριωτών αλλά και επισκέπτες κόσμου από τους γειτονικούς Δήμους.

Πρωταγωνιστές, φυσικά ήταν τα παιδιά αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι με τη ζωντάνια τους και το κέφι τους απογείωσαν τη διασκέδαση ολόκληρης της παρέλασης. Ομάδες με εντυπωσιακές στολές, ευφάνταστα άρματα και παιδάκια από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία με τους γονείς τους, κατέκλεισαν τους δρόμους της πόλης, ενώ μαζί τους ήταν το «Έρεισμα», ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής, το Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, οι Σύλλογοι Άνω και Κάτω Αφαίας, οι Σχολές Χορού Lillium και Dance Club αλλά και πολλά γκρουπ από παρέες.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη και το Γλέντι των ΚΑΠΗ, συνεχίστηκαν με το Πάρτι των παιδιών στον πεζόδρομο του Δάσους και τη μεγάλη παρέλαση μασκαράδων και αρμάτων την Κυριακή, με το κάψιμο του καρνάβαλου στη Γιαννιώτικη Τζαμάλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία την Καθαρά Δευτέρα με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Δαφνί και το πέταγμα του χαρταετού από το πρωί έως αργά το απόγευμα!

Για μία ακόμα χρόνια, τις εκδηλώσεις αγκάλιασαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Η συμμετοχή νέων και παιδιών την ημέρα της παρέλασης ξεπέρασε κάθε προσδοκία με χιλιάδες καρναβαλιστών να γεμίζουν ασφυκτικά το κέντρο της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε χρόνο με το χρόνο τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, αλλά κυρίως, θα φροντίζουμε σταθερά να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλος ο κόσμος, παιδιά, νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, γιατί όλοι δικαιούνται άμεση πρόσβαση στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τους μαζικούς φορείς τις πόλεις μας, τα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων, τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους και τις Σχολές Χορού, οι οποίοι απέδειξαν ότι όταν έχουν ελεύθερο βήμα έκφρασης και συμμετοχής μπορούν να παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου.

Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους!

Του Χρόνου και πάλι εδώ, για το Χαϊδαριώτικο Καρναβάλι 2020!

Σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαϊδαρίου

12-03-2019

Την Τρίτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής με βασικό θέμα να προγραμματιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτιρίων και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, με την τοποθέτηση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο.

 Στη συνάντηση, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώτα Παναγιωτάκου. Εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής παρευρέθηκε στη συνάντηση ο Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ιωάννης Ντρούκας.

Στην συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, εξετάστηκε διεξοδικά η δυνατότητα σύνδεσης δημοτικών κτηρίων και σχολείων της πόλης μας στο δίκτυο φυσικού αερίου της εταιρείας. Οι συνδέσεις θα γίνονται Δωρεάν και ο Δήμος θα προχωρήσει σταδιακά στην αντικατάσταση όλων των καυστήρων στις υποδομές του. Αποτέλεσμα της σύνδεσης με το δίκτυο θα είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενων υποδομών και παράλληλα την οικονομικότερη διαχείρησή τους.

Άμεσα η αντικατάσταση θα προχωρήσει στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου. Σταδιακά θα ξεκινήσει η επέκταση  του δικτύου σε περιοχές που δεν υπάρχει, ώστε να εξυπηρετηθούν τόσο οι πολίτες όσο και τα δημοτικά κτήρια.

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε οι σύγχρονες τεχνολογίες ενέργειας να αξιοποιούνται στις Δημοτικές Υποδομές, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τους.

Όλα έτοιμα για το Μεγάλο αποκριάτικο Καρναβάλι στο Χαϊδάρι!

10-03-2019

Όλα έτοιμα για τη Mεγάλη Γιορτή του Καρναβαλιού!

ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Κυριακή 10 Μαρτίου

Με συμμετοχή που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, οι Χαϊδαριώτες , μικροί και μεγάλοι, είναι έτοιμοι για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Οι ομάδες των σχολείων, των Παιδικών Σταθμών και οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν, ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποκριάτικη παρέλαση.

Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή είναι τετραπλάσια από πέρυσι και όλα δείχνουν ότι το κέντρο του Χαϊδαρίου θα πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές.

Το party ξεκινά το Σάββατο 9/3 στις 18:00

στον Πεζόδρομο στο Δάσος Χαϊδαρίου!

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Το Χαϊδάρι ομορφαίνει ...

08-03-2019

Σε δεκάδες σημεία, όπου μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα κυριαρχούσαν στους τοίχους Δημοτικών κτηρίων, Αθλητικών εγκαταστάσεων, Σχολείων και Πλατειών, έγινε εικαστική παρέμβαση- με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής - αντικαθιστώντας τα,  με όμορφες αναπαραστάσεις από τη ζωή, με ζωηρά χρώματα και κυρίως με μηνύματα ανθρωπιάς.

Με πρώτο το Δημαρχείο, οι τοίχοι του οποίου «διηγούνται» τη σύγχρονη Οδύσσεια ενός λαού, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Για να μην ξεχνά κανένας,  τις αιτίες που φέρνουν πόλεμο και ξεριζωμό.

Και με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή, θέλησε να τονίσει, την βαθιά ανθρώπινη στάση που κράτησε ο Χαϊδαριώτικος λαός απέναντι στους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μας.

Σειρά πήραν το Κολυμβητήριο, η πλατεία Ηρώων, το ΕΠΑΛ, ο χώρος του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου και τα περισσότερα Σχολεία της πόλης μας.

Σε πείσμα όσων θεωρούν, πως τάχα θίγεται η αισθητική τους – κάνοντας επί της ουσίας μικροπολιτική – εμείς θα απαντήσουμε με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, μέχρις ότου, κάθε τέτοιο σημείο της πόλης μας, να γίνει πομπός,  απ’ όπου θα στέλνει μηνύματα και θα αναδεικνύει αξίες όπως αυτές της Ειρήνης, της Μόρφωσης, του Πολιτισμού και της Συναδέλφωσης των λαών. 

Δήλωση Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

08-03-2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε περιοδεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο σε εργαζόμενες γυναίκες των τμημάτων καθαριότητας και πρασίνου. Ακλούθησε μαζική σύσκεψη των εργαζόμενων γυναικών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου με ομιλητές το Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και τη Δημοτική Σύμβουλο Στέλλα Χατζηστεργίου.

Έπειτα από τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σαν σήμερα, πριν από 109 χρόνια, καθιερώθηκε η 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έπειτα από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εργατικών αγώνων στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σακραμέντο των ΗΠΑ, στους οποίους πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες, για πρώτη φορά τόσο μαζικά στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Τότε, όπως και σήμερα, διεκδικούσαν τη κάλυψη των βασικών τους αναγκών, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μια αμοιβή που θα τους προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Πάλευαν και παλεύουν για μείωση των ωρών εργασίας, για ίση αμοιβή στην εργασία με τους άνδρες εργάτες, για αύξηση του μεροκάματου.

Σήμερα τιμάμε τις εκατοντάδες εργάτριες των υφαντουργείων και των ραφτάδικων της Νέας Υόρκης, που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν το 1857 για το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Με τον αγώνα τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πάλη για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων παγκοσμίως και κυρίως ανέδειξαν το θέμα της πραγματικής χειραφέτησης της γυναίκας.

Σήμερα ιδιαίτερα, που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται σφοδρή επίθεση, από την πολιτική της ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική ανάγκη κάθε νέα, εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα, για μία ζωή γεμάτη δικαιώματα σε μία κοινωνία της γνήσιας χειραφέτησης της γυναίκας και συνολικά της εργατικής τάξης.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα συνεχίσει να στέκεται ακούραστα και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να δίνει «ανάσες» στις γυναίκες των «λαϊκών οικογενειών».

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Μαθήματα Ψυχοπροφυλακτικής Προετοιμασία Τοκετού γονεϊκότητας Κύηση - Τοκετός - Θηλασμός – Λοχεία, Φροντίδα νεογνoύ από Μαία

04-03-2019

Το Φλεβάρη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Μαίας που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για την ψυχική της ενδυνάμωση, προετοιμασία για τον τοκετό καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Οι επίτοκες γυναίκες κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης που επιθυμούν να συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο που θα ξεκινήσει 4 Μαρτίου, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο Κοινωνικής Υπηρεσίας 2132047374 - Βασιλική Δήμου (Επισκέπτρια Υγείας) για εγγραφή.

Μαθαίνουμε τους μικρούς μαθητές να αγαπούν και να σέβονται το φυσικό περιβάλλον!

26-02-2019

Μια πολύ ωραία δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/2 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου, όπου απελευθερώθηκαν άγρια και ωδικά πτηνά που είχε περιθάλψει η εταιρία προστασίας άγριων ζώων anima.

Τα πουλιά τα είχε κατασχέσει το Αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου από παράνομο εμπόριο που γίνεται στο Σχιστό.

Τα πουλιά ελευθέρωσαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στο Δαφνί, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα για το σεβασμό που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για το φυσικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπο το φυσικό περιβάλλον αφού δίχως αυτό δε μπορεί ούτε ο ίδιος να ζήσει. Τόνισε, ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η μείωση των άγριων ζώων χρόνο με το χρόνο, είναι αποτελέσματα της ασυδοσίας του ανθρώπου. Γι’ αυτό, απαιτείται οι νέες γενιές να έχουν γερές βάσεις, γνώσεις και αξίες τέτοιες που να φτιάχνουν προσωπικότητες οι οποίες θα σέβονται και θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τέλος, ευχαρίστησε τους δασκάλους, τις αρμόδιες αρχές και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό μάθημα.

Επίσης, στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διοικητής του ΑΤ Χαϊδαρίου Κώστας Παχής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αδάμ Στάμου και η Δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

copyrights © 2019 Evolution Projects