Δελτία Τύπου

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Χαϊδαρίου

23-01-2019

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα έκοψε την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου ο Δήμος Χαϊδαρίου στη γεμάτη από εργαζόμενους, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Επικεφαλείς των Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές και Στελέχη του Δήμου και αρκετοί εργαζόμενοι από όλες τις υπηρεσίες.

Την πίτα έκοψε ο Δήμαρχος και ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ειρήνη και συναδέλφωση στου λαούς της περιοχής, υγεία και προκοπή στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να παρέχουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες.

Στη συνέχεια, στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη δικαίωση των εργαζομένων για τον 13ο και 14ο μισθό πού άδικα κόπηκε από τους αντιλαϊκούς νόμους που είχαν ψηφιστεί και εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Τόνισε, ότι πάντα η Δημοτική Αρχή θα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων γιατί είναι δικαιώματα που κατακτήθηκαν έπειτα από χρόνιους σκληρούς αγώνες και είναι οξύμωρο να γυρνάμε 50 και 60 χρόνια πίσω, σε επίπεδο δικαιωμάτων!

Τέλος, ανακοίνωσε την παραλαβή των δύο (2) πρώτων - από τα τέσσερα (4) συνολικά- απορριμματοφόρα που θα συμπληρώσουν αποφασιστικά τον ελλιπή στόλο των οχημάτων καθαριότητας, συμβάλλοντας έτσι στη ριζική βελτίωση στον τομέα της καθαριότητας. Προηγήθηκε η παραλαβή ενός (1) φορτωτή, ενός (1) σαρώθρου (σκούπα καθαριότητας), ενός (1) φορτηγού, ενώ σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί και το πλυντήριο κάδων.

Πρόκειται για μία διαδικασία μακρόχρονη που ολοκληρώνεται ξεπερνώντας το τέρας της γραφειοκρατίας που τη συνόδευε. Πλέον, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε για τελείως διαφορετικές δυνατότητες στην περισυλλογή των απορριμμάτων και στην καθαριότητα των Δημόσιων Χώρων!

Παράλληλα όμως, για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή χρειάζεται η συμβολή όλων μας. Παρακαλούνται οι δημότες να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας και να εναποθέτουν τα απορρίμματα μόνο εντός των κάδων.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Συγχαρητήριο μήνυμα στο Στέφανο Τσιτσιπά!

22-01-2019

Συγχαρητήριο μήνυμα στο Στέφανο Τσιτσιπά!

Ο Δήμος Χαϊδαρίου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια και το θαυμασμό του για τις επιτυχίες του Πρωταθλητή στο τένις,  Στέφανου Τσιτσιπά. Η μέχρι τώρα πορεία του, είναι γεμάτη από θριαμβευτικές νίκες και είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας,  να είσαι γερός και καλή επιτυχία στην προσπάθεια κατάκτησης του Australian Open 2019.

Ολόκληρο το Χαϊδάρι θα βρίσκεται δίπλα σου και θα σε στηρίζει σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια!

Συγχαρητήρια Στέφανε!

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Συνέχιση του προγράμματος για τις επίτοκες μητέρες

18-01-2019

Στις 21 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα Μαίας που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για την ψυχική της ενδυνάμωση, προετοιμασία για τον τοκετό  καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Έπειτα από το έντονο ενδιαφέρων από μέλλουσες μητέρες το τμήμα θα συνεχιστεί από τις 28 Ιανουαρίου.

Το τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης, όσον αφορά την προετοιμασία για τον τοκετό και τη στήριξη της εγκύου, υλοποιούμε εδώ και καιρό στον Δήμο μας με την συνδρομή Μαίας, πρόγραμμα που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για οποιαδήποτε απορία και βοήθεια.

Ιδιαίτερη βάση δίνεται στην ψυχική της ενδυνάμωση, στην προετοιμασία για τον τοκετό καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή (δέκα ατόμων), δύο ώρες εβδομαδιαία με διάρκεια ενός μήνα, σε αίθουσα ειδικά εξοπλισμένη, επί της οδού Ζάππα 4 στο Δάσος και θα απευθύνεται σε επίτοκες μητέρες, κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Οι κύκλοι των μαθημάτων θα είναι διαδραστικοί και συνεχόμενοι, ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 213 2047374 - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΗΜΟΥ (ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ).

Συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των σχολείων!

16-01-2019

Συνεχίζονται οι τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Χαϊδαρίου στα σχολεία της περιοχής μας με στόχο τη συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών και την αναβάθμισή τους.

Πρόκειται για συνέχεια των δεκάδων παρεμβάσεων που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το καλοκαίρι του 2018 και συνεχίζονται σε ολόκληρο το Δήμο. Αφορούν επισκευές σε στέγες, μονώσεις, βαψίματα, στεγανοποιήσεις, κατασκευή υδρορροών, διαμόρφωση των εισόδων και του περιβάλλοντα χώρου των σχολικών μονάδων και αρκετές άλλες μικροπαρεμβάσεις, που προέκυψαν από τη συνεργασία και τις συναντήσεις με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν οι Δήμοι, είναι σταθερά στην προτεραιότητα μας η βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών ώστε να εξασφαλίζεται αναβαθμισμένη ποιότητα στις σπουδές των παιδιών μας.

Γι’ αυτό, παρά τις δυσκολίες, από τη μία εξασφαλίζουμε σταθερά, την χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και από την άλλη διεκδικούμε με κάθε τρόπο νέους πόρους και αύξηση της χρηματοδότησης του Δήμου από το κράτος, ώστε να μπορέσουν να γίνουν όλες οι απαραίτητες εκτεταμένες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν αποφασιστικά την ποιότητα των σχολικών υποδομών.

Αποκατάσταση πεζοδρομίου στο 1ο δημοτικό σχολείο

11-01-2019

Ξεκίνησαν στις 9/1 οι εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο επί της Ηρώων Πολυτεχνείου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Οι εργασίες πραγματοποιούνται από το τμήμα αυτεπιστασίας του Δήμου και θα ολοκληρωθούν εντός λίγων ημερών. Επιπλέον προβλέπεται να γίνει διαγράμμιση επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου με σκοπό την ασφαλή διέλευση των πεζών.

Παράλληλα, η υπηρεσία Πρασίνου προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες  συντήρησης του περίβολου του κτιρίου.

Συνεχίζουμε, και το επόμενο διάστημα δεκάδες παρεμβάσεις σε όλη την έκταση της πόλης.

Δώρα αγάπης στο Χριστοδούλειο Ίδρυμα από την Ελληνική Αστυνομία

10-01-2019

Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης τις άγιες αυτές ημέρες από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, με πρωτοβουλία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς αντιπροσωπεία της επισκέφθηκε το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο, όπου μοίρασε δώρα στα κορίτσια που φιλοξενούνται στο ίδρυμα της πόλης μας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο διοικητής της Ταξίαρχος, Μανώλης Δασκαλάκης, και ο διοικητής του Α.Τ Χαϊδαρίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Κώστας Παχής. Τα παιδιά άνοιξαν με χαρά τα πακέτα που τους πρόσφεραν και τα δώρα τους άρεσαν πολύ, κάτι που ευχαρίστησε τους επισκέπτες.

«Θέλω και εγώ να γίνω αστυνομικίνα»

Η συνάντηση των παιδιών με τους αστυνομικούς έγινε σε γιορτινό και οικείο κλίμα. Τα κορίτσια είπαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς καθώς και άλλα τραγούδια. Ρώτησαν τους αστυνομικούς σχετικά με το επάγγελμα τους και τους κινδύνους που διατρέχουν. Μάλιστα κάποια από αυτά δήλωσαν πως θα ήθελαν να γίνουν αστυνομικοί, όταν θα τελειώσουν το Λύκειο. Παράλληλα τους είπαν ότι αισθάνονται ασφάλεια, αφού το Α.Τ. Χαϊδαρίου, στεγάζεται λίγα μέτρα μακριά από το Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο στη Γρηγορούσα.

Οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας υποσχέθηκαν στη διοίκηση του ιδρύματος πως τέτοιες δράσεις θα πραγματοποιούνται συνεχώς για αυτά τα παιδιά και γενικά όπου υπάρχουν ανάγκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου Ιδρύματος, Γιώργος Χριστοφοράκης, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι φορείς της περιοχής. Το «Χαϊδάρι Σήμερα» τους συγχαίρει με τη σειρά του.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Αναδημοσίευση από το ειδησεογραφικό portal «Χαϊδάρι Σήμερα»

Μάθημα Αλληλεγγύης από το Φροντιστήριο «Έν τάξη»

08-01-2019

Τη Δευτέρα 7/1/2019 παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου τρόφιμα από τους μαθητές του φροντιστηρίου Έν τάξη που βρίσκεται στο Χαϊδάρι.

Πρωτοπόροι αυτής της δραστηριότητας, η Διεύθυνση, οι καθηγητές, οι μαθητές και οι μαθήτριες του φροντιστηρίου, έδειξαν έμπρακτα με την είσοδο του νέου έτους, πως πρέπει να πράττει καθένας μας για να φτιάξει ένα κόσμο καλύτερο!

Εκ μέρους του Δήμου, τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος ευχαρίστησε τους καθηγητές τους και τα παιδιά γι’ αυτή τη σημαντική ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου το οποίο, δουλεύει ακατάπαυστα ώστε να στηρίζει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα βάρη της κρίσης και τις δυσκολίες της ζωής.

Γι’ αυτό, αυτή η πράξη αλληλεγγύης, υπογράμμισε, πρέπει να είναι τρόπος ζωής και οδηγός στο μέλλον σας. Η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια είναι αξίες που αποτελούν θεμέλια για μια ισχυρή, ανθρώπινη και πρωτοπόρα προσωπικότητα.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρόνια με υγεία, ειρήνη και αλληλεγγύη!

Έναρξη εργασιών αναβάθμισης του Γηπέδου Τάκης Χαραλαμπίδης - Προγραμματισμός εργασιών 1ου Αθλητικού Κέντρου Δάσους

04-01-2019

Δελτίο Τύπου

Εγκατάσταση Εργολάβου στο «Τάκης Χαραλαμπίδης»

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης». Προβλέπεται να γίνει αντικατάσταση του χλοοτάπητα, τοποθέτηση νέας εξέδρας καθώς και διάφορες οικοδομικές εργασίες στα αποδυτήρια και τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

Ήδη, στις 31/12 σκυροδετήθηκε η επέκταση τοιχίου αντιστήριξης. Οι υπόλοιπες εργασίες θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες και θα ολοκληρωθούν σύντομα, ώστε το γήπεδο να μείνει κλειστό για το μικρότερο δυνατόν χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, έως τέλος Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του εργολάβου και στο 1ο Αθλητικό Κέντρο (Στάδιο Δάσους), ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα και τη συνολική του αναβάθμιση.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ AΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

02-01-2019

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ

Κατά τη χειμερινή περίοδο και στα πλαίσια της ετοιμότητας για την προστασία των πολιτών (και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων), από ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να εμφανισθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, ο Δήμος Χαϊδαρίου λειτουργεί θερμαινόμενους χώρους οι οποίοι έχουν καθοριστεί για να φιλοξενήσουν-προστατέψουν πολίτες.

Ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας και στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών και  ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Χαϊδαρίου θα λειτουργήσει θερμαινόμενο χώρο, από 2/1/2019 έως 3/1/2019, στο:

1ο ΚΑΠΗ ΧΑΙΔΑΡΪΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 5) για ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2105812080

Παρακαλούνται οι πολίτες να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες συμφώνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες ενόψει της επιδείνωσης του καιρού, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων, οι πολίτες πρέπει να κάνουν τις εξής ενέργειες, σύμφωνα με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία, αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους. 

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Παράλληλα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

-Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.

-Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.

-Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

-Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.

-Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζοί:

-Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

-Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση ή συνθήκες παγετού).

  Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Οι πιο θερμές ευχές από το 1ο ΚΑΠΗ

14-12-2018

Το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαϊδαρίου πλημμύρισε από χαρά και ζωντάνια τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Στις 6 Δεκεμβρίου, ηλικιωμένοι συμπολίτες μας μαζί με το προσωπικό του Γραφείου Τρίτης Ηλικίας και του Γραφείου Μνήμης "ΝόΟς" έφτιαξαν τα αγαπημένα  γλυκά των Χριστουγέννων, τραγούδησαν τα κάλαντα, κατασκεύασαν  κάρτες και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μια ζεστή γιορτή που διοργανώθηκε από το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τα περήφανα γηρατειά έστειλαν μήνυμα ελπίδας, χαράς και δημιουργίας για το νέο έτος με τις πιο ζεστές ευχές για όλο τον κόσμο.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ναουάφ Δαουάχερ, οι οποίοι ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ως Δήμος, δεν ξεχνάμε στιγμή τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Με ευθύνη η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, αλλά και να παρέχει αξιόλογες κοινωνικές υπηρεσίες όπως αυτές των ΚΑΠΗ με το ειδικό προσωπικό που διαθέτουν.

Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

copyrights © 2019 Evolution Projects