Δελτία Τύπου

Οι πιο θερμές ευχές από το 1ο ΚΑΠΗ

14-12-2018

Το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαϊδαρίου πλημμύρισε από χαρά και ζωντάνια τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Στις 6 Δεκεμβρίου, ηλικιωμένοι συμπολίτες μας μαζί με το προσωπικό του Γραφείου Τρίτης Ηλικίας και του Γραφείου Μνήμης "ΝόΟς" έφτιαξαν τα αγαπημένα  γλυκά των Χριστουγέννων, τραγούδησαν τα κάλαντα, κατασκεύασαν  κάρτες και στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, σε μια ζεστή γιορτή που διοργανώθηκε από το 1ο ΚΑΠΗ του Δήμου Χαϊδαρίου.

Τα περήφανα γηρατειά έστειλαν μήνυμα ελπίδας, χαράς και δημιουργίας για το νέο έτος με τις πιο ζεστές ευχές για όλο τον κόσμο.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Ναουάφ Δαουάχερ, οι οποίοι ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, σε όλους τους παρευρισκομένους.

Ως Δήμος, δεν ξεχνάμε στιγμή τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας. Με ευθύνη η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα, αλλά και να παρέχει αξιόλογες κοινωνικές υπηρεσίες όπως αυτές των ΚΑΠΗ με το ειδικό προσωπικό που διαθέτουν.

Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

14-12-2018

Δελτίο Τύπου

 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 14/12 η σχολική οικογένεια του 3ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου συγκέντρωσαν τρόφιμα για την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου, με σκοπό να διατεθούν σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Με την πράξη αυτή το 3ο Γυμνάσιο παρέδωσε το πιο σημαντικό μάθημα, αυτό της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Εκ μέρους του Δήμου, παρέλαβαν τα συγκεντρωμένα τρόφιμα ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Σταθάς. Ο Δήμαρχος συνεχάρει ιδιαίτερα του καθηγητές, τους μαθητές, τον Σύλλογο Γονέων και ιδιαίτερα την καθηγήτρια κ. Λαζικίδη για αυτή σπουδαία πρωτοβουλία, που προάγει την αγάπη και τη συναδέλφωση, την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των αδυνάτων.

Επεσήμανε , ότι αυτή η αλληλεγγύη θα πρέπει να αποκτά σταθερά και μόνιμα χαρακτηριστικά ώστε να βοηθάμε περισσότερο όσους έχουν ανάγκη ακόμα και όταν περάσουν οι γιορτές. Ωστόσο, για να μην υπάρχουν συνάνθρωποί μας που να ζούν στη φτώχια και στο περιθώριο πρέπει να δυναμώσει η συλλογική διεκδίκηση για δουλειά με δικαιώματα για όλο τον κόσμο, για ενίσχυση των φορέων Κοινωνικής Πρόνοιας που θα μεριμνούν για τις ζωές αυτών των ανθρώπων.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους του μαθητές και το διδακτικό προσωπικό, Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ειρήνη σε όλο τον κόσμο!

 

 

 

Μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα ανώμαλου δρόμου δημοτικών σχολείων

10-12-2018

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αγώνας Δρόμου για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας, με πολύ μεγάλη συμμετοχή νεαρών αθλήτών.

Στο τρέξιμο πήραν μέρος παιδιά από όλο τα Δημοτικά Σχολεία του Χαϊδαρίου, ενώ συνολικά συμμετείχαν πάνω από 250 μαθητές και μαθήτριες.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και διοργανώθηκε από το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χαϊδαρίου.

Η διαδρομή που ακολούθησαν έγινε μέσα στο χώρο του Βοτανικού Κήπου, ένα τοπίο ανεκτίμητου φυσικού κάλους που ενθουσίασε τους μικρούς δρομείς αλλά και τους γονείς που τους συνόδευαν.

Οι κατηγορίες που διαγωνίστηκα ήταν:

  • 600μ Γ- Δ Τάξη του Δημοτικού Αγοριών
  • 600μ Γ- Δ Τάξη του Δημοτικού Κοριτσιών
  • 1000μ Ε- ΣΤ Τάξη του Δημοτικού Αγοριών
  • 1000μ Ε- ΣΤ Τάξη του Δημοτικού Κοριτσιών

Οι μαθητές που συμμετείχαν μόνο κερδισμένοι μπορεί να είναι, μιας και ήρθαν σε επαφή με τις άξιες του ευ αγωνίζεσθε, τη συλλογική προσπάθεια και άμιλλα. Αξίες, δυσεύρετες σε μια κοινωνία που ο ανταγωνισμός και η λογική του θα επικρατήσει ο δυνατότερος, κυριαρχεί.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι ενώ στους νικητές κάθε κατηγορίας, απένειμαν μετάλλια ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Νίκος Καραγιάννης.

Συμβολή στη Διοργάνωση είχαν η Διοίκηση του Διομήδειου Κήπου με την ευγενική παραχώρηση του χώρου και ο προπονητής στίβου του ΓΣ Χαϊδαρίου Γιώργος Νούτσης για την προετοιμασία και διεξαγωγή των αγώνων.

Nέες Τεχνικές Παρεμβάσεις σε Σχολικές Μονάδες του Δήμου Χαϊδαρίου

19-11-2018

Δελτίο Τύπου

ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Συνεχίζοντας από το προηγούμενο διάστημα, ο Δήμος Χαϊδαρίου με την Τεχνική του Υπηρεσία προχώρησε σε δεκάδες τεχνικές παρεμβάσεις σε Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας.

Οι τεχνικές παρεμβάσεις έγιναν από την αυτεπιστασία του Δήμου, με ιδία μέσα και τα έξοδα καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό.

Ορισμένες μόνο από τις παρεμβάσεις αυτές αφορούσαν:

  • Αντικατάσταση μόνωσης στο δώμα, τοπικές αποκαταστάσεις και στεγανοποιήσεις της κεραμοσκεπής στο 13ο Νηπιαγωγείο
  • Εγκατάσταση 3 μεταλλικών ρολών ασφαλείας στο ισόγειο κτιρίου του 1ου Δημοτικού
  • Σφράγιση και στεγανοποίηση υαλοστατών σε δύο κλιμακοστάσια και μόνωση αρμών στο δώμα του 3ου Γυμνασίου
  • Υγρομόνωση και χρωματισμός όλων των εξωτερικών τοιχίων και στεγανοποίηση της κεραμοσκεπής του 17ου Νηπιαγωγείου
  • Κατάργηση της παλιάς καμινάδας του λεβητοστάσιου και τοποθέτηση νέας μεταλλικής τύπου wox στο 3ο Δημοτικό
  • Κατασκευή περιμετρικού συστήματος υδροσυλλογής και απορροής ομβρίων υδάτων από τη στέγη του 5ου Γυμνασίου

Οι μικρές και μεσαίες παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα σχολεία του Δήμου, προκειμένου να βελτιώνονται συνεχώς οι υποδομές, οι οποίες αποτελούν βασική προϋπόθεση για την παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στους μαθητές της πόλης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις πραγματοποιούνται σε ασφυκτικό πλαίσιο οικονομικής λειτουργίας των Δήμων, με μειωμένη την κρατική χρηματοδότηση πάνω από 65% τα τελευταία χρόνια!

Για αυτή την κατάσταση, απαιτούμε γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από κεντρικούς κρατικούς πόρους, με συμπαραστάτη το Χαϊδαριώτικό λαό, διεκδικούμε αυτά που έχουμε ανάγκη.

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Νέο πρόγραμμα για μέλλουσες μητέρες

22-10-2018

To τμήμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου γνωρίζοντας πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης, όσον αφορά την προετοιμασία για τον τοκετό και τη στήριξη της εγκύου, σχεδιάσαμε στον Δήμο μας με την συνδρομή Μαίας, πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για οποιαδήποτε απορία και βοήθεια.

Ιδιαίτερη βάση θα δοθεί στην ψυχική της ενδυνάμωση, προετοιμασία για τον τοκετό καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή (δέκα ατόμων), δύο ώρες εβδομαδιαία με διάρκεια ενός μήνα, σε αίθουσα ειδικά εξοπλισμένη, επί της οδού Ζάππα 4 (γρ.τρ.ηλικίας ΔΑΣΟΣ) και θα απευθύνεται σε επίτοκες μητέρες, κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης.

Οι κύκλοι των μαθημάτων θα είναι διαδραστικοί και συνεχόμενοι, ανάλογα με τις ανάγκες του πληθυσμού.

Οι εγγραφές είναι από 19-10-2018 έως 31-10-2018 στο τηλέφωνο Κοινωνικής Υπηρεσίας 213 2047374- Βασιλική Δήμου (Επισκέπτρια Υγείας).

Γραφείο Μνήμης

22-10-2018

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ξεκινά τη λειτουργία του γραφείου μνήμης «ΝόΟς», μια δομή που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους Χαϊδαρίου άνω των 55 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα  μνήμης  ή φροντίζουν μέλη της οικογένειας τους που πάσχουν από άνοια.

Στη συγκεκριμένη δομή θα παρέχονται, από Επισκέπτρια Υγείας και άλλες ειδικότητες, υπηρεσίες όπως ενημέρωση για τον τρόπο πρόληψης της άνοιας, δημιουργική απασχόληση, ενημέρωση για τις κοινωνικές παροχές, ευαισθητοποίηση της κοινότητας κλπ.

Όλες οι υπηρεσίες του γραφείου Μνήμης «ΝόΟς»  είναι δωρεάν και πραγματοποιούνται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στο τηλέφωνο: 210 5812080.

Η δομή φιλοξενείται στο κτίριο του ΚΑΠΗ Κέντρου  στην οδό Καρδίτσης 5.

Συνεχίζονται με επιτυχία για 3η συνεχόμενη χρονιά τα μαθήματα σε πρόσφυγες μαθητές σε σχολεία του Δήμου Χαϊδαρίου!

18-10-2018

Νέο γήπεδο 5Χ5 στο 6ο Γυμνάσιο

18-10-2018

Κατασκευή πεζογέφυρας στο Παλατάκι

17-10-2018

Σημαντική Εκδήλωση, υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου, στη Μονή Δαφνίου για την επανέναρξη λειτουργίας της μετά τις πολυετής εργασίες συντήρησής της.

13-10-2018

«ΣΙΣΥΦΟΣ ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ»

copyrights © 2019 Evolution Projects