Δελτία Τύπου

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου για τη διεκδίκηση της επιστροφής των 4 Σιντριβανιών του Πύργου ''Παλατάκι'' στο Φυσικό τους Χώρο !

25-04-2019

Δελτίο Τύπου

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής,  τη διεκδίκηση της επιστροφής των τεσσάρων (4)  σιντριβανιών, που πλαισίωναν τον Πύργο  «Παλατάκι»  και κοσμούσαν τον περίβολο του κτιρίου στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν.

Μετά την ολοκλήρωση πολύχρονης έρευνας,  εντοπίστηκαν και τα τέσσερα (4) σιντριβάνια του Πύργου «Παλατάκι», τα οποία είχαν πωληθεί στο Δήμο Αθηναίων,  το 1963.

Η επιστροφή των τεσσάρων (4) σιντριβανιών του Πύργου «Παλατάκι»  στο φυσικό τους χώρο, αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα για το Δήμο μας, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός ολοκληρωμένου ιστορικού χώρου, μνημείου της σύγχρονης ιστορίας μας, σπουδαίου φυσικού κάλους και αρχιτεκτονικής δομής.

Με την ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. αλλά και στη συνέχεια με κατάλληλα σχεδιασμένες και συγκεκριμένες ενέργειες,  επισκέψεις και αιτήματα, θα συνεχίσουμε ώστε να συμπληρωθούν τα  ιστορικής σημασίας κομμάτια, που λείπουν από ένα μνημείο - κόσμημα για ολόκληρη τη Δυτική Αττική.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

 

 

Ένα Αμαξίδιο για κάποιον που το έχει ανάγκη, ένα μάθημα πολύτιμο για τους Μαθητές των Σχολείων !

24-04-2019

Δελτίο Τύπου

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Ανηλίκων «Αγάπη για ζωή», συνέβαλλε στην ενημέρωση για την ορθή οδική συμπεριφορά και την  κινητοποίηση των σχολείων, προκειμένου να ανταποκριθούν στο κάλεσμα για ανακύκλωση καπακιών πολλοί μαθητές των σχολείων της πόλης μας.

Η ευαισθητοποίηση και η ανταπόκριση των σχολείων ήταν μεγάλη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός καπακιών και να δοθεί δωρεάν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας,  ένα αναπηρικό αμαξίδιο, απλού τύπου, το οποίο  θα δοθεί  σε  άπορο συμπολίτη μας με κινητικές δυσκολίες.

Επίσης, στην επιτυχία αυτής της δράσης συνέβαλαν Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι και οι κάτοικοι της πόλης, αφού ανταποκρίθηκαν και ανακύκλωσαν καπάκια σε διάφορα σημεία υπηρεσιών του Δήμου όπως στο Κολυμβητήριο, στα Αθλητικά Κέντρα, στο Δημαρχείο, στο ΕΡΕΙΣΜΑ και στo Πνευματικό Κέντρο (Πρώην ΝΕΛΕ).

Η δράση αυτή θα συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά με έναρξη τη νέα σχολική χρονιά.

Ως Δήμος, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες προκειμένου να ευαισθητοποιούμε τις μικρές ηλικίες, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στη διαπαιδαγώγησή τους.

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Θερμά Συγχαρητήρια από το Δήμο Χαϊδαρίου για την Άνοδο της Δάφνης Δαφνίου !

22-04-2019

Δελτίο Τύπου

Η Δάφνη Δαφνίου στην Α2! Έκανε Περήφανο Όλο το Χαϊδάρι!

Η Δάφνη Δαφνίου ανέβηκε στο πιο «ψηλό σκαλί» της Β Κατηγορίας στο Basket, κατακτώντας την άνοδο στην Α2, κάνοντας, κάθε Χαϊδαριώτη περήφανο για αυτή την επιτυχία.

Τα πιο θερμά συγχαρητήρια εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, στους ανθρώπους της Δάφνης Δαφνίου. Ιδιαίτερα, στους πρωτεργάτες αυτής της τεράστιας επιτυχίας, στους μπασκετμπολίστες, στο προπονητικό team, στη Διοίκηση της ομάδας και τους πιστούς Χαϊδαριώτες φιλάθλους που ο καθένας με τον τρόπο του και δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό, συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του άθλου!

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου, βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την πορεία της προς την κορυφή! Οι προσδοκίες με την άνοδο μεγαλώνουν, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε και στις μελλοντικές επιτυχίες!

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Σταθερά και πάλι, στο πλάϊ των εργαζομένων ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος

18-04-2019

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ναουάφ Δαουάχερ, παραβρέθηκαν την Τετάρτη 10 Απρίλη, στα Δικαστήρια όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα για 52 εργαζόμενους συμβασιούχους οι οποίοι υπηρετούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου και 13 εργαζόμενους συμβασιούχους οι οποίοι έχουν προσληφθεί, μέσω 8μηνων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η Δημοτική Αρχή, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, υπερασπίστηκε το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων σε μόνιμες θέσεις εργασίας, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος κατά την ακροαματική διαδικασία, «πρόκειται για εργαζόμενους, οι οποίοι στελεχώνουν τους Παιδικούς Σταθμούς και άλλες υπηρεσίες του Δήμου μας. Δίχως αυτούς, δε θα μπορούσε ο Δήμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις που υπάρχουν. Έχουν συμβάλει καθοριστικά με τη δουλειά τους στην ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους Δημότες μας. Είναι απολύτως απαραίτητοι και πρέπει να μονιμοποιηθούν

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει η Απόφαση του Δικαστηρίου.

Η μοναδική λύση που θα δώσει τέλος στην εργασιακή ομηρία που βρίσκονται και στα οξυμένα προβλήματα των Υπηρεσιών του Δήμου, είναι η μονιμοποίηση στις θέσεις τους.

Αυτό προσκρούει στην απαγόρευση από την κυβέρνηση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το δίκιο των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα.

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Στο κόλπο της βρώμικης προεκλογικής επίθεσης στη Δημοτική Αρχή και η Συνδικαλιστική μαφία

16-04-2019

Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση που η παράταξη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (συνδικαλιστική έκφραση του ΠΑΣΟΚ) αποτελώντας τη μειοψηφία στο σωματείο εργαζομένων, στην προεκλογική αναμπουμπούλα, βρήκε ευκαιρία να λασπολογήσει εναντίον της Δημοτικής Αρχής, βρίσκοντας φιλόξενο χώρο προβολής σε τοπικά ΜΜΕ που στηρίζουν συγκεκριμένο υποψήφιο Δήμαρχο και έχουν κάνει την μη «αντικειμενική» δημοσιογραφία, επιστήμη.

Η συνδικαλιστική μαφία αφού σέρνει το σωματείο στα δικαστήρια γιατί έφαγε στραπάτσο στις εκλογές από τους εργαζόμενους του Δήμου, αφού δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα στους συμβασιούχους να εγγράφονται στο σωματείο, σαν γνήσιοι εργατοπατέρες μπροστά στις εκλογές, θυμήθηκαν τάχα να μας κάνουν μαθήματα συνδικαλισμού, καθώς τους έπιασε ο πόνος δήθεν για τα εργατικά συμφέροντα.

Η Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου είναι από τις λίγες που πήραν απόφαση στήριξης των εργαζόμενων και καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ, ενώ ήδη έχει καταβληθεί και η τέταρτη δόση όπως είχε συμφωνηθεί με τους εργαζόμενους.   Αλήθεια τι ανησυχεί τη συνδικαλιστική μαφία; Υπάρχει συμφωνητικό με τους εργαζόμενους για την καταβολή της 5ης δόσης εντός του 2019 και το γνωρίζουν καλά.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί στους εργαζόμενους και το πόσο που αντιστοιχεί στις αγωγές για το 13ο και 14ο μισθό, που είχαν περικοπεί από την αντεργατική επέλαση στα δικαιώματα των εργαζομένων, που εξαπέλυσαν οι κυβερνήσεις όλων των παραλλαγών τα τελευταία χρόνια, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, τις οποίες στήριξε η Συνδικαλιστική «Ανατροπή».

Η Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, ήταν συνεπέστατη σε κάθε εργασιακό θέμα που προέκυψε στη θητεία της. Μήπως η όλη ανησυχία τους προκύπτει από το ότι αν δεν επανεκλεγεί αυτή η Δημοτική Αρχή, μπορεί να έχουν περιπέτειες και μάλιστα από τον υποψήφιο Δήμαρχο που υποστηρίζουν ανοιχτά;;;

Η Συνδικαλιστική «Ανατροπή» βέβαια δεν έχει βγάλει τσιμουδιά όλα αυτά τα χρόνια για τις ευθύνες των κυβερνήσεων που πετσόκοψαν τα επιδόματα και άλλα εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους των ΟΤΑ. Μάλιστα ξιφουλκεί εναντίον της Δημοτικής Αρχή του Χαϊδαρίου, που είναι από τις ελάχιστες που από θέση αρχής, δεν άσκησε έφεση στην δικαστική απόφαση δικαίωσης των εργαζομένων, με κίνδυνο μάλιστα καταλογισμού από τις εποπτεύουσες αρχές, τη στιγμή που οι πολιτικοί συνοδοιπόροι των εργατοπατέρων της Συνδικαλιστικής «Ανατροπής» «σφύριζαν κλέφτικα» και επικαλούνται φτηνές δικαιολογίες,  για να αποφύγουν να ψηφίσουν τις σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μην αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Για να τελειώνουμε με τη φάρσα των εργατοπατέρων της «συνδικαλιστικής ανατροπής» και στο Δήμο μας, να τους συμβουλέψουμε να συνεχίσουν να συμπορεύονται με τους τοπικούς επιχειρηματίες και να εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, γιατί το κάνουν με μεγαλύτερη επιτυχία.   

Υ.Γ. Επειδή είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι τις εκλογές και το αποτέλεσμα τους μπορεί να τους ξαναστεναχωρήσει, να τους συμβουλέψουμε επίσης, να είναι πιο προσεκτικοί όταν πηγαίνουν σε πολιτικές εκδηλώσεις με το μπλοκάκι και το στυλό για να καταγράφουν τους εργαζόμενους, σαν να πρωταγωνιστούν στην κωμωδία η «κόρη μου η σοσιαλίστρια».

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο μας και ο λαός του Χαϊδαρίου γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση μας στο πλευρό όσων αγωνίζονται για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, τη στάση μας στο πλευρό των εργατικών αγώνων και τους έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου δίπλα στο τένις! Θα φιλοξενήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα U12

10-04-2019

Την προσεχή Πέμπτη 11/04 θα ξεκινήσει στο Χαϊδάρι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις U12 που θα ολοκληρωθεί την άλλη Κυριακή 21 Απριλίου, με την συμμετοχή 396 κοριτσιών και αγοριών.

Για την διοργάνωση ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος δήλωσε σχετικά:

«Φίλοι και φίλες. Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε για πρώτη φορά στο Χαϊδάρι, τα παιδιά και τους συνοδούς τους, που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης U12, από τις 11 έως τις 21 Απριλίου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Α’ Αθλητικού Κέντρου Χαϊδαρίου, στη περιοχή του Δάσος, που διαθέτει συνολικά 7 γήπεδα Αντισφαίρισης.

Μας τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Ζαννιά, να φιλοξενήσουμε τους συγκεκριμένους αγώνες, καθώς αναγνωρίζεται η μεγάλη προσπάθεια για την συντήρηση, βελτίωση και αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας. Αναγνωρίζεται ταυτόχρονα και η μεγάλη προσφορά του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου, που οφείλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην πρόεδρο κ. Χατζή.

Ο Αθλητισμός όπως και ο πολιτισμός, αποτελούν για τη Δημοτική Αρχή, βασική προτεραιότητα καθώς συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη και πολύπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών. Γι’ αυτό το λόγο, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα, την αναβάθμιση των υποδομών του Δήμου μας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούμε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις σε πολλά διαφορετικά αθλήματα.»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τένις Σπύρος Ζαννιάς είπε:

 «Φίλοι και φίλες. Ο Δήμος Χαϊδαρίου μας έχει εκπλήξει τα τελευταία χρόνια, με την αναβάθμιση των Αθλητικών του Εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να φιλοξενεί πολλές και σημαντικές Διοργανώσεις σε πολλά Αθλήματα.

Ακόμη πιο σημαντική είναι η προσπάθεια του Δήμου να αναδείξει τον Αθλητισμό σαν «Κοινωνικό Αγαθό». Αυτό οφείλεται στην γενικότερη πίστη των ανθρώπων που ασχολούνται με την Διοίκηση του Δήμου και κυρίως του Δημάρχου κ. Μιχάλη Σελέκου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. και ολόκληρης της Οικογένειας του Ελληνικού Τένις θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκο για την ζεστή και ανθρώπινη φιλοξενία των Αθλητριών και Αθλητών μας και των γονιών τους, σε μια ευαίσθητη ηλικία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, όπως αυτή της κατηγορίας των 12 ετών. Συμμετέχουν 396 κορίτσια και αγόρια.

Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Νίκο Καραγιάννη, οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον ΑΟΑ Χαϊδαρίου και στην ικανή Πρόεδρό του κ. Δήμητρα Χατζή, για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του Πρωταθλήματος.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, για καλούς και έντιμους Αγώνες και είμαστε βέβαιοι ότι, η Διοργάνωση θα είναι άψογη.»

Τέσσερα Νέα, Μεγάλα Έργα στο Χαϊδάρι για την Αναβάθμιση της Ζωής των Κατοίκων

05-04-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τέσσερα σημαντικά έργα για την πόλη, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΕΣΠΑ 2014-2020, ΟΧΕ/ΒΑΑ), για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της περιοχής Αγ. Γρηγορούσας.

Πρόκειται για την Ανάπλαση της οδού Φαβιέρου, τη Δημιουργία Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στο Παλατάκι, την Ανάπλαση του Ανοιχτού Θεάτρου της Γρηγορούσας και την Ανακατασκευή του Γ’ ΚΑΠΗ (Πλατεία Σινασσού), συνολικού προϋπολογισμού 1.515.900,00 €.

Πλέον μπορούμε να πούμε ότι τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις χρόνων γίνονται πια πραγματικότητα και σε μια σημαντική περιοχή του Χαϊδαρίου, την περιοχή της Αγ. Γρηγορούσας, θα αναβαθμιστούν οι υποδομές για τη διαβίωση των κατοίκων, την αναψυχή αλλά και την πολιτιστική δημιουργία.

 Πιο συγκεκριμένα, τα νέα έργα του Δήμου Χαϊδαρίου που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ, είναι:

1.«ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΑΒΙΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ»

Το έργο αυτό, αφορά την ανακατασκευή της οδού Φαβιέρου από τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι και την οδό Αγίας Τριάδος.

Κύριες παρεμβάσεις για το έργο αυτό, είναι: Αύξηση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού, δημιουργία θέσεων στάθμευσης, αύξηση του πρασίνου, τοποθέτηση δικτύου ηλεκτροφωτισμού τόσο για τα πεζοδρόμια όσο και για τον οδικό φωτισμό (Δράση που θα ενταχθεί στη συνέχεια στην ΟΧΕ), τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (στάσεις συγκοινωνίας, στέγαστρα και καθιστικά, κάδοι κ.λ.π.), πλήρες σύστημα άρδευσης.

Η αναβάθμιση και ανακατασκευή της οδού Φαβιέρου θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής της Αγ. Γρηγορούσας. Επιδιώκοντας, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων με πρόσβαση σε νέες υποδομές, καθώς και την ουσιαστική ενίσχυση των μικρών επαγγελματιών με τη συνολική βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο προϋπολογισμός του Έργου ανέρχεται στο ποσό των 680.500,00 €.

2.  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Το έργο αυτό, αφορά την ανακαίνιση του κτιρίου «Ιστορικό» που βρίσκεται σε άμεση εγγύτητα με το «Παλατάκι».

Στη μελέτη, προβλέπεται η διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου ως Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, ενέργεια η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική διαδρομή του Δήμου Χαϊδαρίου, δεδομένου ότι στη πόλη μας λειτούργησε το Block 15, ο χώρος μαρτυρίου και θανάτου χιλιάδων αγωνιστών στα χρόνια της γερμανικής κατοχής.

Παράλληλα, με τη δημιουργία Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης, συνεχίζουμε και ενισχύουμε τη διεκδίκησή μας για την απόδοση του Μπλόκ 15 στο Χαϊδαριώτικο λαό και την ανάδειξή του σε επισκέψιμο Ιστορικό τόπο, ώστε να μάθουν οι νέες γενιές την ιστορία του τόπου τους, τις θηριωδίες του φασισμού και τους μεγαλειώδους αγώνες του λαού μας που όρθωσε το ανάστημά του.

Το κτίριο ΙΣΤΟΡΙΚΟ, το οποίο πρόκειται να ανακατασκευαστεί, είναι κατασκευασμένο περίπου από το 1854 και ήταν βοηθητικό κτίριο του Πύργου ΠΑΛΑΤΑΚΙ.

Μέχρι προσφάτως στέγαζε Δημοτικό Αναψυκτήριο και με την υλοποίηση της παρούσας έγκρισης, προβλέπεται να μετατραπεί σε Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης  σηματοδοτώντας ουσιαστικά, την ιστορική ανάδειξη μιας ιδιαίτερα σημαντικής περιόδου για την πόλη μας, με πλούσια διδάγματα για τη νέα γενιά από εκείνη την περίοδο.

Το Μουσείο θα περιλαμβάνει:

  1. Τον κύριο χώρο εκθεμάτων και την αίθουσα ψηφιακών μέσων,
  2. Τη βιβλιοθήκη και το χώρο αναγνωστηρίου,
  3. Το χώρο φωτορεαλιστικής αναπαράστασης του μαρτυρίου των Αγωνιστών,
  4. Αίθουσα προβολών και περιοδικών εκθέσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται και η προμήθεια πλήρους οπτικοακουστικού και διαδραστικού εξοπλισμού, για την παροχή πλήρους ενημέρωσης προς τους επισκέπτες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 128.000 €

3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΟΥΣΑΣ

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, για την αναβάθμιση του υφιστάμενου υπαίθριου θεάτρου επί της οδού Ικάρου, Σκρά, Πυθαγόρα και Έλλης, προχωρά στην υλοποίηση έργου, που αφορά σε λειτουργικές βελτιώσεις ανακατασκευής και σημαντική ενίσχυση των υποδομών του χώρου αυτού.

Ειδικότερα, στο έργο περιλαμβάνονται:  η αναδιάταξη  και ανακατασκευή των κερκίδων με αναβαθμούς πρασίνου, της σκηνής και των χώρων υποδοχής, την κατασκευή στεγάστρων, αποθηκευτικού χώρου, wc και υπαίθριου χώρου άθλησης. 

Τέλος, θα τοποθετηθεί πλήρες δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, καθώς και το σύστημα άρδευσης για τους χώρους πρασίνου.

Το υπάρχον θέατρο είναι κατασκευασμένο από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και άρα σήμερα δεν καλύπτει τις ανάγκες υπαίθριων δραστηριοτήτων της περιοχής, είναι δυσλειτουργικό αφού δεν περιλαμβάνει βοηθητικές υποδομές για την κάλυψη εκδηλώσεων.

Το θέατρο και οι λοιπές διαμορφώσεις του, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από σκυρόδεμα, καθιστώντας το χώρο αφιλόξενο προς τον επισκέπτη . 

Βασικός στόχος της ανάπλασης είναι η αναβάθμιση και η χρήση του δημοτικού χώρου από όλο το εύρος των ηλικιακών ομάδων. Επιδιώκουμε ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει χώρο πολιτισμού όπου θα πραγματοποιούνται σταθερά μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις συμβάλλοντας στη ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 210.000 €.

  1. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Γ΄ ΚΑΠΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΝΑΣΣΟΥ

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Γ’ ΚΑΠΗ στην περιοχή της Αγ. Γρηγορούσας (πλατεία Σινασσού), είναι κατασκευασμένο προ αρκετών δεκαετιών και δεν διαθέτει βασικές υποδομές λειτουργίας, για την παροχή πλήρους εξυπηρέτησης των ηλικιωμένων της περιοχής.

Στο πλαίσιο του ενταχθέντος έργου, προβλέπεται ανακατασκευή της κτιριακής εγκατάστασης, με κύριες παρεμβάσεις την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων, ανακατασκευή των δαπέδων και τοποθέτηση μονώσεων, η τοποθέτηση νέου, σύγχρονου και πλήρους δικτύου ηλεκτροφωτισμού και των λοιπών δικτύων υποδομών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του έργου αυτού προβλέπονται:

  • Παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Γ’ ΚΑΠΗ με παγκάκια, πράσινο και στέγαστρα,
  • Η προμήθεια δύο οχημάτων, ενός οχήματος τύπου VAN και ενός ηλεκτροκίνητου επιβατικού, για τις μετακινήσεις των ηλικιωμένων και για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στην εγκατάσταση αυτή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 497.440 €.

Ανακεφαλαιώνοντας, τα τέσσερα αυτά έργα που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα ΟΧΕ/ΒΑΑ, Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης ΑΣΔΑ), βρίσκονται στην περιοχή ή στις παρυφές της περιοχής Αγ. Γρηγορούσας και η υλοποίησή τους θα συμβάλλει ουσιαστικά και καθοριστικά στην αναβάθμιση της περιοχής Αγ. Γρηγορούσας.

Επόμενο βήμα της ένταξης των έργων αυτών, είναι η έναρξη υλοποίησής τους (δημοπράτηση, ανάθεση, κατασκευή), σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (έτη: 2019, 2020, 2021), ώστε να γίνει πραγματικότητα η ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, στο βαθμό που αφορά το Δήμο Χαϊδαρίου.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Μεγάλη Συμμετοχή Παιδιών στην εκδήλωση "Κάτι Παίζει στο Χαϊδάρι"

04-04-2019

Ο σύλλογος για το παιδί «Ο Παλμός της Νέας Ζωής», υπό την αιγίδα του Δήμου Χαϊδαρίου, πραγματοποίησε εκδήλωση με επίκεντρο το παιδί τη Κυριακή 31 Μαρτίου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.

Στην αίθουσα έγινε το αδιαχώρητο, εκατοντάδες παιδιά και γονείς ανταποκρίθηκαν και διασκέδασαν με το ποικίλο πρόγραμμα, που με φροντίδα επιμελήθηκαν οι διοργανωτές.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παιδική Χορωδία του Δήμου Χαϊδαρίου, χορευτικά από τη Σχολή Lillium της Αργυρώς Φρουζάκη, stand-up comedy από τον Κώστα Γόνη και να διασκεδάσουν με Κλόουν.

Παράλληλα, συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό τμήμα διαφόρων ειδών, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, σε άπορους και οικονομικά ασθενείς συνανθρώπους μας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε του συντελεστές της παράστασης και ιδιαίτερα τον κ. Ανδρέα Τασσόπουλο, για το εξαιρετικό πρόγραμμα καθώς και τους παρευρισκόμενους για τη σημαντική βοήθεια με την προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Το Γαρ πολύ της Θλίψεως Γεννά Παραφροσύνη!

28-03-2019

Για μια ακόμα φορά ο κ. Σπηλιόπουλος και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Πολίτες σε Δράση», αποδεικνύουν περίτρανα με τη στάση τους ότι λειτουργούν όχι μόνο ως κυβερνητικοί εκπρόσωποι, απολογητές και χειροκροτητές μιας ανάλγητης, αντιλαϊκής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής, αλλά - ακόμα χειρότερα - αφού μπροστά στην αγωνία τους να συγκρατήσουν τον κόσμο που τους πίστεψε και τους ψήφισε, ενώ τώρα τους γυρίζει καθημερινά την πλάτη, προσπαθούν με λάσπη και αισχρά δημοσιεύματα, να παραφράσουν και να αλλοιώσουν το νόημα της ανακοίνωσης της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.

Προφανώς, ο κ. Σπηλιόπουλος, για μια ακόμα φορά ξεχνάει,  να αναφερθεί στις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προσφυγικά κύματα. Ξεχνάει, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ σε μια σειρά χώρες. Κυρίως ξεχνάει, προφανώς συνειδητά, τον επαίσχυντο ρόλο της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ, στο να δεθεί η χώρα μας όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Παραθέτουμε, στον παρακάτω σύνδεσμο, ολόκληρη την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής με τίτλο «Εγκλωβισμένοι στην εξαθλίωση χιλιάδες πρόσφυγες» προκειμένου να υπάρξει πλήρης εικόνα για τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα που έχουμε.

Αλήθεια, είναι ρατσισμός και ξενοφοβία να απαιτούμε να κλείσουν τα HOT SPOT και να ζήσουν οι πρόσφυγες σε σπίτια, σε ανθρώπινες συνθήκες;

Αλήθεια, «εξυπηρετούμε σκοτεινά κέντρα» επειδή απαιτούμε να δοθούν στους πρόσφυγες ταξιδιωτικά έγγραφα και να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου, να διασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλισθεί στέγη για όλους, να καταργηθούν οι συμφωνίες ποσόστωσης που εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας;

Η κατρακύλα του κ. Σπηλιόπουλου, προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια και να αθωώσει την κυβερνητική πολιτική, δεν έχει όρια.

Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος,  μπορεί εύκολα να συγκρίνει τις προτάσεις μας για τη βελτίωση της ζωής των προσφύγων και την επίλυση των προβλημάτων τους-  με την παραπληροφόρηση,  που φτάνει στα όρια της χυδαιότητας, μέσω της ανακοίνωσης του κ. Σπηλιόπουλου.

Οι Χαϊδαριώτες,  αλλά και συνολικά ο λαός μας, γνωρίζει πως υποδέχτηκε και στηρίζει η Δημοτική Αρχή τους πρόσφυγες, όπως γνωρίζουν και ποιοι αντιπαλεύουν τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές απόψεις που εκφράζονται σε πολλούς Δήμους.

Προτείνουμε στον κ. Σπηλιόπουλο να μπει στον κόπο να κάνει μια βόλτα στον Σκαραμαγκά και να ενημερωθεί για την κατάσταση στα άλλα «Κέντρα Φιλοξενίας» και να μας πει αν αυτές είναι ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, χιλιάδων συνανθρώπων μας (οι 3.000 χιλιάδες από αυτούς, στο Σκαραμαγκά).

Εμείς δεν θα συνεχίσουμε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τον κ. Σπηλιόπουλο, ο οποίος είναι φανερό ότι κινείται και ζει εκτός της πραγματικής ζωής του λαού μας αλλά και των προσφύγων. Πιθανά  οι «επιτυχίες» της «πρώτης φορά αριστερά» Νατοϊκής κυβέρνησης τον έχουν τυφλώσει.

 

Υ.Γ. 1

Το προσφυγικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να το χρησιμοποιεί ο κ. Σπηλιόπουλος για «μικροπολιτική» πολεμική μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές. Να  θυμίσουμε μόνο, ότι σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, ο κ. Σπηλιόπουλος ήταν από τους πρώτους που εγκωμίαζε τη στάση που κράτησε η  Δημοτική Αρχή,  απέναντι στο Προσφυγικό.

Ας μας απαντήσει λοιπόν τι άλλαξε 2 μήνες πριν τις εκλογές;;;

Υ.Γ. 2

Να μεταφέρει ο κ. Σπηλιόπουλος στην Κυβέρνηση, τα «συγχαρητήρια» μας για την επέμβαση των ΜΑΤ σε Καλλιθέα και Λιόσια, απέναντι σε σωματεία, συλλόγους και φορείς που διαδήλωναν και προσπάθησαν να εμποδίσουν τη συμμετοχή των φασιστών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση! Έπειτα από 4 χρόνια συγκυβέρνησης με την ακροδεξιά του Καμμένου, τους εναγκαλισμούς με τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο και την κωλυσιεργία της δίκης τους, τα συγχαρητήρια του Τράμπ, της ΕΕ, του ΣΕΒ και όλων των «διαβολικά καλών» τύπων με τους οποίους συναγελάζεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θυμηθήκατε ότι είστε τάχα αριστεροί και αντιφασίστες!!!

Σας αφήνουμε στη μήνι του λαού!!!

Διανομή Ειδών Προσωπικής Υγιεινής από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου & την Ένωση ''Μαζί για το Παιδί''

20-03-2019

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Χαϊδαρίου και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» στις 07/03/2019 πραγματοποιήθηκε διανομή ειδών προσωπικής υγιεινής για τις ετήσιες ανάγκες κοριτσιών 12 – 18 ετών.  Τα κορίτσια που τα προμηθεύτηκαν ήταν από το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου και προέρχονταν από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Η διανομή του προϊόντος έγινε στο χώρο του Δημαρχείου του Δήμου Χαϊδαρίου από ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» και αφορούσε 35 κορίτσια. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και με την παρουσία ενός ατόμου από το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας και ενός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαϊδαρίου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία μας την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

copyrights © 2020 Evolution Projects