Δελτία Τύπου

Μαζική κινητοποίηση υπεράσπισης της Υγείας του λαού

18-03-2019

Για την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνας πάνω από 35 σωματεία, μαζικοί φορείς και η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου συντόνισαν τα βήματά τους και διαδήλωσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκινώντας από την είσοδο του νοσοκομείου «Αττικόν». Πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που λήφθηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου.

Στην κεντρική ομιλία ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος τόνισε,

«Η σημερινή συγκέντρωση εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά και την απαίτησή μας να διεκδικήσουμε Δημόσια- Δωρεάν και ποιοτική Υγεία για το λαό.

Τα θέματα της Υγείας μας αφορούν όλους…»

«Υποχρηματοδότηση, μείωση προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, συρρίκνωση κλινικών και εργαστηρίων, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χτύπημα των προνοιακών δομών κόψιμο αναπηρικών ποσοστών και συντάξεων, έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, ράντζα στους διαδρόμους με ασθενείς σε δημόσια θέα με ορούς και καθετήρες.

Πολύμηνες αναμονές για Ιατρικά ραντεβού και πολύωρες στα επείγοντα περιστατικά, πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία, έλλειψη ασθενοφόρων, χημειοθεραπεία σε καρέκλες και βέβαια τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που πολλές φορές τρέχει κυριολεκτικά χωρίς ανάσα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς…»

Ενώ συνέχισε την ομιλία του λέγοντας, «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες, υλοποιώντας και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μαζί με το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, διαλύει μεθοδικά και το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας». «Είναι τουλάχιστον κοροϊδία», είπε σε άλλο σημείο, « να ισχυρίζονται η κυβέρνηση και το υπουργείο ότι θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες προς τους ασθενείς, την ίδια ώρα που όλα αρχίζουν και τελειώνουν με τη λογική της ανταποδοτικότητας, του κόστους - οφέλους, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης(...).»

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Χαϊδαρίου, από το «Αττικό» και μέσω της Καραϊσκάκη η πορεία κατέληξε στην είσοδο του «Δρομοκαΐτειου».

Βασικά αιτήματα των μαζικών φορέων είναι:

 • Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
 • Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
 • Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου.
 • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.
 • Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.
 • Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.
 • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
 • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Με Μεγάλη Επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Χαϊδαρίου!

12-03-2019

Αποκριάτικοι ρυθμοί, ξέφρενοι χοροί, φαντασία και πολύχρωμες στολές έδωσαν το στίγμα της Κυριακής της Αποκριάς, με τους καρναβαλιστές να κατακλύζουν κάθε σημείο από την αρχή της κεντρικής οδού Καραϊσκάκη έως το τέλος της.

Η παρέλαση των Καρναβαλιστών ξεκινούσε από την πλατεία Δημοκρατίας (πρώην Αίθριο) και τερμάτιζε στην Πλατεία Ηρώων όπου στήνονταν ένα ξέφρενος υπαίθριος χορός.

Στη μεγάλη παρέλαση του Χαϊδαριώτικου Καρναβαλιού συμμετείχαν χιλιάδες Χαϊδαριωτών αλλά και επισκέπτες κόσμου από τους γειτονικούς Δήμους.

Πρωταγωνιστές, φυσικά ήταν τα παιδιά αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι με τη ζωντάνια τους και το κέφι τους απογείωσαν τη διασκέδαση ολόκληρης της παρέλασης. Ομάδες με εντυπωσιακές στολές, ευφάνταστα άρματα και παιδάκια από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία με τους γονείς τους, κατέκλεισαν τους δρόμους της πόλης, ενώ μαζί τους ήταν το «Έρεισμα», ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής, το Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, οι Σύλλογοι Άνω και Κάτω Αφαίας, οι Σχολές Χορού Lillium και Dance Club αλλά και πολλά γκρουπ από παρέες.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε και στις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν από την Τσικνοπέμπτη και το Γλέντι των ΚΑΠΗ, συνεχίστηκαν με το Πάρτι των παιδιών στον πεζόδρομο του Δάσους και τη μεγάλη παρέλαση μασκαράδων και αρμάτων την Κυριακή, με το κάψιμο του καρνάβαλου στη Γιαννιώτικη Τζαμάλα το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία την Καθαρά Δευτέρα με τα παραδοσιακά Κούλουμα στο Δαφνί και το πέταγμα του χαρταετού από το πρωί έως αργά το απόγευμα!

Για μία ακόμα χρόνια, τις εκδηλώσεις αγκάλιασαν πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών. Η συμμετοχή νέων και παιδιών την ημέρα της παρέλασης ξεπέρασε κάθε προσδοκία με χιλιάδες καρναβαλιστών να γεμίζουν ασφυκτικά το κέντρο της πόλης.

Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε χρόνο με το χρόνο τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, αλλά κυρίως, θα φροντίζουμε σταθερά να έχουν πρόσβαση σε αυτές όλος ο κόσμος, παιδιά, νεότεροι αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, γιατί όλοι δικαιούνται άμεση πρόσβαση στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε, τους μαζικούς φορείς τις πόλεις μας, τα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων, τους Εθνικοτοπικούς Συλλόγους και τις Σχολές Χορού, οι οποίοι απέδειξαν ότι όταν έχουν ελεύθερο βήμα έκφρασης και συμμετοχής μπορούν να παίζουν σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου.

Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους!

Του Χρόνου και πάλι εδώ, για το Χαϊδαριώτικο Καρναβάλι 2020!

Σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαϊδαρίου

12-03-2019

Την Τρίτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής με βασικό θέμα να προγραμματιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτιρίων και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, με την τοποθέτηση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο.

 Στη συνάντηση, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώτα Παναγιωτάκου. Εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής παρευρέθηκε στη συνάντηση ο Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ιωάννης Ντρούκας.

Στην συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, εξετάστηκε διεξοδικά η δυνατότητα σύνδεσης δημοτικών κτηρίων και σχολείων της πόλης μας στο δίκτυο φυσικού αερίου της εταιρείας. Οι συνδέσεις θα γίνονται Δωρεάν και ο Δήμος θα προχωρήσει σταδιακά στην αντικατάσταση όλων των καυστήρων στις υποδομές του. Αποτέλεσμα της σύνδεσης με το δίκτυο θα είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενων υποδομών και παράλληλα την οικονομικότερη διαχείρησή τους.

Άμεσα η αντικατάσταση θα προχωρήσει στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου. Σταδιακά θα ξεκινήσει η επέκταση  του δικτύου σε περιοχές που δεν υπάρχει, ώστε να εξυπηρετηθούν τόσο οι πολίτες όσο και τα δημοτικά κτήρια.

Ως Δημοτική Αρχή, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε οι σύγχρονες τεχνολογίες ενέργειας να αξιοποιούνται στις Δημοτικές Υποδομές, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τους.

Όλα έτοιμα για το Μεγάλο αποκριάτικο Καρναβάλι στο Χαϊδάρι!

10-03-2019

Όλα έτοιμα για τη Mεγάλη Γιορτή του Καρναβαλιού!

ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Κυριακή 10 Μαρτίου

Με συμμετοχή που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, οι Χαϊδαριώτες , μικροί και μεγάλοι, είναι έτοιμοι για τη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Οι ομάδες των σχολείων, των Παιδικών Σταθμών και οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι που θα συμμετέχουν, ετοιμάζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την αποκριάτικη παρέλαση.

Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή είναι τετραπλάσια από πέρυσι και όλα δείχνουν ότι το κέντρο του Χαϊδαρίου θα πλημμυρίσει από μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές.

Το party ξεκινά το Σάββατο 9/3 στις 18:00

στον Πεζόδρομο στο Δάσος Χαϊδαρίου!

 Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Το Χαϊδάρι ομορφαίνει ...

08-03-2019

Σε δεκάδες σημεία, όπου μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα κυριαρχούσαν στους τοίχους Δημοτικών κτηρίων, Αθλητικών εγκαταστάσεων, Σχολείων και Πλατειών, έγινε εικαστική παρέμβαση- με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής - αντικαθιστώντας τα,  με όμορφες αναπαραστάσεις από τη ζωή, με ζωηρά χρώματα και κυρίως με μηνύματα ανθρωπιάς.

Με πρώτο το Δημαρχείο, οι τοίχοι του οποίου «διηγούνται» τη σύγχρονη Οδύσσεια ενός λαού, για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Για να μην ξεχνά κανένας,  τις αιτίες που φέρνουν πόλεμο και ξεριζωμό.

Και με αυτόν τον τρόπο, η Δημοτική Αρχή, θέλησε να τονίσει, την βαθιά ανθρώπινη στάση που κράτησε ο Χαϊδαριώτικος λαός απέναντι στους πρόσφυγες που έφτασαν στην πόλη μας.

Σειρά πήραν το Κολυμβητήριο, η πλατεία Ηρώων, το ΕΠΑΛ, ο χώρος του Συνδέσμου Νεοφωκαέων Προσφύγων Χαϊδαρίου και τα περισσότερα Σχολεία της πόλης μας.

Σε πείσμα όσων θεωρούν, πως τάχα θίγεται η αισθητική τους – κάνοντας επί της ουσίας μικροπολιτική – εμείς θα απαντήσουμε με τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, μέχρις ότου, κάθε τέτοιο σημείο της πόλης μας, να γίνει πομπός,  απ’ όπου θα στέλνει μηνύματα και θα αναδεικνύει αξίες όπως αυτές της Ειρήνης, της Μόρφωσης, του Πολιτισμού και της Συναδέλφωσης των λαών. 

Δήλωση Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

08-03-2019

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε περιοδεία με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκο σε εργαζόμενες γυναίκες των τμημάτων καθαριότητας και πρασίνου. Ακλούθησε μαζική σύσκεψη των εργαζόμενων γυναικών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου με ομιλητές το Δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο και τη Δημοτική Σύμβουλο Στέλλα Χατζηστεργίου.

Έπειτα από τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Σαν σήμερα, πριν από 109 χρόνια, καθιερώθηκε η 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, έπειτα από πρόταση της Κλάρα Τσέτκιν, ως αποτέλεσμα των μεγάλων εργατικών αγώνων στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σακραμέντο των ΗΠΑ, στους οποίους πήραν μέρος εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες εργαζόμενες, για πρώτη φορά τόσο μαζικά στην ιστορία της σύγχρονης ανθρωπότητας.

Τότε, όπως και σήμερα, διεκδικούσαν τη κάλυψη των βασικών τους αναγκών, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και μια αμοιβή που θα τους προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Πάλευαν και παλεύουν για μείωση των ωρών εργασίας, για ίση αμοιβή στην εργασία με τους άνδρες εργάτες, για αύξηση του μεροκάματου.

Σήμερα τιμάμε τις εκατοντάδες εργάτριες των υφαντουργείων και των ραφτάδικων της Νέας Υόρκης, που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν το 1857 για το δικαίωμά τους σε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Με τον αγώνα τους έβαλαν τη σφραγίδα τους στην πάλη για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων παγκοσμίως και κυρίως ανέδειξαν το θέμα της πραγματικής χειραφέτησης της γυναίκας.

Σήμερα ιδιαίτερα, που οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των γυναικών δέχονται σφοδρή επίθεση, από την πολιτική της ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι επιτακτική ανάγκη κάθε νέα, εργαζόμενη και άνεργη γυναίκα να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα, για μία ζωή γεμάτη δικαιώματα σε μία κοινωνία της γνήσιας χειραφέτησης της γυναίκας και συνολικά της εργατικής τάξης.

Η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου θα συνεχίσει να στέκεται ακούραστα και να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, προκειμένου να δίνει «ανάσες» στις γυναίκες των «λαϊκών οικογενειών».

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Μαθήματα Ψυχοπροφυλακτικής Προετοιμασία Τοκετού γονεϊκότητας Κύηση - Τοκετός - Θηλασμός – Λοχεία, Φροντίδα νεογνoύ από Μαία

04-03-2019

Το Φλεβάρη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Μαίας που απευθύνεται σε μέλλουσες μητέρες για την ψυχική της ενδυνάμωση, προετοιμασία για τον τοκετό καθώς και συμβουλές θηλασμού.

Οι επίτοκες γυναίκες κυρίως προς το τέλος της εγκυμοσύνης που επιθυμούν να συμμετέχουν στον επόμενο κύκλο που θα ξεκινήσει 4 Μαρτίου, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο Κοινωνικής Υπηρεσίας 2132047374 - Βασιλική Δήμου (Επισκέπτρια Υγείας) για εγγραφή.

Μαθαίνουμε τους μικρούς μαθητές να αγαπούν και να σέβονται το φυσικό περιβάλλον!

26-02-2019

Μια πολύ ωραία δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/2 στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου, όπου απελευθερώθηκαν άγρια και ωδικά πτηνά που είχε περιθάλψει η εταιρία προστασίας άγριων ζώων anima.

Τα πουλιά τα είχε κατασχέσει το Αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου από παράνομο εμπόριο που γίνεται στο Σχιστό.

Τα πουλιά ελευθέρωσαν οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου στο Δαφνί, παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό μάθημα για το σεβασμό που πρέπει να έχει ο άνθρωπος για το φυσικό περιβάλλον.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος τόνισε στους συγκεντρωμένους μαθητές πόσο σημαντικό είναι για τον άνθρωπο το φυσικό περιβάλλον αφού δίχως αυτό δε μπορεί ούτε ο ίδιος να ζήσει. Τόνισε, ότι η μόλυνση του περιβάλλοντος, η μείωση των άγριων ζώων χρόνο με το χρόνο, είναι αποτελέσματα της ασυδοσίας του ανθρώπου. Γι’ αυτό, απαιτείται οι νέες γενιές να έχουν γερές βάσεις, γνώσεις και αξίες τέτοιες που να φτιάχνουν προσωπικότητες οι οποίες θα σέβονται και θα προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Τέλος, ευχαρίστησε τους δασκάλους, τις αρμόδιες αρχές και τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό μάθημα.

Επίσης, στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διοικητής του ΑΤ Χαϊδαρίου Κώστας Παχής, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αδάμ Στάμου και η Δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ!

Ο κ. Ντηνιακός και τα «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα. Άρθρο- απάντηση του Νίκου Καραγιάννη, Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας

19-02-2019

 

Ο κ. Ντηνιακός, σκορπώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την 5ετή προεκλογική του καμπάνια, αφού με το «ζόρι» πρέπει να γίνει Δήμαρχος (;;;), έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική εκστρατεία, γεμάτη με ψέματα για τη Δημοτική Αρχή, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει υποσχέσεις για μεγάλα έργα και πολλά άλλα, που στην πραγματικότητα δεν υλοποιήθηκαν στο Χαϊδάρι από τους πολιτικούς του μέντορες που ήταν στο τιμόνι του Δήμου, όχι μια θητεία αλλά για δεκαετίες.

Ο Χαϊδαριώτικος λαός όμως έχει μνήμη και πολύ περισσότερο χόρτασε τα μεγάλα λόγια από τους «Δημάρχους» σωτήρες, που κατέληξαν την επόμενη της εκλογής τους, να εξυπηρετούν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που τους στηρίζουν.  Στο τελευταίο πόνημα του υποψήφιου Δημάρχου «σωτήρα» παρουσιάζονται 4 σημεία με τα βασικά έργα που υλοποιεί αυτό το διάστημα η Δημοτική Αρχή.

Ο κοινός παρονομαστής για τις ανάγκες του αντιπολιτευτικού πυρετού που καίει τον κ. Ντηνιακό, είναι ότι δήθεν αποτελούν προεκλογικά έργα, λες και θα έπρεπε για να εκλεγεί Δήμαρχος ο κ. Ντηνιακός, να σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος μέχρι τις εκλογές.

Τι κρύβει όμως πίσω από τις λέξεις ο κ. Ντηνιακός;

 1. Κρύβει την αντίθεση του να μεταστεγασθεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο παλιό «Αίθριο», γιατί «….δεν αποκλείουμε και τη χρήση από ένα φερέγγυο ιδιώτη…». Μήπως ο κ. Ντηνιακός έχει δεσμεύσεις σε «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονταν τόσα χρόνια τα δημοτικά κτίρια;;; Αν όχι,  τί αλήθεια τους ενοχλεί, ότι ο Δήμος με το που παρέδωσε ο μισθωτής το κτίριο, το αξιοποιεί σε όφελος των πολλών, μεταστεγάζοντας τη Δημοτική βιβλιοθήκη σε ένα σύγχρονο χώρο, για να μπορούν όλοι οι Δημότες και πολύ περισσότερο τα παιδιά μας, να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και τη γνώση;
 2. Κρύβει την αντίθεση του να δημιουργηθούν 2 μουσεία σε ιστορικά κτίρια της πόλης δίπλα στον Πύργο Παλατάκι. Δράσεις που έχει ανακοινώσει η Δημοτική Αρχή ήδη από το 2017 και εργάσθηκε με σχέδιο ώστε να πετύχει τη χρηματοδότηση τους. Έτσι ενώ ψήφιζε η παράταξη του κ. Ντηνιακού την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για την ένταξη των έργων στο χρηματοδοτικά προγράμματα της ΟΧΕ ΒΑΑ το Νοέμβρη, ξαφνικά αυτά τα έργα έγιναν «προεκλογικό πυροτέχνημα». Αν τώρα στην αντιπολίτευση αλλάζει θέσεις σαν πουκάμισα, καταλαβαίνει κανείς εύκολα πόσο αξιόπιστες είναι οι δεσμεύσεις της παράταξής του και προβληματίζεται ακόμα πιο έντονα μήπως αντί για μουσεία, καταλήξουν και αυτά τα δημοτικά κτίρια σε κάποιο «φερέγγυο» ιδιώτη.
 3. Κρύβει την αγωνία του, μήπως η αγορά του νέου στόλου στη καθαριότητα, αλλάξει την εικόνα της πόλης και στερηθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών από την προεκλογική του καμπάνια. Γνωρίζοντας με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες χρόνων για την εξασφάλιση του δανείου με ελάχιστο κόστος για το Δήμο (πρωτοφανές στα πολιτικά ιστορικά της πόλης μας) και τη καθυστέρηση των διαδικασιών της προμήθειας τους, λόγω της απίστευτης γραφειοκρατίας που συναντάει όποιος θέλει να λύσει λαϊκά προβλήματα. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Ντηνιακός ότι δεν οδήγησε αυτή η Δημοτική Αρχή την υπηρεσία καθαριότητας σε διάλυση, για να οδηγηθεί η καθαριότητα, στην ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα.  Αυτή η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε με κάθε τρόπο τη δύσκολη λύση, της ενίσχυσης της υπηρεσίας με προσωπικό και νέα μηχανήματα για να μην βρεθούν οι σωτήρες, που με το αζημίωτο για το λαό (αύξηση δημοτικών φόρων κλπ) θα έβρισκαν τον «φερέγγυο» ιδιώτη για να αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων.  Εξάλλου ήδη καταλαβαίνει κανείς τις προθέσεις της παράταξης του κ. Ντηνιακού που έτρεξε να προλάβει με την τοποθέτηση της στην ΚΕΔΕ, για την ανάγκη να περάσουν τα έσοδα του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, γιατί εκτός από αυτούς που υπερασπίζονται την κατάργηση αυτού του άδικου και ληστρικού φόρου, υπάρχουν και αυτοί που τον «λαχταρούν».
 4. Κρύβει την ακόμα μεγαλύτερη αγωνία του,  για την υλοποίηση των έργων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές που η Δημοτική Αρχή διεκδίκησε και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση τους, με 1.600.000 ευρώ από την Περιφέρεια «….χωρίς να αξιοποιείται η κάθε χρηματοδοτική ικανότητα.» όπως μας ενημερώνει κλείνοντας η ανακοίνωση. Ξεχνάει βέβαια να αναφέρει ποιος στο όνομα της «ήπιας ανάπτυξης» ήταν αντίθετος σε έργα αναβάθμισης και δημιουργίας νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, ποιος άφησε το Δημοτικό Κολυμβητήριο να ρημάξει, πότε έγιναν τα τελευταία έργα σε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές πριν τη θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής.

Με κριτήριο τα συμπεράσματα που έχει βγάλει ο Χαϊδαριώτικός λαός για τους επονομαζόμενους σωτήρες Δημάρχους, ο καθένας πρέπει να σκεφτεί:

 • Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά συνεχίζοντας με αυτούς που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα ή «ΞΑΝΑ» δεκαετίες πίσω με αυτούς που δεσμεύονται από «φερέγγυα» επιχειρηματικά συμφέροντα;
 • Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων ή θα αφήσουμε «ΞΑΝΑ» το γνωστό παρελθόν να επιστρέψει και να την ανακόψει;
 • Θα βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας για βιβλιοθήκες, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, αναβαθμισμένες υπηρεσίες αθλητισμού, πολιτισμού, παιδείας και ψυχαγωγίας ή χρειαζόμαστε «ΞΑΝΑ» «φερέγγυους» ιδιώτες για να τους παραχωρήσουμε τους δημοτικούς χώρους ως αναψυκτήρια;

Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμάμε την εμπιστοσύνη του Χαϊδαριώτικου λαού και να αγωνιζόμαστε για τις πραγματικές του ανάγκες. 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Παιδείας

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

08-02-2019

Την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών έκοψε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου στο γεμάτο από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς του προγράμματος, κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Χ. Αγγουράκης».

Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χαϊδαρίου Λεωνίδας Βουλγαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Μοσχονάς, Επικεφαλείς Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ο Δήμαρχος έκοψε την πίτα και ευχήθηκε στα παιδιά και στους γονείς υγεία, αγάπη, ειρήνη και πρόοδο για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και κατ’ επέκταση ο Δήμος μας. Ο Πρόεδρος μίλησε για τα οφέλη που υπάρχουν από τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα αθλητικά και καλλιτεχνικά προγράμματα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, συνεχάρη τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους και επισήμανε ότι η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται για την συνέχιση του ήδη υψηλού επιπέδου παροχών των Κ.Δ.Α.Π. καθώς και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό τους.  Έδωσε επίσης συγχαρητήρια στο προσωπικό της Κοινωφελούς Επιχείρησης και σ’ όλους τους δασκάλους για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία των προγραμμάτων.

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι των Κ.Δ.Α.Π. μοίρασαν την πίτα στα παιδιά και πέντε ήταν οι τυχεροί μικροί μας φίλοι που κέρδισαν το φλουρί και έλαβαν ως δώρο από ένα λογοτεχνικό βιβλίο και από ένα είδος σχετιζόμενο με αθλητική δραστηριότητα της αρεσκείας τους.

copyrights © 2020 Evolution Projects