Δελτία Τύπου

Δελτίο Τύπου Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

28-03-2011

 

Μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που πραγματοποιήθηκε στις 16-03-2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00, η Πρόεδρος και τα, παρόντα, Μέλη διατύπωσαν τις εξής Προτάσεις:

Ορισμός εκπροσώπου στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

10-02-2011

Σύμφωνα με το άρθρο 76 § 1 του Ν. 3852/2010, στο Δήμο μας συγκροτείται Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες. Προκειμένου λοιπόν, να οριστούν τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου μας, το συντομότερο δυνατό, ο Δήμαρχος καλεί όλους τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς του Δήμου να προτείνουν με σχετικό έγγραφό τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο τον εκπρόσωπο του φορέα τους έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή

Ορκωμοσία Δ.Σ.

13-01-2011

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του νέου δημαρχείου πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.
Πλήθος πολιτών παρακολούθησε την τελετή και συνεχάρη τον δήμαρχο και τους συμβούλους για την εκλογή τους.
Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος.
Το νέο συμβούλιο ανέλαβε καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.
 

Ετήσιος Διαγωνισμός Καναρινιών εμφάνισης 2010

06-12-2010

 

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ελληνικής Λέσχης Καναρινιών Εμφάνισης που μαζί με τον Δήμο Χαϊδαρίου διοργάνωσαν τον ετήσιο διαγωνισμό καναρινιών, στην πόλη μας, στις 27 & 28 Νοεμβρίου στην αίθουσα της Στέγης Πολιτισμού (πρώην Νέλε). 
 

Πανελλήνιο Ράλλυ

29-10-2010

Η λέσχη φίλων του παλαιού αυτοκινήτου “Classic Microcars” με την αρωγή και χορηγία του Δήμου Χαϊδαρίου διοργάνωσε εκδήλωση «Πανελλήνιο Ράλλυ» την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010.Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 π.μ. από το Χαϊδάρι, λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου και Ρίμινι, με σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτρη Μαραβέλια. Πριν από την εκκίνηση έγινε έκθεση των ιστορικών αυτοκινήτων.  

Έλεγχος πυροπροστασίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

24-09-2010

Συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς και άριστα αποτελέσματα η συνεργασία του Δήμου Χαϊδαρίου με την Περιφερειακή Διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής που εδρεύει στο Περιστέρι ώστε σύντομα όλα τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Χαϊδαρίου να έχουν εγκατεστημένο το απαραίτητο και σύγχρονο σύστημα Παθητικής και Ενεργητικής Πυροπροστασίας που προβλέπει η Πυροσβεστική διάταξη 13/2008 (ΦΕΚ τ. Β’/ 1506/30-7-2008).
 

Απογραφή εργαζομένων στο Δήμο Χαϊδαρίου

24-09-2010

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου κος Αναστάσιος Βουρλούμης με αφορμή την υλοποίηση της δράσης με τίτλο «Απογραφή του πάσης φύσεως προσωπικού στο Δήμο» ενημερώνει τους δημότες ότι:
Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 29 Ιουλίου 2010, κλήθηκε το πάσης φύσεως προσωπικό της Δημόσιας διοίκησης, Μόνιμοι, Αορίστου και Ορισμένου Χρόνου καθώς και τα Αιρετά όργανα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλη Διοικητικών και Δημοτικών Συμβουλίων που λαμβάνουν τακτικές αποδοχές ή με οποιοδήποτε άλλη ονομασία αμοιβές από το Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους ΟΤΑ να απογραφεί.
Ο Δήμος Χαϊδαρίου οργανώνοντας εγκαίρως ομάδα υποστήριξης, η οποία εξυπηρετούσε οποιονδήποτε υπόχρεο προσέρχονταν στο Δήμο για την απογραφή, ανεξάρτητα από την υπηρεσία που αυτός ανήκε ή υπηρετούσε, ολοκλήρωσε την Απογραφή με επιτυχία μέσα στο καθορισμένο χρόνο που είχε ορισθεί, απογράφονται συνολικά 607 αμειβόμενους από τον Δήμο και τα Νομικά του Πρόσωπα (Πνευματικό Κέντρο, ΚΑΠΗ, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, ΔΑΟΧ).
Ο κος Βουρλούμης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους του γραφείου προσωπικού για την πληρότητα υλοποίησης της δράσης και σημειώνει ότι η προσπάθεια εκσυγχρονισμού των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου είναι καθημερινή με μοναδικό στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών.
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραφείο Προσωπικού Δήμου Χαϊδαρίου:213-2047305.
 

 

Τοπική Κανονιστική Διάταξη για τις άδειες μουσικής-μουσικών οργάνων

24-09-2010

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαϊδαρίου κος Αναστάσιος Βουρλούμης ενημερώνει τους δημότες ότι από την 1-1-2010 εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα η ψηφισμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου (334/2008) Τοπική Κανονιστική Διάταξη για τις άδειες μουσικής και μουσικών οργάνων.

Εκδήλωση προς τιμήν της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Τριχερούσης

27-05-2010

Εκδήλωση προς τιμήν της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Τριχερούσης από την περιοχή Νέας Κίου Αργολίδας πραγματοποιείται την Πέμπτη 27 Μαΐου και ώρα 20:30 στο Νέο Θέατρο Χαϊδαρίου (Πάρκο Ιστορικής Μνήμης και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης).
 

Η Ρόδη Κράτσα, ακαδημαϊκός

12-04-2010

Μέλος της ιστορικής Ακαδημίας “Studium” του Casale και Monferrato (Iταλία) εξελέγη ομόφωνα η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα στην έδρα της πολιτικής και των ανθρωπιστικών αξιών. Η ακαδημία “Studium” για την τέχνη, την επιστήμη, την ιστορία, τη λογοτεχνία και τον ανθρωπισμό ιδρύθηκε το 1476 από τον πρίγκηπα Παλαιολόγο της δυναστείας του Βυζαντίου, αναβιώνοντας την «Ακαδημία των Αργοναυτών» που είχε δημιουργηθεί παλαιότερα στην ίδια περιοχή.

copyrights © 2019 Evolution Projects